In curand la Editura Scriptum, Harul, de Max Lucado (1)

In curand la Editura Scriptum va apare o noua carte: Harul, de Max Lucado

Harul

Vorbim despre har de parca am intelege ce inseamna cuvantul acesta. Dar folosim cuvantul numai la biserica. Harul umple cantarile pe care le cantam si versetele biblice pe care le citim. Harul se face auzit in biserica alaturi de verisorii lui: iertare, credinta si partasie. Predicatorii il explica. Imnurile il proclama. Seminarele il predau.

Dar oare chiar il intelegem?

Iata ce banuiesc eu: ne multumim cu un har ieftin, caci acesta isi ocupa politicos locul intr-un imn, se potriveste perfect pe blazonul unei bisericii, nu tulbura pe nimeni si nu necesita nici un raspuns. Cand esti intrebat, „Crezi in har?“, cum ai putea spune ca nu?

Dar cartea aceasta pune o intrebare mult mai profunda: Ai fost schimbat de har? Modelat de har? Intarit de har? Imboldit de har? Alinat de har? Apucat de guler si scuturat bine de har, pana ti-au venit mintile la cap? Harul lui Dumnezeu seamana intrucatva cu o ploaie torentiala. Are ceva salbatic in el. Este o apa inspumata, un curent puternic, atat de involburat ca te intoarce pe dos. Harul este pe urmele tale. Te transforma. Din nesigur te face sigur pe Dumnezeu. Dintr-un om ros de remuscari te preschimba intr-un om mai bun tocmai datorita remuscarilor. Din speriat-de-moarte te ajuta sa devii gata-sa-ti-iei-zborul! Harul este vocea care ne cheama sa ne schimbam si apoi ne da puterea ca s-o facem.

Cand intervine harul, nu primim un compliment frumos din partea lui Dumnezeu, ci o inima noua. Daruieste-ti inima lui Cristos si El iti va intoarce favoarea. „Va voi da o inima noua, si voi pune in voi un duh nou.“ (Ezechiel 36:26)

Ii poti spune transplant spiritual de cord.

0 Comments

Trebuie sa fii inregistrate pentru a trimite comentarii.

click aici pentru a intra in contul tau