Biblia pentru copii (coperta moale)

Autor
Ursel Scheffler, Betina Gotzen-Beek
38,00 RON
Monedă
niciunul

Cartea cuprinde foarte multe istorii biblice capabile sa-i fascineze pe cei mici. Autoarea a ales cu grija cele mai importante si cele mai faimoase istorii din Vechiul si Noul Testament (48 din Vechiul Testament si 44 din Noul Testament) si le-a povestit cu multa emotie si vivacitate. Pentru ca aceasta lucrare sa fie de un real folos copiilor si ca sa se asigure ca nu cade in pericolul monotoniei, autoarea a ilustrat „Biblia pentru copii” cu foarte multe imagini

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 38 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Cristos, in Evanghelia dupa sfantul Luca, se exprima astfel: „Lasati copiii sa vina la mine” (Lc 18,16). Daca privim Evanghelia in ansamblul ei, ne dam seama ca, prin aceste cuvinte, Cristos dorea sa spuna ca si copiii sunt chemati la mantuire, sunt chemati sa-l cunoasca si sa-l iubeasca pe Dumnezeu. Biserica, de-a lungul istoriei nu a incetat sa afirme si sa promoveze acest adevar: cu totii suntem chemati la mantuire!

Plecand de la misiunea ei primordiala, aceea de a vesti cuvantului lui Dumnezeu la toate popoarele, Biserica a stiut mereu ca acest cuvant trebuie adaptat, trebuie explicat, astfel incat fiecare – copil, adult, instruit, mai putin invatat – sa aiba posibilitatea de a se familiariza cu Cuvantul lui Dumnezeu, ca, mai apoi, sa poata el insusi sa dea marturie despre acest cuvant.

De-a lungul timpului au existat mai multe forme de adaptare a mesajului crestin in functie de diferitele categorii de persoane. Dupa publicarea „Bibliei pentru tineri (Y-Bibel), Editura Sapientia propune acum o „Biblie pentru copii”, cu scopul de a-i ajuta pe copii (dar si pe parintii lor) sa cunoasca Cuvantul lui Dumnezeu. Lucrarea apare in limba romana gratie traducerii realizate de parintele Liviu-Narcis Maties din originalul german (Herders Kinderbibel, Verlag Herder GmbH, Freiburg im Breisgau 20142).

Scrisa de Ursel Scheffler, cartea cuprinde foarte multe istorii biblice capabile sa-i fascineze pe cei mici. Autoarea a ales cu grija cele mai importante si cele mai faimoase istorii din Vechiul si Noul Testament (48 din Vechiul Testament si 44 din Noul Testament) si le-a povestit cu multa emotie si vivacitate. Pentru cei dornici sa mearga la textul original, Ursel Scheffler a inclus la fiecare titlu si trimiterile la textele originale din Sfanta Scriptura.

Insa, pentru ca aceasta lucrare sa fie de un real folos copiilor si ca sa se asigure ca nu cade in pericolul monotoniei, autoarea a ilustrat „Biblia pentru copii” cu foarte multe imagini. Aceste imagini, foarte vii si sugestive, au fost realizate de Betina Gotzen-Beek cu scopul de a face ca istoria lui Dumnezeu cu oamenii sa devina mai usor de inteles pentru copii. Imaginile sintetizeaza intr-un mod foarte fidel continutul mesajului redat prin cuvinte.

La sfarsitul lucrarii, autoarea propune si o harta foarte sugestiva in care sunt prezentate Israelul si principale zone in care a umblat si a predicat Isus. Multe din acele locuri exista si astazi: de exemplu, Ierusalim, Betleem si Cafarnaum (langa Lacul Genezaret). Aceasta harta ii poate ajuta pe copii sa refaca, in baza celor citite, anumite trasee ale personajelor care sunt prezentate in aceasta lucrare, familiarizandu-se astfel cu diferitele localitati din Tara Sfanta.

„Biblia pentru copii” se adreseaza in principal copiilor care doresc sa cunoasca momentele cele mai importante din istoria mantuirii, asa cum sunt prezentate ele in Vechiul si in Noul Testament, care impreuna formeaza Biblia crestina. Totodata, lucrarea poate fi de folos parintilor, catehetilor si celor care se ocupa de instruirea religioasa a copiilor, pentru ca pot gasi aici un limbaj adaptat si captivant pentru mesajul pe care vor sa-l transmita celor mici.

Mai multe informații
ISBN 9786065782938
Editura Sapientia
Data aparitiei 30.12.2021
Numar de pagini 226
Tip coperta Paperback
Autor Ursel Scheffler, Betina Gotzen-Beek
Dimensiune [mm] 210 x 300
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol