Puterea unui adolescent pozitiv

Descriere

Adolescenta este perioada in care incurajarile sunt mai necesare decat oricand. Ce poate fi mai frumos decat un adolescent pozitiv? Unii cred ca adolescenta este perioada teribilismului si a negativitatii, dar autoarele ne dovedesc ca se poate si altfel. 

A fi si a ramane pozitiv in anii adolescentii nu este deloc usor, dar aceasta carte convingatoare, scrisa de un trio extraordinar: mama-fiice, ne dovedeste ca poti fi adolescent si pozitiv in acelasi timp. 

Autoarele, mama si fiicele Ladd, ne prezinta sapte principii a caror aplicare aduce schimbari pozitive uluitoare: 

> Increderea: descopera-ti scopul. 
> Responsabilitatea: administreaza-ti timpul si banii. 
> Integritatea: dezvolta-ti caracterul. 
> Relatiile: raportarea responsabila la cei de sex opus. 
> Atitudinea: spera si atunci cand lucrurile merg rau. 
> Credinta: consolideaza-ti relatia cu Dumnezeu. 
> Curajul: impotriveste-te anturajului. 

A fi un adolescent pozitiv inseamna, in esenta, a lua decizii pozitive, corecte in privinta modului in care ne raportam la aspectele importante ale vietii. Aceasta carte iti ofera informatiile necesare, pasii practici si incurajarea de a lua decizia de a fi pozitiv. Adolescenta este perioada in care luarea deciziei de a fi pozitiv iti va schimba intreaga viata. 

Introducere 

Puterea de a avea influenta 

Cum te poate folosi Dumnezeu pentru a avea un impact pozitiv 

Urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata. 2 Timotei 2:22 

Sa scriem impreuna cu mama o carte? Era ceva ce nici nu ne-am fi putut imagina pentru vara anului 2003. Trebuie sa admitem ca atunci cand am inceput sa scriem, nu aveam pe deplin acele atitudini pozitive pe care le-am abordat in carte, dar, sa fim onesti, cat de multi adolescenti le au? Avand in vedere presiunile de la scoala, prietenii si familia, o atitudine pozitiva nu este usor de adoptat, mai ales daca ai intre doisprezece si douazeci de ani. Cu toate acestea, in timp ce scriam aceasta carte, am inceput sa constientizam ca exista posibilitatea sa fii un adolescent pozitiv chiar in mijlocul conflictelor inevitabile ale vietii. Lucrurile din jurul tau nu trebuie sa fie suta la suta perfecte pentru ca tu sa ai o atitudine pozitiva! 

Oferindu-ti aceasta carte, nu pretindem ca totul este perfect in vietile noastre. Recunoastem cu sinceritate: suntem doar adolescente. Ideea principala a acestei carti nu provine de la noi, ci din cea mai mare sursa de intelepciune din intreaga lume: Cuvantul lui Dumnezeu. Am studiat Scriptura pentru a intelege mesajele care se pot aplica vietii noastre de adolescenti. Pe langa aceste adevaruri, am inclus intamplari din viata altor adolescenti si informatii din mai multe surse (in plus, desigur, opiniile mamei) pentru a realiza un ghid cat mai complet care sa ne ajute sa trecem intr-un mod pozitiv prin anii navalnici ai adolescentei si sa avem o influenta pozitiva si asupra altora. 

O sursa demna de incredere 

De un lucru suntem sigure: Biblia nu se adreseaza doar adultilor sau lucratorilor crestini. Cuvantul lui Dumnezeu are aplicatii si pentru situatiile care se ivesc zilnic in viata adolescentilor. Intelepciunea Scripturii, desi veche de mii de ani, este pentru noi astazi la fel de relevanta ca si pentru cei din vremurile stravechi. De fapt, convingerea noastra este ca, in lumea actuala care se bazeaza pe filozofia: "ai de unde alege si toate alegerile sunt la fel de bune" sau pe conceptia: "fa ceea ce iti place tie", singura temelie neclintita pentru viata noastra este Cuvantul lui Dumnezeu. 

Pe paginile acestei carti vei gasi sapte principii biblice: increderea, responsabilitatea, integritatea, relatiile, atitudinea, credinta si curajul, si toate aceste principii sunt importante in viata adolescentilor. In toate aceste domenii putem reactiona pozitiv sau negativ. A fi un adolescent pozitiv inseamna, in esenta, a lua decizii pozitive, corecte in privinta modului in care ne raportam la aspectele importante ale vietii. 

Poate ca te intrebi: Chiar este posibil sa fiu un adolescent pozitiv? Poate deveni pozitiv un adolescent negativist? Raspunsul este: "Da!" Decizia iti apartine. Tu poti decide sa speri in solutiile lui Dumnezeu in situatiile dificile prin care treci sau sa te plangi si sa te vaicaresti mereu. Tu poti decide sa-I permiti lui Dumnezeu sa lucreze cu puterea Sa in viata ta sau poti decide sa-L ignori. Tu poti decide sa consolidezi relatiile sau sa le distrugi prin cuvintele si prin faptele tale. 

In fiecare zi suntem confruntati cu aceste decizii. Am descoperit faptul ca, in privinta deciziilor pozitive, Biblia este resursa noastra cea mai buna. In 2 Timotei, 3:16-17, citim: "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna." 

Toti stejarii au fost mai intai ghinde care au rezistat tuturor adversitatilor. - Autor necunoscut 

Cu alte cuvinte, prin puterea Cuvantului lui Dumnezeu (si prin lucrarea Duhului Sfant), putem deveni adolescenti pozitivi, cu un impact puternic in lumea noastra. La urma urmei, Isus a primit de la un copil gustarea lui si asa a putut hrani cinci mii de guri flamande. Gandeste-te ce poate face Isus cu micile daruri, talente si aptitudini pe care le putem oferi noi! Daca avem inimi pozitive, dispuse sa se deschida posibilitatilor pe care ni le ofera Dumnezeu, nu exista limite in ceea ce poate face Dumnezeu prin noi. Trebuie doar sa-L asteptam pe Dumnezeu sa treaca la actiune! 

UN PLUS DE PUTERE 

Speranta noastra este ca principiile prezentate in aceasta carte sa te incurajeze si sa-ti dea un plus de putere pentru a merge in directia pozitiva. Poti citi singur aceasta carte sau cu un grup de prieteni. La sfarsitul fiecarui capitol am inclus o sectiune pe care am numit-o Power point si care contine pasaje biblice suplimentare pentru citire si discutie, o rugaciune, un verset de memorat si o activitate pe care o poti face singur sau impreuna cu prietenii. 

Ne rugam ca aceasta carte sa fie pentru tine inceputul unei noi perspective asupra vietii. Scrierea acestei carti a avut un impact pozitiv asupra vietii noastre si speram ca citirea ei sa aiba si pentru tine acelasi impact pozitiv. Prin puterea lui Dumnezeu si tu poti decide sa fii un adolescent pozitiv! 

Karol Ladd - autoare de succes Karol a facut echipa cu fiicele ei, Grace si Joy, pentru a scrie o carte influenta pentru adolescenti. Karol a scris mai multe carti care au fost premiate, cum ar fi "The Power of a Positive Mom", "The Power of a Positive Wife" si "The Power of a Positive Friend". Mesajul ei optimist si incurajator prezinta adevarul biblic si inspira speranta femeilor de toate varstele. Acum, impreuna cu fiicele ei, isi pune la lucru talentul si calitatile alaturi de experientele, spiritul si perspectiva fiicelor ei. Impreuna, cele trei fete Ladd spera sa aiba un impact pozitiv asupra generatiei viitoare. 

Cuprins 

Introducere 
Puterea de a avea influenta 

Imaginea unui adolescent pozitiv 
Capitolul 1: Fii pozitiv in ceea cee esti 
Capitolul 2: Depinde totul de mine? 

Principiul puterii #1: Puterea increderii 
Capitolul 3: Creatia perfecta 
Capitolul 4: Scop important 

Principiul puterii #2: Puterea responsabilitatii 
Capitolul 5: Succesul 
Capitolul 6: Vrei sa fii miliardar? 

Principiul puterii #3: Puterea integritatii 
Capitolul 7: Traieste 
Capitolul 8: Reinventarea onestitatii 

Principiul puterii #4: Puterea relatiilor 
Capitolul 9: Prieteni pentru totdeauna 
Capitolul 10: Frontul familial 
Capitolul 11: Jocul intalnirilor 

Principiul puterii #5: Puterea atitudinii 
Capitolul 12: Sa ai speranta 
Capitolul 13: Ai bucurie 

Principiul puterii #6: Puterea credintei 
Capitolul 14: Comunicarea cu divinitatea 
Capitolul 15: Sensibilitatea spirituala 

Principiul puterii #7: Puterea curajului 
Capitolul 16: Ramai pe pozitie 
Capitolul 17: Indrazneste sa pasesti inainte 

Concluzii 
Privind spre viitor 
Note

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

Puterea unui adolescent pozitiv

Puterea unui adolescent pozitiv
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Puterea unui adolescent pozitiv

Adolescenta este perioada in care incurajarile sunt mai necesare decat oricand. Ce poate fi mai frumos decat un adolescent pozitiv? Unii cred ca adolescenta este perioada teribilismului si a negativitatii, dar autoarele ne dovedesc ca se poate si altfel. A fi si a ramane pozitiv in anii adolescentii nu este deloc usor, dar aceasta carte convingatoare, scrisa de un trio extraordinar: mama-fiice, ne dovedeste ca poti fi adolescent si pozitiv in acelasi timp. 

26,00 Lei

Valabilitate: In stoc

26,00 Lei

Acest produs iti aduce 26 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-7986-19-1
Editura:
Noua Speranta
Data aparitiei:
Numar de pagini:
250
Tip coperta:
softcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
145x205
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Nu