Filtre folosite

 • X Pret: 20,00 Lei - 29,99 Lei

Autor

Limba

 1. Limba Romana (24)

Editura


20,00 Lei - 29,99 Lei Apologetica

Grid 
Lista 
 • Cele mai apreciate 2 volume din seria dialogurilor celebre imaginate de Ravi, acum intr-unul singur. De ce ne-a asezat Dumnezeu intr-o lume plina de placeri daca nu le putem gusta pe toate? In dialogul imaginat de Ravi Zacharias, Oscar Wilde Ii pune aceasta intrebare lui Isus Cristos. Dramaturgul si poetul Oscar Wilde a sfidat deschis moravurile societatii victoriene. Opera lui literara a alimentat filozofia umanista de tip „Daca-ti produce placere, fa-o”, care domina si azi societatea noastra. ************** ADOLF HITLER – Raul. Ura. Mandria. Distrugerea ISUS CRISTOS – Pacea. Dragostea. Umilinta. Viata

  20,00 Lei
 • „Cartea lui Plantinga este extraordinara din mai multe puncte de vedere. Chiar si necrestinii, tulburati de un rau nedefinit, ar putea profita de pe urma lecturii ei. Daca ai constiinta, citeste aceasta carte.“ —Christianity Today   Anul publicarii: 2019

  29,00 Lei
 •  In cazul gandirii crestine astazi, credinta si ratiunea nu doar ca se contrazic mai putin ca oricand, dar insasi problema presupusului lor conflict n-are nici un sens si nici macar n-ar trebui sa se puna. Ne putem pierde eventual credinta (cum suna aceasta ciudata expresie pe care am mostenit-o), dar cu siguranta nu pentru ca am castigat in ratiune. S-ar putea sa pierdem din credinta tocmai pentru ca ne imaginam ratiunea incapabila sa inteleaga o parte — si inca o parte decisiva, chiar cea mai decisiva — din ceea ce viata noastra ne face sa experimentam. Foarte repede cedam: ratiunea nu intelege totul, suntem nevoiti sa admitem spatii imense care ne raman de neinteles si irationale, pe care le abandonam credintei si parerii; si foarte repede renuntam definitiv sa mai gandim ceea ce am alungat deja din campul sensibilului. Din acest somn al ratiunii se ivesc atunci cosmaruri — ideologice. Prea repede socotita ca venind de la sine si cu totul naturala, separatia intre credinta si ratiune se naste astfel intai dintr-un deficit de rationalitate, dintr-o capitulare fara lupta a ratiunii inaintea a ceea ce e presupus de negandit. Dar daca nu ne pierdem credinta dintr-un exces de practica a rationalitatii, s-ar putea, din contra, sa ne pierdem adeseori din rationalitate pentru ca excludem prea repede credinta si domeniul pe care ea il deschide, cel al Revelatiei). Pierzandu-ne credinta pierdem din ratiune. (J.-L. M.)

  24,00 Lei
 •   La baza numeroaselor confuzii existente astazi in dezbaterile religioase si in optiunile indivizilor sta premisa acceptata ca axioma indiscutabila ca, daca Dumnezeu exista, El ar fi acelasi pentru toate religiile, El fiind totodata dincolo de toate imaginile si notiunile pe care si le fac despre El oamenii.  Dumnezeul crestinilor e diferit de cel al evreilor si musulmanilor si se lasa cunoscut intr-un mod propriu. Este unu, dar intr-un mod special. Este Tata, dar nu este barbat. A vorbit, dar fara sa ne ceara ceva. Iarta, fara a trece peste hotararea libertatii noastre.  Sunt teme teologico-dogmatice fundamentale ale credintei crestine, pe care Rémi Brague le repovesteste cu multa subtilitate si rafinament intelectual in cele sapte capitole ale cartii de fata. Rezultatul e o incantatoare si plina de prospetime apologie a Dumnezeului crestin de care cu siguranta cititorul ortodox inteligent de azi, satul de blocajele ritualiste si de catehismele inepte, se va indragosti fara indoiala inca o data.

  28,00 Lei
 • Dintr-un dialog intim cu Evangheliile s-a nascut, asadar, volumul intitulat Ganduri neastamparate — o carte de apologetica, plina de lumina, scrisa cu patos si autenticitate pentru cei din palate boieresti, dar si pentru saracii ulitelor triste.Cartea lui Ovidiu Barsan e ofertanta pentru ca vorbeste despre drama conditiei umane: starea de abandon a ologilor din scaldatoarea Vitezdei, tentatia exercitiului puterii, nevoia de modele patericale, gramatica rugaciunii, provocarea iubirii aproapelui, marturisirea publica a lui Dumnezeu, imperativul convertirii permanente, consumism si moarte. Ganduri neastamparate i-ar fi placut, indeosebi, parintelui Nicolae Steinhardt de la Rohia. Aflat mereu in cautarea esentialului, parintele Ovidiu atinge cu delicatete corzile inimii si, intr-o lume marcata de tristete, aduce, fara gres, speranta. Scrisul autorului este alert, abundent si atractiv. Cuvintele nu se hranesc doar din marile carti ale clasicilor, ci din experienta plina de tumult a vietii auctoriale.Daca ai iesit din randuiala, daca ai ratacit drumul catre casa Tatalui, daca ai obosit pe Calea spre izvor, daca ai uitat „dragostea cea dintai”, ai astazi in mana o busola. Ganduri neastamparate contine un strigat si o soapta: un protest impotriva mediocritatii, dar si o invitatie la trezvie. -- Mihai NEAMTU

  24,00 Lei
 • Sharon Dirckx intresete cu pricepere povestile lui Frances, Will, Grace, Charles si Rachel, care s-au confruntat cu unele dintre cele mai serioase provocari ale vietii, incluzandu-le in textul principal, care abordeaza la nivel practic toate intrebarile de tip „De ce?...“ pe care ni le punem cu privire la Dumnezeu si suferinta. Ea concluzioneaza: „As vrea sa va arat ca in ciuda faptului ca nu putem intelege totul, inca este posibil sa credem intr-un Dumnezeu puternic, iubitor, recunoscand in acelasi timp realitatea raului si a suferintei. Nu doar atat, dar o privire asupra vietii din aceasta prespectiva ne ajuta sa intelegem mai mult, nu mai putin, lumea suferinda in care traim.

  25,00 Lei
 • Cartea aceasta nu se doreste a fi o abordare exhaustiva a jihadului, ci un simplu abecedar care va clarifica anumite chestiuni si va arata o cale mai buna in viitor. Ea se concentreaza mai mult asupra radacinilor istorice ale islamului, decat asupra altor zone valide de explorare.

  22,00 Lei
 • Spatiu pentru Dumnezeu
  Nu se află în stoc

  Unde conversatiile spirituale decurg natural. Construieste relatii profunde... care conteaza cel mai mult. Simti ca te trage ceva...Cand vorbesti cu un prieten, cu un coleg de munca, cu un membru al familiei sau cu cineva intalnit de curand, sa plantezi in mintea lor ceva despre Dumnezeu. Dar, ce sa spui? Ce sa nu spui? Cum sa-L aduc pe Dumnezeu in conversatia noastra fara ca ea sa inceteze imediat?

  26,00 Lei
 • Disponibila in format electronic. Click aici! Vesti despre acte de cruzime, decese si terorism ajung la urechile noastre in fiecare zi. Expresia „axa raului“ are o rezonanta adanca in lumea noastra si raul pare sa se infiltreze in toate aspectele vietii. Suntem siliti sa ne punem intrebari fundamentale despre Dumnezeu si natura raului care cer o decizie teologica matura, profunda si niciodata superficiala.

  28,00 Lei
 • Raspunsuri la 10 intrebari dificile Cuvant-inaint de Ravi Zacharias Cu tact, dar totodata convingatoare, Amy Orr-Ewing ne pune înainte o serie de argumente solide în favoarea Bibliei: cum ar putea fi pusa la îndoiala credibilitatea Noului Testament, cand este sustinut de nu mai putin de 24.000 de manuscrise? Cum sa ne îndoim de existenta lui Isus, cand autorii Evangheliei au consemnat cu deosebita acuratete atatea evenimente istorice? Cartea aceasta merita citit de orice om care se confrunta cuîndoieli privind veridicitatea Bibliei, dar si de acei crestini care întampina dificultati în situatiile în care credinta lor este pusa sub semnul întrebarii din cauza fundamentarii ei pe o carte considerata de multi ca fiind greu de crezut.

  25,00 Lei
Grid 
Lista