Actul periculos al inchinarii

Autor
Mark Labberton
23,00 RON
Monedă
niciunul

Expresia "razboiul inchinarii" a devenit familiara in zilele noastre in anumite biserici, cu toate ca ea are si un aspect oximoronic. Exista multe pareri, intrebari si lupte in privinta stilului inchinarii, mai ales in privinta muzicii. Nu cred ca sunt aspecte neimportante. Profesorul de la Yale, Nicholas Wolterstorff a spus ca fiecare grup de oameni, fiecare generatie are nevoie sa se poata exprima in inchinare asa cum considera potrivit, astfel incat inchinarea sa aiba o rezonanta profunda in suflet. Asadar, aceasta carte este aidoma sunetului unui clopot din turn care avertizeaza. Ne cheama sa fim atenti  nu doar oamenii care participa la serviciile de inchinare, ci si noi, cei care le conducem  la mesajul Spiritului din zilele noastre. Este alarma unui ceas care suna pentru a ne spune ca soarele a rasarit: "Desteapta-te tu, care dormi, scoala-te din morti, si Hristos te va lumina." Inchinarea este ceea ce se intampla dupa ce oamenii se trezesc. Dar ea nu trebuie niciodata sa fie o serie de acte liturgice comune izolate. Ea trebuie sa faca parte din intreaga zi a unui trezit la viata.

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 23 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

 De ce nu s-au inchinat cei trei tineri evrei din Babilon la ordinul imparatului Nebucadnetar? Autorul raspunde: pentru ca au evaluat pericolele inchinarii si au decis ca pericolul cel mai mare nu il reprezinta imparatul, ci Dumnezeu. Cu El si cu inchinarea inaintea Lui nu te poti juca fara consecinte grave. Asadar, au ales bine. Vorbind la modul general, scrierile Scripturii ne arata ca atunci cand Dumnezeu Se prezinta, oamenii sunt bulversati si coplesiti. Cad la pamant, isi ascund fetele, radiaza ca niste becuri fluorescente si implora mila: "Pleaca de la mine, Doamne, ca sunt un pacatos." Au ramas la distanta si i-au spus lui Moise: "Vorbeste-ne tu insuti si te vom asculta; dar sa nu ne mai vorbeasca Dumnezeu, ca sa nu murim." Mark Labberton ne cheama la acest mod de inchinare, care de multe ori ne infricoseaza, ne copleseste, ne convinge, ne emotioneaza si devenim uneori euforici datorita Prezentei Sale care ne intrerupe cursul linistit al vietii. Mark vrea sa consideram inchinarea nu o slujba religioasa la care participam ocazional, ci o recunoastere care ne va schimba viata: ca exista Cineva care vine la noi si schimba regulile despre care societatea ne spune ca guverneaza existenta umana. Inchinarea, spune el, trebuie sa fie modul nou de a vedea si a experimenta care va redefini granitele noastre, va schimba conexiunile noastre si modul nostru de a ne conduce vietile. Ne va schimba valorile despre ceea ce este si ceea ce nu este important. Expresia "razboiul inchinarii" a devenit familiara in zilele noastre in anumite biserici, cu toate ca ea are si un aspect oximoronic. Exista multe pareri, intrebari si lupte in privinta stilului inchinarii, mai ales in privinta muzicii. Nu cred ca sunt aspecte neimportante.

 Profesorul de la Yale, Nicholas Wolterstorff a spus ca fiecare grup de oameni, fiecare generatie are nevoie sa se poata exprima in inchinare asa cum considera potrivit, astfel incat inchinarea sa aiba o rezonanta profunda in suflet. Asadar, aceasta carte este aidoma sunetului unui clopot din turn care avertizeaza. Ne cheama sa fim atenti — nu doar oamenii care participa la serviciile de inchinare, ci si noi, cei care le conducem — la mesajul Spiritului din zilele noastre. Este alarma unui ceas care suna pentru a ne spune ca soarele a rasarit: \"Desteapta-te tu, care dormi, scoala-te din morti, si Hristos te va lumina.\" Inchinarea este ceea ce se intampla dupa ce oamenii se trezesc. Dar ea nu trebuie niciodata sa fie o serie de acte liturgice comune izolate. Ea trebuie sa faca parte din intreaga zi a unui trezit la viata. Profetul Mica a spus cu mult timp inainte ca cerintele divine pentru viata umana nu sunt deloc complicate: Fa dreptate, arata dragoste si mila si umbla smerit inaintea lui Dumnezeu. Inchinarea este umblarea smerita. Este genunchiul plecat si fata uimita care recunoaste prapastia dintre creatura si Creator, dintre finit si Infinit, dintre pacatos si Cel Sfant. Este recunostinta si bucuria care inmoaie inima si schimba spiritul celor care au gustat fericirea pe care cuvinte precum rascumpararea doar o sugereaza. O carte importanta. Mark Labberton ne aduce aminte cu multa caldura ca inchinarea nu este preocupata de binele nostru, ci de al lumii. Nu-mi pot imagina un conducator al inchinarii sau un inchinator care sa se inchine dupa citirea acestei carti la fel ca inainte.

 Tim Stafford scriitor principal la revista Christianity Today si autorul cartii Surprins de Isus Mark Labberton ii cheama pe cei care nu sunt multumiti de inchinarea populara, definita prea ingust, sa se trezeasca si sa inteleaga ca inchinarea nu poate fi niciodata inteleasa intr-un context prea ingust. Trebuie sa faca parte din structura totala a credintei noastre, sa fie impletita cu aspectele mai ample, cum ar fi dreptatea si ajutorarea saracilor. Cu toate ca Mark nu cedeaza in fata ispitei de a intra intr-o dezbatere pe temele secundare ale stilului si preferintelor personale, cuvintele sale ofera un context biblic solid care ne ajuta sa intelegem inchinarea in contextul ei corect. Michael Card muzician, compozitor si autorul cartii Scribbling in the Sand Putine subiecte starnesc atata emotie si pasiune in biserica in afara dezbaterii despre locul dreptatii si inchinarii. Mark indrazneste sa le trateze impreuna si o face de o maniera extraordinara. Nu isi propune nici sa critice  aratand cu degetul de la distanta — nici sa consoleze — fiind alaturi si imbratisand — ci este un pastor profetic. Ne prezinta cu compasiune voia si calea lui Dumnezeu si ne cheama sa mergem impreuna pe calea Imparatiei lui Dumnezeu. Aceasta carte te va nelinisti si asa si trebuie sa fie. Mark restaureaza viziunea chemarii antice a lui Dumnezeu pentru biserica de a manifesta dreptate, dragoste, compasiune si smerenie.

 Cartea deschide ferestrele astfel incat Duhul lui Dumnezeu sa poata sufla in vietile noastre bucurie si putere proaspete. In loc ca inchinarea sa fie o separare saptamanala de lume, Mark ne conduce spre o inchinare zilnica si cu efecte transformatoare. Tim Dearborn director asociat la Christian Commitments/Faith and Development, World Vision International Despre autor Mark Labberton este presedinte la Fuller Theological Seminary din Pasadena, California. Inainte de a ocupa aceasta pozitie, a slujit mai multi ani ca pastor la biserica First Presbyterian Church din Berkeley, California. De asemenea, a slujit ca presedinte al organizatiei John Stott Ministries. Astazi continua sa contribuie la misiunea bisericii mondiale in conducerea organizatiei International Justice Mission. A mai scris Called, The Dangerous Act of Loving Your Neighbor.

Mai multe informații
ISBN 9789737986924
Editura Noua Speranta
Data aparitiei 18 dec. 2017
Numar de pagini 226
Tip coperta brosata
Autor Mark Labberton
Dimensiune [mm] 145x205
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol