John Sung. O flacara a lui Dumnezeu in estul indepartat

Autor
Leslie T. Lyall
25,00 RON
Monedă
niciunul

John Sung a fost cel mai mare evanghelist pe care l-a avut China. Chiar daca a dobandit calificari academice exceptionale, atunci cand a fost chemat de Dumnezeu, a intors spatele la toate ofertele propuse si s-a dedicat in intregime lucrarii de predicare a Evangheliei. Lucrarea lui apostolica in Asia de sud-est a produs mii de convertiri si a revigorat viata Bisericii din China. De-a lungul unui deceniu el a lovit inimile compatriotilor sai pentru a le deschide pentru Hristos asa cum nu a facut-o nimeni inaintea lui sau dupa el. China a impodobit paginile istoriei crestine cu multe povestiri nemuritoare, dar povestea extraordinara si miscatoare a lui John Sung trebuie sa se plaseze printre cele mai de seama dintre ele.

 

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

"Cea mai apostolica scriere de dupa Noul Testament." -- Leonard Ravenhill.
 
John Sung a fost cel mai mare evanghelist pe care l-a avut China. Chiar daca a dobandit calificari academice exceptionale, atunci cand a fost chemat de Dumnezeu, a intors spatele la toate ofertele propuse si s-a dedicat in intregime lucrarii de predicare a Evangheliei. Lucrarea lui apostolica in Asia de sud-est a produs mii de convertiri si a revigorat viata Bisericii din China. De-a lungul unui deceniu el a lovit inimile compatriotilor sai pentru a le deschide pentru Hristos asa cum nu a facut-o nimeni inaintea lui sau dupa el. China a impodobit paginile istoriei crestine cu multe povestiri nemuritoare, dar povestea extraordinara si miscatoare a lui John Sung trebuie sa se plaseze printre cele mai de seama dintre ele.

In mesajul lui, in caile lui, in succesul lui extraordinar si in felul in care si-a folosit timpul scurt pe care l-a primit, este un apel penetrant pentru toti crestinii.

Nimeni care vrea sa-si pastreze o multumire de sine confortabila nu ar trebui sa citeasca aceasta carte.

Cuprins

Partea I: Anii de pregatire
1. Copilaria
2. Trezirea din Hinghwa
3. Micul pastor
4. Zilele studentiei in America
5. Conflictul interior
6. Revelatia orbitoare
7. In Arabia

Partea a II-a: O lumina arzanda si stralucitoare
8. Inceputul la Ierusalim
9. Si in Samaria
10. O noapte de aducere aminte
11. Cu Bethel in Maciuria
12. Cu Bethel in China de Sud
13. Cu Bethel in China de Nord
14. Ultimele luni cu Bethel
15. O voce care striga
16. Nu fara onoare
17. Schiopii umbla

Partea a III-a: Pregatind calea Domnului
18. Croind drum
19. Zguduind natiunea
20. El trebuie sa creasca
21. Arzand pentru Dumnezeu
22. Cele mai indepartate locuri
23. O viata la care nu a tinut
Epilog


Fragmente sugestive

Secretul succesului tanarului evanghelist era dublu: devotamentul lui fata de rugaciune si seriozitatea vie. Echipa petrecea mult timp impreuna intre intalniri, pledand inaintea lui Dumnezeu pentru biserici reci si crestini nominali. Si au vazut astfel de biserici si crestini treziti. Multi care pana atunci fusesera doar membri formali ai bisericii au fost nascuti din nou si au devenit martori vii pentru Hristos.

El a vazut situatia din China cat se poate de clar. Neputinta metodei prin care misionarii straini ii educau, ii pregateau si ii numeau pe barbati ca angajati ai societatilor misionare, era evidenta peste tot. Pentru barbatii fara o chemare clara de la Dumnezeu pentru lucrare si chiar fara o cunoastere personala si mantuitoare a lui Hristos, lucrarea crestina era doar o profesie, un mijloc de ocupatie. Efectul asupra Bisericii chineze ca intreg, avand conducatori de acest fel, era dezastruos. Iar John Sung a realizat cat de putin se putea face atata timp cat barbati neconvertiti sau nespirituali erau in control.

Cand John Sung a intrat intr-o sfera mai larga a slujirii, ca evanghelist autonom la conferinta din Hinghwa, era deplin constient de chemarea lui de a fi un Ioan Botezatorul si de a condamna pacatul oriunde putea fi gasit; el nu s-a dat inapoi de la sarcina lui dificila. Credea ca Dumnezeu ii daduse doar cincisprezece ani in care sa isi implineasca lucrarea si nici macar o data in acei cincisprezece ani nu s-a crutat pe sine sau nu s-a abatut de la mandatul lui.

A inceput sa se cerceteze pe sine si sa se intrebe de ce nu erau oamenii mantuiti. Si-a recunoscut lui insusi ca pana atunci fusese adesea multumit sa le dea oamenilor ceea ce vroiau sa auda, dar acum isi dorea numai beneficiul lor spiritual. Intr-o noapte, dupa ce a mers la culcare, a auzit zgomot de rugaciune la etaj. Era gazda lui, pledand inaintea lui Dumnezeu pentru trezire: ,,Doamne, fa-ma sa vad trezire in Nanchang, sau lasa-ma sa merg acasa, in America!”. John Sung a coborat din pat, s-a imbracat si a ingenuncheat si el la marginea patului sa se roage: ,,Doamne, cu mine cum ramane? Vreau eu cu adevarat sa vad trezire? Oh, reveleaza-Ti puterea! Foloseste-ne! Privim spre Tine!” Ca raspuns la aceasta rugaciune, Dumnezeu i-a aratat lui John ca daca era ca lumina eternitatii sa straluceasca in inimi, el trebuia sa traga deoparte cortina pacatului. Trebuia sa atace intariturile pacatului din inima omeneasca, inainte sa poata veni vreo biruinta in Biserica crestina.

La intalnirile din timpul saptamanii, pentru elevi si pentru personalul profesorilor, anterioare conferintei principale, el a predicat despre subiectul pacatului in fiecare seara. Fara mila, a expus pacatele necredinciosilor si ale crestinilor cu numele deopotriva. Duhul Sfant a adaugat convingerea Lui [de pacat], iar tinerii si varstnicii erau complet zdrobiti. John nu avusese niciun alt gand decat al unei lucrari tainice a Duhului in inimile copiilor. Nu se asteptase niciodata la vreo evidenta exterioara a puterii Duhului, sau ca El sa-Si puna mana peste oameni intr-un mod asa de impresionant. Dar asta s-a intamplat. Au existat multe semne exterioare ale durerii profunde. Copiii si profesorii au fost in aceeasi masura miscati, si in total, 180 au venit la Hristos, marturisindu-si pacatele si au fost adaugati la biserica. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, intalnirile principale ale conferintei au fost in deosebi pentru lucratorii din biserica si pentru membrii Societatii Evanghelistice. Dr-ul Sung a predicat zilnic despre nevoia de a fi vase curate, daca acestea vroiau sa primeasca plinatatea Duhului Sfant pentru slujirea crestina. Tinerii care se impacasera cu Dumnezeu in timpul primei saptamani erau inca prezenti si se rugau acum pentru parintii si prezbiterii lor, ca ei si toti slujitorii din biserica sa devina vase sfinte in slujba lui Dumnezeu.

Aceia care fusesera cei mai critici au ajuns sub convingerea judecatii divine si au strigat catre Dumnezeu cu lacrimi pentru iertare. Toata lumea s-a alaturat in rugaciune pentru umplerea cu Duhul Sfant.

John a spus dupa timpul din Nanchang: ,,Experienta de aici m‑a invatat cele trei secrete ale trezirii: 1. O marturisire deplina a pacatului, 2. Rugaciunea pentru plinatatea cu Duhul Sfant. 3. Martusirea publica pentru Hristos.

La sfarsitul fiecarui mesaj, obisnuia sa faca apel, cu vocea lui aspra si cu o adanca emotie: ,,O, prieteni, sunteti voi gata pentru indatorire? Sunt mainile voastre curate pentru lucrare? Cunoasteti puterea Duhului Sfant in vietile voastre? Apelati la Dumnezeu pentru ea! Pregatiti-va pentru lucrare! Rugati-va! Ridicati-va si rugati-va! Intindeti-va mainile si apucati-L pe Dumnezeu!”. Si marea adunare se ridica si, rugandu-se impreuna cu voce tare, pledau pentru ei insisi si pentru milioanele fara Hristos din China. Fiecare provincie, cu exceptia uneia, era reprezentata. Cand mainile erau ridicate in implorare parea ca si cum, la fel ca Estera de odinioara, acesti oameni si-au intins mainile pentru a atinge sceptrul Regelui, de dragul tarii lor iubite.

Dr-ul Sung scrie in jurnalul sau: ,,Preaiubiti colegi si frati crestini! De ce depindeti inca de suportul financiar al strainilor? Ar trebui sa priviti la Domnul tuturor lucrurilor si sa intelegeti ca a venit timpul ca Biserica sa fie independenta, autonoma si autointretinuta – cu adevarat independenta!”

Un pastor al altei biserici interzisese congregatiei sale sa participe la intalnirile dr-ului Sung. Dar in ultima seara a venit. Dumnezeu ,,l-a apucat” si a marturisit in mod public ca timp de sase ani nici nu isi citise Biblia, nici nu avusese un timp de partasie dimineata cu Dumnezeu. Era si un doctor crestin in oras, dar era prea mandru ca sa ingenuncheze cand s-a rugat. Intr-o zi, in timp ce opera in sala de operatii, bratul lui a refuzat sa raspunda creierului. A cazut imediat pe genunchi si a strigat la Dumnezeu sa ii refaca bratul si sa ii salveze viata pacientului. Dumnezeu i-a auzit rugaciunea. Un alt om era la intalniri, care a fost ,,boxer” in rascoala din anii 1900 si care era vinovat de moartea unui misionar. Din acel moment bratul lui a fost paralizat. Intr-o zi l-a auzit pe dr-ul Sung intreband: ,,Crezi ca Domnul care l-a mantuit pe talharul de pe cruce, te poate mantui pe tine?”. El a strigat imediat: ,,Da!”, si deodata bratul i s-a insanatosit! Vestea acestui miracol s-a raspandit si multi i-au dat slava lui Dumnezeu.

Primul lui mesaj pentru studenti a fost despre ,,nasterea din nou” si multi au venit in fata sa isi marturiseasca pacatul si sa se impace cu Dumnezeu. Directorul scolii a obiectat impotriva predicarii lui John Sung, sustinand ca toti studentii erau deja ,,mantuiti”. A fost o controversa teologica. Dar printre studenti acuratetea teologica nu avea niciun loc. Ei experimentau o lucrare noua a Duhului Sfant in inimile lor. Multi s‑au rugat de-a lungul noptii si au fost umpluti cu Duhul Sfant.

Aici a avut prima oara predica lui renumita: ,,Deschide sicriul!”. Nu era indeajuns, a insistat el, sa ascultam o predica. Sicriul inimilor noastre trebuie sa fie deschis si faptele moarte scoase afara, una cate una! Multi conducatori din biserica, dintre care unii venisera din Kirin, au cedat si au facut o marturisire publica a pacatului. In timp ce dr-ul Sung s-a rugat pentru ei si si-a pus mainile peste ei, au fost umpluti cu Duhul, multi dintre ei primind darul vindecarii si al scoaterii demonilor. S‑au intors in districtele lor pentru a depune o marturie plina de putere pentru Hristos. Slava lui Dumnezeu a fost inca o data revelata.

O mama rugativa avea un fiu ateu, care fusese in America de trei ori in timpul studiilor. Acest barbat o ura pe mama lui pentru ca se ruga pentru el si chiar se gandise sa o omoare. Cand a fost invitat la intalniri de un prieten a consimtit sa mearga, ,,doar ca sa il vada pe acel nebun Sung sarind peste tot pe platforma”! Dar a ajuns sub o convingere adanca de pacat si a ingenuncheat acolo unde avea sa ii marturiseasca totul lui Dumnezeu. Apoi a trecut pe partea cealalta a bisericii, unde femeile, dupa traditia chineza, stateau separat, si a cautat-o pe mama sa. Cu o voce tremuranda i-a cerut iertare, iar ea plangea cu suspine zgomotoase in timp ce-L lauda pe Dumnezeu ca raspunsese la rugaciunea ei de ani indelungati.

In timp ce dr-ul Sung predica, Duhul Sfant convingea de pacat, neprihanire si judecata. Intr-o seara, seful politiei din Beijing a fost prezent si seara urmatoare si-a adus toata familia. Toti au fost convertiti in mod clar. Barbatul insusi si-a marturisit pacatul crimei, aranjand moartea unui om pentru a ii lua banii. De asemenea, obtinuse casa frumoasa in care locuia prin manipulare ilegala. Marturisirea si indreptarea au fost urmate de bucuria pacatelor iertate si intreaga familie a inceput o noua viata in Hristos. Un alt functionar varstnic a participat la intalniri cu sotia lui si cu o concubina tanara frumoasa, pe care o luase recent in familie. Toti trei au fost convertiti, iar legatura dintre sot si fata a fost rupta. Un ofiter din armata a marturisit ca primea mite mari si chiar unul dintre slujitorii crestini a marturisit ca isi insusea pe nedrept fonduri ale bisericii. S-a calculat o suma totala de 20.000 de dolari care a fost returnata ca despagubire platita din motive de constiinta, evidenta a faptului ca predicarea era si etica si practica in esenta. Un pastor in varsta a spus ca nu mai vazuse ceva asemanator in cei patruzeci de ani in care avusese legatura cu biserica.

Dar o astfel de miscare a Duhului lui Dumnezeu nu a fost lasata necontestata. Unul dintre prezbiterii bisericii a avut inainte legatura cu o organizatie de ajutorare in caz de inundatii si si-a insusit pe nedrept 50.000 de dolari. Cand a fost convins de acest pacat, a fost refractar in a ,,deschide sicriul” si chiar a suspectat ca dr‑ul Sung isi directiona atacurile inspre el personal, in timp ce, bineinteles, John nu stia nimic despre trecutul omului. Acest barbat, in furia lui, a luat 200 de studenti la biserica intr-o seara, hotarat sa suspende intalnirea. Timpul stabilit dinainte era 7:30. John predica in acea seara despre Pavel si Sila in inchisoare, iar refrenul pentru seara era ,,El poate rupe orice lanturi!”. Prezbiterul si echipa lui asteptau in afara bisericii, cand la ora sapte cine altul a venit, decat comandantul garnizoanei orasului, cu escorta lui! Incercarea de a tulbura [intalnirea] va trebui facuta in alta seara! Intentiile prezbiterului au devenit cunoscute si dr-ul Sung a trebuit sa fie insotit la si de la fiecare intalnire de sute de crestini. Prezbiterul a fost impiedicat in implinirea intentiilor lui rele.

Era, de exemplu, o doamna bine cunoscuta, studenta reintoarsa din America, ce a devenit ca un copil mic in umilinta ei si in simplitatea credintei. O alta doamna, pe de alta parte, care era concubina unui ofiter de armata fumator de opiu, vroia sa creada, dar era refractara in a renunta la legatura ei. Ea s-a impotrivit cu persistenta convingerii Duhului Sfant si in cele din urma a innebunit. O avertizare pentru pacatosii care nu se pocaiesc!

Dr-ul Sung scrie ca lectiile pe care le-a invatat din experientele celor sase luni anterioare erau lectiile muntelui Carmel: distinctia dintre adevarat si fals, ceea ce este din fire si ceea ce este din Duh. Focul Duhului nu trebuia asteptat ca raspuns la strigatele si frenezia zgomotoasa a profetilor falsi. Increderea linistita si credinta lui Ilie au fost cele care au facut sa se coboare focul. Viata sinelui trebuie sa fie mistuita inainte ca strigatul ,,Domnul, El este Dumnezeu!” sa se auda. Doar focul Duhului poate distruge diferentele care ii separa pe crestini, le poate topi inimile si ii poate uni in armonie si parasie adevarate.

Barbatul care a cazut intre talhari a fost prezentat ca un prototip al membrului bisericii caruia diavolul i-a furat credinta, rugaciunea, Scriptura si l-a lasat pe jumatate mort. De ce il lasa diavolul pe jumatate mort si nu ii pune capat? Deoarece bisericile pline de crestini jefuiti si pe jumatate morti vor sluji cauzei diavolului mai mult decat orice altceva. Crestinii vii trebuie sa faca lucrarea de a salva si a le reda celor pe jumatate morti comorile lor de credinta, rugaciune si Scriptura.

O ilustratie favorita a nevoii de a fi umpluti cu Duhul Sfant era sa fie adusa pe platforma o plita usoara cu carbuni. Bucati de carbuni – murdari si reci – erau considerate a fi ca majoritatea membrilor bisericii. Si o bucata deosebit de mare era, bineinteles, pastorul! Ceea ce aveau toti [carbunii] nevoie era sa intre in foc, ca sa ii faca sa arda pana cand erau inrositi! Si rezista rareori ispitei de a preciza ca dura mult mai mult timp pentru pastorul plin de sine si mai mare sa se aprinda, decat pentru ceilalti!

Intr-o baza misionara, misionara decorase frumos platforma cu palmierii, ferigile si ghivecele ei de muscate. Dr-ul Sung evidentia inutilitatea jumatatilor de masura in a trata pacatul, cand a observat plantele. ,,Nu are niciun rost sa curati pacatul si sa il tai putin mai jos! Trebuie sa il scoti din radacini!”. Si, potrivindu-si actiunea cu ceea ce spunea, s-a apucat de treaba sa scoata plantele una cate una, imprastiindu-le pe jos. Nu mai era nicio decoratie florala pe platforma ziua urmatoare!

Un incident este de interes special. Un anume prezbiter din biserica, din China de Nord, a participat la intalniri si intr-o zi dr-ul Sung, necunoscandu-l deloc pe barbat, a aratat cu degetul spre el si a zis: ,,Ipocritule!”. Prezbiterul l-a acuzat in mod gersit pe pastorul bisericii ca daduse informatii impotriva lui. In seara urmatoare, prezbiterul s-a asezat pe un alt loc, dar degetul acuzator a dat de urma lui si s-a adus aceeasi acuzatie. Prezbiterul, avand pe constiinta un pacat ascuns de mare gravitate si sfasiat de frica descoperirii, a facut o cadere nervoasa. Biserica a aranjat intalniri de rugaciune speciale pentru refacerea lui. Intr-o zi, convins ca pastorul ii destainuise trecutul, a amenintat sa il ucida si a mers mai departe prin a il invita pe pastor la el acasa. In ciuda persuasiunii prietenilor, care stiau despre amenintare, pastorul a acceptat invitatia. Abia a pasit in intrarea principala ca prezbiterul l-a si lovit ucigator cu un cutit. Pastorul a cazut brusc pe genunchi, strigand: ,,Doamne, salveaza-l pe prezbiterul...!”, lasand cutitul sa se izbeasca inofensiv de perete, rupandu-se pe jumatate. Vazand aceasta, insusi prezbiterul a cazut pe genunchi langa pastor si si-a marturisit cu fervoare ticalosiile. Curand a ajuns la iertarea pacatelor si a devenit un lucrator crestin zelos.

Odata, observand ca unul dintre diaconi nu dadea niciun raspuns la oricare dintre invitatiile de a marturisi nevoi specifice pentru rugaciune, dr-ul Sung l-a numit si, cu o desconsiderare suprema a ,,fetei”, careia chinezii ii acorda o asa importanta, a sugerat  sarcastic ca, de vreme de diaconul ajunsese la biruinta in toate aspectele, era timpul sa iasa ca sa isi spuna marturia! Cu alta ocazie, i-a invitat pe toti predicatorii care doreau rugaciune speciala sa isi dea numele pe o foita de hartie. Pe una dintre acestea a respins-o imediat, fara ca macar sa se uite la nume, afirmand ca cel care a scris-o era un ipocrit. Realitatea era ca, respectivul traia in pacat. John Sung nu tolera nicio ipocrizie, nicio mandrie si era un dusman inversunat al oricarui compromis  cu ,,firea”. Nimeni nu putea scapa sa nu ajunga sub condamnare. Aceia care se predau Duhului faceau progrese, dar cei care se impotriveau deveneau impietriti.

,,Sunt multi oameni mai buni decat mine! In ce priveste interpretarea Scripturilor, nu sunt la inaltimea lui Watchman Nee! Ca predicator, nu sunt la inaltimea lui Wang Ming-tao! Ca scriitor, nu ma pot compara cu Marcus Cheng! Ca muzician, sunt cu mult departe de Timothy Chao! Nu am rabdarea lui Alfred Chow! Ca persoana publica, nu am eleganta sociala a lui Andrew Gih! Exista un singur lucru in care ii depasesc pe toti, si anume in a Il sluji pe Dumnezeu cu fiecare strop din puterea mea!”

Dl Boon Mark isi aminteste cum vestimentatia si conduita dr‑ului Sung i-a atras imediat pe crestinii siamezi. Dar ceea ce l-a impresionat pe dl Boon Mark a fost ca ,,el vorbea foarte putin, predica mult si se ruga si mai mult”. Mesajul lui era Evanghelia simpla despre pacat si iertare, predicata cu putere de convingere. Oamenii plangeau si strigau sub convingerea adanca de pacat si multi au fost convertiti. Minunile de vindecare ale caror faima ajunsesera in Thailanda din China, s-au repetat in Thailanda. Dl Boon Mark vorbeste despre orbi care vad, schiopi care umbla, muti care isi recapata vorbirea si multe tipuri de boli vindecate. El afirma ca aceste cazuri au fost autentice si trainice. Ca de obicei, a fost lasata in urma o organizatie evanghelistica cu sute care si-au dat cuvantul sa iasa in grupuri mici o data pe saptamana ca sa marturiseasca. Odata ce repulsia si retinerea initiale erau infrante, marturia multora a fost ca au gasit o bucurie necunoscuta vreodata inainte in aceasta slujire, si o data pe saptamana a crescut la doua sau trei ori pe saptamana.

Predicatori si prezbiteri, precum si barbati, femei si copii de pe scaune, au fost smeriti cand au realizat cum inimile lor impartite, umblarea lor lumeasca si rugaciunile lor fara putere ii jefuisera de puterea deplina a Cincizecimii.

,,Cand, pentru prima data in China, m-am rugat pentru bolnavi, abia am indraznit sa imi deschid ochii dupa 'amin-ul' rugaciunii. Auzise Domnul? Nu fusese toata aceasta o presupunere indrazneata a mea? Oare nu stateam eu ca un sarlatan, in fata tuturor acelor oameni simpli, credinciosi? Nu ar fi fost mai bine daca as fi lasat de o parte acest intreg experiment? Oh, ce rusinat sunt acum de toate acele ganduri de indoiala! O putere incredibila lucra si locul de intalnire s-a cutremurat de lauda si recunostinta oamenilor care fusesera eliberati. Totusi, nu pot garanta ca voi veti fi toti vindecati. Domnul nu a vindecat toti bolnavii. Lui nu I se permitea mereu sa intervina ca sa ii vindece pe bolnavi, in zilele Lui. Cu atat mai putin atunci slujitorilor Sai!”

Un om bogat, care avea o casa in suburbia rezidentiala moderna Bogor, barbat care nu era crestin, a fost asa atras de dr-ul Sung incat a rugat pe cineva sa il ia si sa ii faca cunostinta cu marele predicator. A luat cu el un pachet care continea un dar foarte substantial in bani, pe care intentiona sa i-l dea dr-ului Sung. Dar dr-ul Sung, cu abilitatea sa de a patrunde dincolo de aparenta oamenilor, a vazut imediat ca barbatul nu era convertit. In loc sa accepte darul cu eleganta, l-a azvarlit, fara a tine deloc cont de curtoazia rasei chineze, si l-a indemnat pe barbat sa se pocaiasca si sa se intoarca la Domnul. Poate ca acest incident ilustreaza la fel de bine ca oricare altul indiferenta totala a dr-ului Sung fata de bani. Fara indoiala, gazda lui de la Bogor, locul urmatoarei sale campanii, l-a intrebat odata care era secretul succesului sau ca evanghelist. Raspunsul lui a fost franc, dar revelator, si unul care sugereaza declinul multora care au pornit bine candva: ,,Fiti atenti in privinta banilor. Fiti atenti in privinta femeilor. Si fiti atenti sa mergeti acolo unde Dumnezeu conduce: cand Domnul cheama, El va deschide usa”.

La ultima intalnire a lui John din Surabaya, a trebuit sa predice in genunchi ca sa diminueze durerea de la sold... In Beijing, s-a confirmat ca era bolnav de cancer, precum si de tuberculoza...

Mai multe informații
ISBN 9786068895321
Editura Perla Suferintei
Data aparitiei 3 feb. 2020
Numar de pagini 250
Tip coperta flexibila
Autor Leslie T. Lyall
Dimensiune [mm] 148x210
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

TE-AR PUTEA INTERESA SI...
CUMPARAT DESEORI IMPREUNA CU...