Maraton Pro-viata

Romania ocupa locul a doilea in lume ca numar de avorturi raportat la populatia actuala: intre anii 1958-2016 au fost facute 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar in spitalele de stat. Prin comparatie, populatia Romaniei in 1 ianuarie 2016 era de 19.760.000 de persoane.

 

 

De asemenea, statisticile spun ca Romania are cea mai ridicata rata de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de nasteri. Aproape jumatate din copiii conceputi sunt avortati, o rata de peste doua ori mai mare decat media Uniunii Europene! In ceea ce priveste rata sarcinilor in randul adolescentelor, intr-un studiu realizat de Institutul National de Statistica in perioada 2012-2013, se arata ca, pe segmentul de varsta cuprins intre 15-19 ani, au fost inregistrate 12.073 de gravide, dintre care 7.547 au ales sa intrerupa sarcina. Romania are cea mai mare rata de sarcini la adolescente din Uniunea Europeana, de trei ori mai mare fata de media europeana. Problema avortului este azi mai actuala decat oricand in tara noastra.

In sensul acesta, Scriptum organizeaza Miercuri, 21 martie, Libraria Scriptum din Oradea te invita la un maraton de lectura neintrerupta, timp de 10 ore, incepand cu ora 10 dimineata.
Maratonul sustine „Saptamana pentru viata” - eveniment organizat de Centrul de Consiliere pentru Femeia cu Sarcina Nedorita, Puls. Vino sa sarbatorim viata citind impreuna carti cu tematica pro-viata.
In Romania, luna martie este numita „Luna pentru viata”. Manifestarile din aceasta luna se desfasoara sub genericul „O lume pentru viata” pentru a a evidentia faptul ca o lume fireasca trebuie sa includa sprijinul pentru femeile aflate in criza de sarcina si pentru copiii nenascuti. Tema aleasa sustine ideea ca activitatile care sprijina viata si pretuirea pentru viata sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea sa se dezvolte. Asadar, ne alaturam sarbatorii prin acest maraton de lectura, gandindu-ne ca lectura cartilor reprezinta o buna modalitate de a promova viata in orice forma a ei, incepand de la conceptie si continuand apoi prin promovarea valorilor familiei.
Vino sa sarbatorim viata citind impreuna carti cu tematica pro-viata.

Vino cu noi pentru mame! Vino pentru copii! Vino pentru viata! Vino pentru ca este nevoie de tine!
Si pentru ca este miercuri, incheiem maratonul cu seara Imblanzitorilor de pagini.

Vino sa asculti in timp ce savurezi o cafea buna sau vino sa citesti pentru ceilalti!
Ai ocazia sa fii chiar unul dintre cititori pentru o jumatate de ora, in intervalul 10:00-20:00, la alegere. Pentru aceasta, te rog sa ne scrii in josul acestui mesaj, la comentarii, numele, telefonul, intervalul de timp cand poti citi un fragment cu voce tare si cartea din care ai dori sa citesti. Poti sa-ti aduci cartea favorita sau o poti alege din lista sugerata de noi mai jos, conditia fiind ca subiectul cartii sa respecte tematica aleasa de noi.

De ce pro-viata? Pledoarie pentru cei nenascuti si mamele lor, de Randy Alcorn
Ce inseamna sa fii mama de Leslie Ludy
Barbati si Femei. Diferentele pot fi o sursa de bucurie de Larry Crabb
Destine modelate de Elisabeth Mittlestaedt
Materie cenusie de Dr.David I. Levy
Calauzirea lui Dumnezeu de Elisabeth Elliot
October Baby de Eric Wilson si Theresa Preston
Fii tare! de Nick Vujicic
Pledoarie pentru viata de Scott Klusendorf
De neoprit de Nick Vujicic
Cresterea unui copil perfect de imperfect de Boris Vujicic
Mama si fiu de Emerson Eggerichs
Inalta chemare a femeii de Elizabeth George
O mie de daruri de Ann Voskamp
Gradina Leotei de Francine Rivers
Fiicele Evei de Lynn Austin
Locul femeii de Lynn Austin

Inscrie-te si tu la lectura, lasand un comentariu la aceasta postare. 
Evenimentul este prganizat sub indrumare Ioanei Blaga, autor de carte.
Pentru orice detalii suna la telefon 0755536733.

Campania pro-viata continua Sambata, 24 martie 2018, de la ora 14:30, cu adunarea publica,  in Piata Unirii din Oradea, organizata de Coalitia pentru Familie, sustinuta de toate Cultele Crestine din Romania.
Se va pleda pentru modificarea articolului 48 din Constitutia Romaniei, in sensul definirii familiei astfel:
"Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.”

Adunarea publica din 24 martie va fi urmata de Marsul pentru viata pe traseul: Piata unirii – Catedrala Ortodoxa Invierea Domnului (unde va fi o oprire de 15 minute) – Centrul civic – calea Clujului - Maternitate

Te invitam sa te alaturi Campaniei PRO-VIATA, sa luptam impreuna pentru drepturilor celor nenascuti, pentru familii sanatoase si pentru o societate restaurata si ancorata in adevarul Scripturii!

0 Comments

Trebuie sa fii inregistrate pentru a trimite comentarii.

click aici pentru a intra in contul tau