Unde punem accentul?


Unde punem accentul?

 

 
   

Un prieten imi spunea odata ca atunci cand spui „decedati“ sau „de ce dati“, e foarte important unde pui accentul. Accentul face diferenta de semnificatie...
Traim o vreme in care toata lumea vorbeste despre recesiune economica, reducerea activitatii, cresterea ratei somajului, scaderea puterii de cumparare, dezinteresul oamenilor pentru educatie in general si pentru lectura in particular. Nu vi se pare ca asta suna ca si cum am pune accentul gresit?
De cateva zile scriptum.ro, librarie de carti si cadouri, in marea lor majoritate cu tematica crestina, si-a schimbat fata. Pare o nebunie sa insisti in acest domeniu cand te uiti la tendinta societatii. Multi m-au intrebat daca stiu ce fac. Eu le-am raspuns ca incerc doar sa pun accentul acolo unde trebuie. Imi doresc ca tu sa imi dai dreptate, si o poti face cel mai bine cumparand din noua librarie scriptum.ro.
La ce sunt bune cartile? Poti trai foarte bine fara sa citesti. Alaturi de nevoile instinctive, cum ar fi cele legate de foame si de frig, nu exista o nevoie instinctiva de a citi. Milioane de oameni n-au deschis niciodata o carte. A incerca sa le explici ce pierd e totuna cu a-i explica unui surd frumusetea muzicii lui Mozart. Resimt fiecare zi fara o carte ca pe o zi pierduta.
Un vechi proverb chinezesc spune: „Daca iti faci planuri pentru un an, planteaza orez; daca iti faci planuri pentru 10 ani, planteaza copaci; daca iti faci planuri pentru o viata intreaga, educa oameni.“ Si asta o poti face foarte bine punandu-le o carte in mana.
Libraria Scriptum doreste ca tu, cititorul, sa beneficiezi de cele mai bune carti, rasplatindu-ti pe deplin efortul de a citi. Astfel, alegem cu cea mai mare grija cartile pe care le promovam.
Citesc. Imi slabesc vederea, intarindu-mi vederile!

0 Comments

Trebuie sa fii inregistrate pentru a trimite comentarii.

click aici pentru a intra in contul tau