Fete din multime

Fete din multime

Daca e adevarat ca o imagine echivaleaza cu o mie de cuvinte, atunci a fost un sutas roman care s-a ales cu un dictionar plin. El nu a facut decat sa Il priveasca pe Isus suferind. Nu L-a auzit niciodata predicand, nici nu L-a vazut vindecand, nici nu L-a urmarit prin multimi. Nu a fost niciodata martor la felul in care a potolit El vantul; a fost martor doar la felul in care a murit. Insa doar de atat a fost nevoie pentru ca acest soldat otelit sa faca un pas urias prin credinta. „Cu adevarat, omul acesta era neprihanit.”

Asta spune multe, nu-i asa? Spune ca anvelopa credintei intalneste soseaua realitatii in toiul adversitatilor. Spune ca veridicitatea credintei cuiva este dezvaluita in suferinta. Autenticitatea si caracterul ies la iveala in nenorocire. Credinta se poate vedea cel mai bine nu in costumele din trei piese de duminica dimineata sau la studiile biblice de vacanta de peste vara, ci la capataiul paturilor de spital, in sectiile celor bolnavi de cancer si in cimitire.

Poate ca asta l-a miscat pe acest soldat batran si ursuz. Seninatatea in suferinta este o marturie tulburatoare. Oricine poate predica pe un deal presarat cu margarete. Insa numai cineva cu o credinta extraordinara poate trai o predica pe un deal al durerii.

Max Lucado, Nu-i de mirare ca e numit Mantuitorul

 

0 Comments

Trebuie sa fii inregistrate pentru a trimite comentarii.

click aici pentru a intra in contul tau