Poti sa speri din nou

Poti sa speri din nou

„Cand incepea sa se lumineze inspre ziua dintai a saptamanii...” Matei 28:1

 

     Maria, mama lui Iacov, si Maria Magdalena au venit la mormant sa puna miresme calde pe un trup rece si sa isi ia ramas-bun de la Cel care le-a alimentat sperantele.
     Aceste femei cred ca sunt singure. Insa nu este asa. Ele cred ca drumul lor pana la mormant trece neobservat. Se insala. Dumnezeu stie despre calatoria lor.
     Si El le-a pregatit o surpriza. „Un inger al Domnului s-a pogorat din cer, a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului.”
De ce a mutat ingerul piatra? Pentru cine a pravalit-o? Pentru Isus? Asa credeam eu. Dar gandeste-te putin. Trebuia oare sa fie data la o parte piatra pentru ca Isus sa iasa din mormant? Avea Dumnezeu nevoie de ajutor? Era oare atat de slab Biruitorul mortii, incat nu putea sa dea la o parte o piatra? Nu cred.
      Textul ne spune ca Isus nu mai era in mormant cand piatra a fost mutata! Atunci pentru cine a fost rostogolita piatra? Asculta ce spune ingerul: „Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul!”
     Piatra a fost mutata nu pentru Isus, ci pentru femei; nu pentru ca Isus sa iasa din mormant, ci pentru ca femeile sa vada ce e inauntru!
     Maria se uita la Maria Magdalena si afiseaza aceeasi grimasa pe care a facut-o atunci cand painea si pestii nu se mai terminau din cos. Dintr-odata ea poate sa spere din nou. „Duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a inviat dintre cei morti. Iata ca El merge inaintea voastra in Galileea; acolo Il veti vedea”, spune ingerul.
     Mariei si Mariei Magdalena nu trebuia sa li se spuna de doua ori. Ele se intorc si incep sa alerge spre Ierusalim. Intunericul a disparut.
     Soarele a rasarit.
     Fiul a inviat!

 (Max Lucado, 3:16 Numerele sperantei, Ed. Scriptum, Oradea)

0 Comments

Trebuie sa fii inregistrate pentru a trimite comentarii.

click aici pentru a intra in contul tau