Noul Testament EDCR

28,00 RON
Monedă
Peste 110 bucati cumparate.
niciunul

Biblia sau Sfanta Scriptura se refera la Cuvantul lui Dumnezeu si cuprinde Vechiul Testament si Noul Testament. Este cea mai raspandita carte din lume; Cartea Recordurilor a desemnat Biblia cea mai bine vanduta carte din toate timpurile, cu peste 6 miliarde de copii vandute in toata lumea.

Editia Dumitru Cornilescu revizuita 2019 (EDCR)

Prezenta editie a Noului Testament reprezinta o revizuire a textului din Biblia tradusa de Dumitru Cornilescu si publicata in 1924 de British and Foreign Bible Society / Societatea Biblica pentru Raspandirea Bibliei in Anglia si Strainatate.

Detalii produs: 

  • traducerea Dumitru Cornilescu
  • pagini usor galbui, scris negru
  • coperta cartonata
  • cuvintele Domnului Isus scrise cu rosu
  • semn de carte cusut
  • contine Cuvant-inainte catre cititor
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 28 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Socotita ca hrana zilnica a sufletului, Biblia trebuie sa-si gaseasca un loc in fiecare casa. Daca ai deja o Biblie, achizitioneaza una pentru cineva care nu are. Cu siguranta aceasta nu este o cheltuiala, ci o buna investitie.
"Un crestin fara Biblie e cu adevarat ca o catana fara pusca, asemeni unui plugar fara plug si asemeni unui calator fara cale." — Preot Iosif Trifa

Editia Dumitru Cornilescu revizuita 2019 (EDCR)

Copertile sunt cartonate,pagini usor galbui, scris negru

Cuvant catre cititor

1. Revizuirea Bibliei Cornilescu – o datorie veche de aproape un secol

Prezenta editie a Noului Testament reprezinta o revizuire a textului din Biblia tradusa de Dumitru Cornilescu si publicata in 1924 de British and Foreign Bible Society / Societatea Biblica pentru Raspandirea Bibliei in Anglia si Strainatate.

 2. Principii generale privind proiectul de revizuire

Fiindca demersul actual este unic in istoria traducerii Bibliei in limba romana, ii oferim mai jos cititorului explicatiile necesare cu privire la cadrul de lucru general.

2.1. Sigla noii editii este EDCR (Editia Dumitru Cornilescu Revizuita)

2.2. Revizuire vs. traducere
Lucrarea membrilor Comitetului constituie o revizuire, nu o traducere noua.
Textul de baza folosit de revizori este cel publicat in 1924, retiparit succesiv cu modificari minore in perioada 1925–1928 si actualizat ortografic de SBIR in perioada 2012–2015. Numai in cazul in care s-a considerat ca textul cornilescian nu corespunde criteriilor stabilite in metodologia-cadru (a se vedea sectiunea 3, mai jos), el a fost revizuit mai substantial, inclusiv la nivelul topicii. In tot acest proces, revizorii au cautat sa pastreze cat mai mult posibil din formularile lui Dumitru Cornilescu.

2.3. Publicul-tinta
EDCR se adreseaza in principal cititorului neoprotestant familiarizat cu Scriptura, capabil sa inteleaga un text complex si bogat in nuante semantice. Publicul cititor pentru care a fost pregatita aceasta editie este cel interesat de o versiune care sa fie: (a) fidela textelor originale (asa cum se regasesc ele in editiile critice standard), (b) conservatoare la nivelul lexicului, (c) adecvata lecturii publice in biserica, (d) utila in studiul individual.

2.4. Raportul cu versiunea de baza
In viziunea Comitetului de Revizuire, EDCR nu are menirea de a inlocui imediat actuala versiune Cornilescu, ci de a circula in paralel cu ea. Adoptarea ei ca text „liturgic” (folosit pentru lectura, predicare, studiu comunitar etc.) se va putea face prin consensul bisericii locale. Consideram ca EDCR poate fi folosita atat in lectura devotionala, cat si ca instrument de studiu adresat studentilor, pastorilor, persoanelor care lucreaza in mass-media crestina, editorilor, redactorilor etc.

3. Criterii urmarite in procesul de revizuire

Textul de fata reprezinta rezultatul unui proces de indelunga si atenta cantarire a diferitelor solutii care sunt la indemana revizorului. Membrii echipelor care au parcurs textul au cautat sa tina cont de criteriile enumerate mai jos, constienti ca aplicarea lor nu se poate face in mod matematic, rigid, fara anumite exceptii dictate de contexte specifice.Prezentam mai jos, pe scurt, criteriile urmarite in procesul de revizuire, cu precizarea ca aplicarea lor simultana a insemnat incercarea de a gasi „calea de mijloc aurita”, adica echilibrul intre rigoare, pe de o parte, si adecvare stilistica, pe de alta parte. Fiecare criteriu enuntat este ilustrat cu ajutorul catorva exemple.

» La cerere, putem decoperta aceasta Biblie si sa ii refacem manual o coperta din piele naturala, dupa preferintele tale. Pentru mai multe detalii, click aici.

» Ai o Biblie veche, tii foarte mult la ea si doresti sa o repari? Nicio problema. Iti oferim servicii de legatorie. Putem realiza manual o noua coperta din piele naturala, asa cum iti place tie. Pentru mai multe detalii, click aici.

Mai multe informații
Traducerea VDC (Dumitru Cornilescu)
Accesorii cu trimiteri
Marginea alb
Coperta carton, tare
Limba romana
Editura SBIR
ISBN 9786068279633
Data aparitiei 16 dec. 2019
Numar de pagini 476
Dimensiune [mm] 140x220
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol