Metamorfoza Burghezului

Autor
Jacques Ellul
44,00 RON
Monedă
niciunul

In Metamorfoza burghezului (1967) Ellul priveste burghezia mai mult ca pe o categorie ontologica decat sociala, caracterizata printr-o uriasa capacitate de asimilare, gratie careia a reusit sa-si neutralizeze toti contestatarii (crestinismul, ideologia de stanga, arta) si sa-si imprime caracteristicile societatii actuale, care este in totalitate burgheza, desi burghezia in calitate de clasa a disparut.

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 44 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

METAMORFOZA BURGHEZULUI de Jacques Ellul

Jacques Ellul (1912-1994) a fost una dintre personalitatile cele mai provocatoare ale vietii culturale franceze din a doua jumatate a secolului XX. Ellul a refuzat cu obstinatie „specializarea”, a fost simultan teolog, filosof, sociolog, istoric al institutiilor, profesor de istorie a dreptului, realizand o opera de o mare originalitate, adeseori contestatara, concretizata in peste saizeci de carti.

…Un eseu fascinant despre caracterul burghez al societatii moderne si contemporane. Traducere din limba franceza de Octavian Soviany.


In Metamorfoza burghezului (1967) Ellul priveste burghezia mai mult ca pe o categorie ontologica decat sociala, caracterizata printr-o uriasa capacitate de asimilare, gratie careia a reusit sa-si neutralizeze toti contestatarii (crestinismul, ideologia de stanga, arta) si sa-si imprime caracteristicile societatii actuale, care este in totalitate burgheza, desi burghezia in calitate de clasa a disparut. Burghezul, creatorul unei lumi nihilocentrice este – considera finalmente Ellul – unul dintre aspectele esentiale ale omului, este poate chiar omul insusi, iar concluzia cartii sale nu este catusi de putin linistitoare: „poate ca, odata cu instaurarea acestui centru negativ, a nimicului dat ca centru, cu instalarea in vid, burghezul a raspuns unei dorinte inconstiente a omului, unei pasiuni a propriei lui disparitii. Aceasta miscare lenta, prin care omul s-a substituit progresiv cu lucruri care infaptuiesc ceea ce altadata exprima fragmente din personalitatea lui, acest proces constant de inventie care a facut ca ansamblul activitatii umane sa se sparga in operatiuni multiple, disociate, dezintegrate, prin care omul se amputeaza de fiecare data de o putere si de un miracol, acest calcul minutios care da nastere unui obiect care satisface pe deplin omul exact in momentul cand il elimina, toate acestea poate ca nu exprima decat stradania omului de a se elimina pe el insusi. Poate ca, in cele din urma, omul este bantuit de o pasiune a mortii si nu doreste in secret decat sa se implineasca prin propria lui negatie. Suicid mai profund, mai subtil, mai exigent decat barbituricul personal sau bomba H. colectiva.”

Octavian Soviany

Mai multe informații
ISBN 9786069436462
Editura Sens
Data aparitiei 21 ian. 2021
Numar de pagini 331
Tip coperta Softcover
Autor Jacques Ellul
Dimensiune [mm] 145 x 205
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

TE-AR PUTEA INTERESA SI...
CUMPARAT DESEORI IMPREUNA CU...