NT Wright in Romania

Editura Scriptum sustine si recomanda conferinta Edictum Dei, ce il are ca invitat pe Prof. Nicholas Thomas Wright, unul dintre cei mai importanti teologi contemporani ai Noului Testament.

 

N. T. Wright, nascut in 1948, este unul dintre cei mai proeminenti si influenti teologi. Si-a facut studiile la Oxford, devenind in 1975 preot anglican si profesor de Noul Testament si crestinism timpuriu la universitati precum Cambridge, McGill si Oxford.
In 1993 paraseste universitatea dedicandu-se slujirilor bisericesti ca protopop la Lichfield, canonic la Westminster Abbey si intre 2003 si 2010 episcop de Durham, cel de-al patrulea scaun din Biserica Angliei.
In 2010 se retrage din pastoratie, redevenind profesor de Noul Testament si crestinismul timpuriu la Universitatea St. Andrews din Scotia, dedicandu-se in principal finalizarii operei teologice demarate in 1989: o vasta investigatie in sase volume monumentale despre Originile crestinismului si problema lui Dumnezeu, din care intre 1992 si 2014 au aparut patru volume.
In ultimele patru decenii, preotul, profesorul si episcopul N.T. Wright a realizat o opera stiintifica, dar si pastorala, de o uimitoare vastitate care promoveaza gandirea innoitoare si profetica, dar si marturia crestina neobosita si exemplara a unuia dintre cei mai importanti teologi si oameni ai Bisericii timpului nostru.
Continua sa publice articole in presa de specialitate si este adesea invitat in emisiuni televizate ca sustinator al credintei crestine.

Cartile publicate de N. T. Wright si traduse in limba romana sunt:

Raul si dreptatea lui Dumnezeu
Tot ce merita Dumnezeu
Iisus pur si simplu: o noua viziune despre cine a fost, ce a facut si de ce conteaza
Crestin pur si simplu. De ce are sens crestinismul
Mesia
Cum a devenit Dumnezeu Împărat. Povestea uitată a Evangheliilor
Surprins de speranta
Scriptura si autoritatea lui Dumnezeu — cum sa citim Biblia astazi

Detalii despre eveniment:

Locatia: Str. Mihail Kogalniceanu, nr. 3, sala Auditorium Maximum.
Perioada: 20, 21, 22 Martie, de la ora 19.

Mesajul conferentiarului va tradus.

Linkul unde se pot face inscrierile:
www.edictum.ro.

0 Comments

Trebuie sa fii inregistrate pentru a trimite comentarii.

click aici pentru a intra in contul tau