Viata launtrica a bisericii

Autor
Ivan Plett
15,00 RON
Monedă
niciunul

Cartea se adreseaza cititorilor care sunt deja membri ai Bisericii – Biserica nu in sensul cladirii, al templului, ci in sensul comunitatii crestinilor ce au credinta adevarata si traiesc dupa invatatura lui Isus Hristos.

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Perioada de slujire in Biserica si in lucrarea savarsita la editura „Crestinul” a fost marcata de unsprezece ani petrecuti in inchisoare si in lagare de concentrare. Acolo a inceput el manuscrisul acestei carti. Scria „aranjandu-si” pe genunchi caietele, care erau greu de gasit pe atunci. Scria dupa ce termina munca istovitoare din lagar, uitand de odihna. Scria pe ascuns, uitandu-se cand intr-o parte, cand intr-alta, sa vada daca nu cumva vine gardianul. Scria ca raspuns la intrebarile pe care le primea deseori de la intemnitatii si ofiterii din lagar: „In ce consta puterea, stabilitatea si biruinta vietii crestine?”.

Cartea se adreseaza cititorilor care sunt deja membri ai Bisericii – Biserica nu in sensul cladirii, al templului, ci in sensul comunitatii crestinilor ce au credinta adevarata si traiesc dupa invatatura lui Isus Hristos.

Aspectele exterioare ce tin de viata crestinilor sunt usor de recunoscut si accesibile oricui. Insa continutul acestei carti arata procesele launtrice din viata Bisericii si a membrilor ei.

Cuprins

I. Ajutor pentru indreptare
1. Biserica Locala
2. Judecata de sine
3. Raul din noi este scos la iveala
4. Indemnul
5. Convingerea
6. Mustrarea
7. Acuzatii reciproce
8. Disciplinarea

II. O inima larga
1. Grija reciproca
2. Daruirea de sine
3. Slujirea
4. Exemplu unul pentru altul
5. Rugaciunea
6. Postul

III. Slujirea prin Cuvant
1. Ravna pentru aceasta
2. Mangaierea
3. Zidirea
4. Invatatura

IV. Despre starea bisericii
1. Despartirea
2. Dezbinatori si tulburatori
3. Portile iadului nu o vor birui


Fragmente sugestive

Noi suntem creati de Dumnezeu pentru a trai in comunitate, nu in singuratate, macar ca uneori avem nevoie si de ea. „Dar daca umblam in lumina, dupa cum El Insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii” (1 Ioan 1:7). Noi avem aceasta nevoie de a fi iubiti si de a putea iubi pe cineva. Avem nevoie sa fim influentati in bine de alti copii ai lui Dumnezeu si, la randul nostru, sa-i influentam pe ei. Toate aceste lucruri le avem in biserica. In biserica suntem treziti daca am atipit; suntem mangaiati daca suntem in necaz; suntem avertizati daca ne abatem de la adevar. In biserica primim hrana spirituala care contribuie la cresterea noastra in duh. In biserica suntem mustrati daca am pacatuit si acolo sunt inaltate rugaciuni catre Dumnezeu pentru noi. La o astfel de slujire ne cheama si Cuvantul lui Dumnezeu: „Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul pe care l-a primit” (1 Petru 4:10).

Daca omul este atent la starea sa personala, daca se cerceteaza si se pune la incercare, el neaparat isi va vedea greselile si se va osandi inainte de a fi judecat din exterior. Insa daca omul nu se judeca singur, atunci altii din jur incep sa-l judece si sa-l mustre. „Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna dar, si pocaieste-te!” (Apocalipsa 3:19).

Judecata din exterior si pedeapsa lui Dumnezeu nu il corecteaza pe om, ci il provoaca sa se judece pe sine, pentru ca doar o astfel de judecata aduce schimbare.

In viata noastra se intampla sa avem inclinatii pacatoase pe care nici nu le banuim. Mai mult decat atat, daca cineva ne vorbeste despre ele, suntem gata sa ne aparam. Pentru a ne ajuta sa vedem ce se ascunde inlauntrul nostru, Domnul permite acestui rau sa se manifeste in fapte si in vorba.

De obicei, oamenii sunt indignati mai mult pentru faptul ca raul a iesit la iveala, decat de realitatea ca el se afla in interiorul lor.

Daca ne deranjeaza doar faptul ca ne-am facut de rusine in fata oamenilor, aceasta nu este judecata raului, ci doar o condamnare a noastra pentru ca am dat dovada de neatentie si nu am putut sa ne stapanim raul din interior. Aceasta intristare nu este de la Dumnezeu, ci este una egoista. Ea nu aduce corectare. In indurarea Sa, Domnul permite ca pacatul nostru sa se manifeste, ca prin aceasta sa ne judecam singuri. Atunci cand ajungem sa uram raul din inima noastra, nu doar manifestarea lui exterioara, ne vom osandi singuri si vom capata eliberare. Daca nu osandim viciul de care avem cunostinta, Dumnezeu va trimite in calea noastra prieteni care ne vor mustra si ne vor sfatui.

Oamenii sunt predispusi mai degraba sa recurga la prefacatorie decat sa dea indemnuri si sa vorbeasca pe fata despre greseala unui alt om. Ba mai mult, chiar cei care incalca in mod constient hotararea lui Dumnezeu sunt gasiti buni (Romani 1:32). Toate acestea se fac cu scopul de a pastra o relatie buna cu oamenii din jur, in special cu cei care au potential sa le influenteze bunastarea proprie.

Nu este bine cand se incep discutii despre greseala comisa „pe la spatele” celui care s-a abatut de la adevar. Deseori noi preferam sa nu vorbim pe fata despre abaterea fratelui, pentru a evita neplacerile. Dar noi suntem chemati nu sa ne invinuim unii pe altii, ci sa ne indemnam.

Mai multe informații
ISBN 9786068895611
Editura Perla Suferintei
Data aparitiei 21 dec. 2021
Numar de pagini 125
Tip coperta brosata
Autor Ivan Plett
Dimensiune [mm] 145x205
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

TE-AR PUTEA INTERESA SI...
CUMPARAT DESEORI IMPREUNA CU...