Analize specifice in industria de morarit si panificatie

Autor
Marinela Lidia FIlip & Marian Viorel Casian
42,00 RON
Monedă
niciunul

Auxiliar curricular

Material de invatare pentru clasa a XI-a
Domeniul: industrie Alimentara
Calificarea: tehnician analize produse alimentare

 Prezentul auxiliar curricular Analize specifice in industria de morarit si panificatie se adreseaza elevilor care se pregatesc pentru profilul Resurse naturale si protectia mediului, calificarea: Tehnician analize produse alimentare si se refera la Modulul 2 - Efectuarea analizelor specifice in industria de morarit, panificatie si produse fainoase, disciplina studiata in clasa a XI- a la aceasta calificare.

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 42 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Auxiliar curricular

Material de invatare pentru clasa a XI-a
Domeniul: industrie Alimentara
Calificarea: tehnician analize produse alimentare

 Prezentul auxiliar curricular Analize specifice in industria de morarit si panificatie se adreseaza elevilor care se pregatesc pentru profilul Resurse naturale si protectia mediului, calificarea: Tehnician analize produse alimentare si se refera la Modulul 2 - Efectuarea analizelor specifice in industria de morarit, panificatie si produse fainoase, disciplina studiata in clasa a XI- a la aceasta calificare.

Modulul Efectuarea analizelor specifice in industria de morarit, panificatie si produse fainoase este integrat in pregatirea tehnica de specialitate din clasa a XI-a, pentru calificarea Tehnician analize produse alimentare din domeniul Industrie alimentara.
Acest auxiliar curricular a fost realizat avand la baza Planul de invatamant aprobat prin Ordinul M.E.C.T.S.: OMEdC nr. 3423/18.03.2009 si Planul de pregatire pentru Olimpiada – aria curriculara Tehnologii, etapa nationala, aprobata prin Nota M.E.C.T.S. nr 101.290/03.12.2012, fiind un material de invatare pentru elevii ce parcurg Modulul 2 sau participa la concursurile scolare de profil.
Acest modul se parcurge in curriculum diferentiat, in paralel cu Modulul I - Determinarea valorii nutritive a produselor alimentare si Modulul III - Efectuarea analizelor specifice in industria fermentativa.
Acest material de invatare este structurat in doua parti: instruire teoretica si instruire practica de laborator (analiza senzoriala, fizico-chimica).
In partea intai sunt prezentate pe scurt caracteristicile senzoriale, fizico-chimice ale principalelor materii prime, semifabricate si produse finite din industria de morarit si panificatie.

In partea a doua sunt prezentate metode de determinare a indicilor de calitate senzoriali si fizico-chimici conform STAS-ului in vigoare.
Cea mai mare parte a acestui auxiliar curricular urmareste formarea
unor abilitati practice, de lucru in laborator, ca urmare metoda didactica
folosita cu preponderenta este experimentul, lucrarea practica de laborator.
Prin parcurgerea activitatilor propuse, elevii vor dobandi o serie de abilitati profesionale, teoretice si practice, care sa le permita o atitudine pozitiva in ceea ce priveste meseria si o buna adaptare pe piata fortei de
munca.
Elevii sunt solicitati sa citeasca continutul fiselor si sa execute sarcinile de lucru, astfel activitatea este transferata de la profesor la elevi.
Elevii trebuie sa fie capabili sa execute analizele specifice pentru controlul calitatii cerealelor, fainii si painii cat si sarcini de prelucrare si interpretare a rezultatelor obtinute.

Metodele de analiza descrise corespund standardelor romanesti si internationale in vigoare.
Activitatile propuse in prezentul material urmaresc atingerea criteriilor de performanta in conditiile de aplicabilitate descrise in Standardul de pregatire profesionala si in curriculum. Activitatile din material pregatesc elevii in vederea evaluarii competentelor din unitatile de competenta prin probele de evaluare prevazute in standarde.
Elevii pot lucra individual sau in grupe de 2 – 3 elevi, fiind pusi in
situatia de a se documenta, a descoperi, a exersa, a lua decizii, a interpreta rezultate si de a formula concluzii, in vederea formarii abilitatilor cheie si a competentelor tehnice specializate, cerute de nivelul de formare si de specializarea Tehnician analize produse alimentare.
Autorii au realizat acest auxiliar ca material didactic pentru acest modul (disciplina) de specialitate, dar si ca un ghid in pregatirea elevilor participanti la Olimpiada – aria curriculara Tehnologii, domeniul: Industrie alimentara, calificarea: Tehnician analize produse alimentare, clasa a XI-a.

Mai multe informații
ISBN 9789735310905
Editura Risoprint
Data aparitiei 1 nov. 2023
Numar de pagini 166
Tip coperta softcover
Autor Marinela Lidia FIlip & Marian Viorel Casian
Dimensiune [mm] 165X235
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol