Grija pentru suflet

O carte este un lucru de suflet. Este un obiect fizic – puncte de cerneala pe o hartie facuta din arbori batrani – si totusi ne hraneste mintea si ne misca vointa. Citim cu trupurile noastre; alegem cu vointa sa ne lasam gandurile calauzite de vorbele unei alte persoane. Cartile ne pun in legatura cu noi insine si cu altii, si poate chiar cu Dumnezeu.

 

Cand te-ai gandit ultima data la starea sufletului tau?

Tu esti o fiinta spirituala nemuritoare, care are un destin etern  in marele univers al lui Dumnezeu.

Sanatatea sufletului nu se rezuma la a fi sau nu mantuit. Ea constituie fundamentul pe care se intemeiaza tot restul fiintei tale. Vigoarea sufleteasca face deosebirea intre o credinta profunda, plina de pasiune, si credinta lipsita de speranta, neautentica.

In aceasta era a materialismului si consumerismului, cand cei multi cauta sa-si cumpere fericirea, multe suflete raman infometate si lipsite de vigoare, neimplinite de falsele idealuri ale bunastarii si statutului social. Preocupati doar de lucrurile trecatoare ale lumii, au neglijat partea nepieritoare a fiintei lor – si nu fara consecinte.

Anxietate. Depresie. Teama. Singuratate. Acestea sunt simptomele unui suflet care s-a desprins de sursa vietii. Asemenea unei flori smulse din pamant, sufletul care se indeparteaza de Dumnezeu se ofileste.

Grija pentru suflet este cartea lui John Ortberg de a aduce in lumina acea parte din fiinta ta care este adesea subestimata si cel mai putin inteleasa. Scopul urmarit de el este sa arate ca sufletul tau nu este singur si ca „viata cu Dumnezeu” este nu doar o idee buna, ci este singura cale de a gasi implinirea si libertatea care vin doar dintr-un izvor ceresc.

In curand la Scriptum!

0 Comments

Trebuie sa fii inregistrate pentru a trimite comentarii.

click aici pentru a intra in contul tau