O faptura atat de minunata

Autor
Paul Brand & Philip Yancey
49,00 RON
Monedă
Peste 80 bucati cumparate.
niciunul

Ai fost creat dupa chipul lui Dumnezeu
Misterios, complicat, pulsand de energie, corpul uman este un conglomerat de secrete fascinante...

Elasticitatea pielii, soliditatea si structura oaselor, proportionalitatea dinamica a muschilor – intreaga fiinta umana este impletita dupa un model unic, cu un scop uimitor.
Chirurgul care a descifrat misterul leprei, dr. Paul Brand, si scriitorul de bestselleruri Philip Yancey, te invita intr-o calatorie remarcabila de cunoastere a propriei tale fapturi – o lume fascinanta a celulelor, sistemelor si chimiei, care poarta amprenta unei realitati mult mai profunde. Vei avea parte de o relatare fascinanta despre adevarurile eterne revelate de existenta noastra aparent obisnuita. Corpul uman este o fereastra catre insasi structura creatiei lui Dumnezeu si o marturie a slavei lui Dumnezeu.

În stoc
  • Cumpără 10 buc cu 45,08 RON /buc și economisești  8%
  • Cumpără 50 buc cu 37,73 RON /buc și economisești  23%
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Editie actualizata si combinata a doua carti bestseller: O faptura atat de minunata si Creati dupa chipul Sau
Ai fost creat dupa chipul lui Dumnezeu
Misterios, complicat, pulsand de energie, corpul uman este un conglomerat de secrete fascinante...

Elasticitatea pielii, soliditatea si structura oaselor, proportionalitatea dinamica a muschilor – intreaga fiinta umana este impletita dupa un model unic, cu un scop uimitor.
Daca ai urmari galaxiile, stelele si planetele universului printr-un telescop si apoi daca te-ai uita printr-un microscop performant la moleculele, atomii si electronii atat de marunti, ai putea observa o similitudine inconfundabila in structura si tiparul lor. Acelasi Creator a proiectat ambele niveluri ale realitatii. Si tot acelasi Creator a conceput corpul uman si apoi i-a inspirat pe autorii Noului Testament sa caute in el un model de adevar spiritual.
Chirurgul care a descifrat misterul leprei, dr. Paul Brand, si scriitorul de bestselleruri Philip Yancey, te invita intr-o calatorie remarcabila de cunoastere a propriei tale fapturi – o lume fascinanta a celulelor, sistemelor si chimiei, care poarta amprenta unei realitati mult mai profunde. Vei avea parte de o relatare fascinanta despre adevarurile eterne revelate de existenta noastra aparent obisnuita. Corpul uman este o fereastra catre insasi structura creatiei lui Dumnezeu si o marturie a slavei lui Dumnezeu.
Aceasta carte, castigatoare a premiului de excelenta ECPA ca cea mai buna carte a anului, prezinta declaratii eterne pe care Dumnezeu le-a facut in insasi structura trupurilor noastre, prezentand perspective captivante despre Trupul lui Cristos.

Traim vremuri marcate de diviziuni. Armonia politica, rasiala si religioasa este supusa unei presiuni puternice. Ca urmare, nu trebuie sa ne mire ca avem multe de invatat de la un om care a studiat medicina in timpul framantarilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand practic toata lumea se afla in razboi, si care si-a inceput cariera medicala in perioada impartirii Indiei, un eveniment dezastruos ce a provocat moartea a milioane de oameni si refugierea altor patrusprezece milioane.
Lumea moderna se bazeaza pe institutii – aliante universale, corporatii, confesiuni bisericesti, organizatii guvernamentale – dintre care multe par sa esueze. Poate ca a sosit timpul sa ne indreptam atentia spre un alt tip de comunitate, nu o organizatie, ci mai degraba un organism, ilustrat in modul cel mai eficient prin corpul uman.
Cultura moderna a devenit totodata reductionista. Reducem muzica, filmele si cunoasterea la clipuri care pot fi stocate intr-un telefon mobil. Stiinta, medicina si alte initiative sunt repartizate in „silozuri“ de specialitate intre care nu exista prea multa interactiune. Dr. Brand a avut talentul formidabil de a face legatura intre mai multe domenii diferite. Pasionat de stiinta, pasari, alpinism si gradinarit ecologic, Brand s-a straduit sa reuneasca ordinea naturala cu ordinea spirituala. In calitate de crestin, s-a delectat cautand ecouri ale Creatorului in natura.

Despre autori
DR. PAUL BRAND (1914–2003) a fost un chirurg ortoped de renume mondial, care a descifrat misterul leprei. Dr. Brand a absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Londra. Tehnicile sale chirurgicale au devenit standard si sunt acum incluse in manualele de medicina si chirurgie. Impreuna cu sotia sa, Margaret, pe care a cunoscut-o la scoala medicala, Dr. Brand s-a intors in India in 1946 si a fost medic misionar timp de 18 ani, dupa care si-a continuat activitatea medicala de cercetare in Statele Unite si cea de misiune in randul celor suferinzi de lepra din intreaga lume. Inainte de moartea sa in 2003, a primit numeroase distinctii, inclusiv prestigiosul premiu Albert Lasker si numirea in functia de Comandant al Ordinului Imperiului Britanic.

PHILIP YANCEY a lucrat ca jurnalist in Chicago timp de aproximativ douazeci de ani, editand revista de tineret Campus Life, dar a scris si pentru alte reviste, inclusiv Reader’s Digest, Saturday Evening Post, National Wildlife si Christianity Today.
Ca autor de carti, a castigat nenumarate premii si aprecierea Asociatiilor Editorilor Crestini Evanghelici. Acestea s-au vandut in peste 17 mili­oane de exemplare, publicate in peste 50 de limbi in intreaga lume.
In 1992, el si sotia sa Janet, asistent social si capelan al unui centru Hospice, s-au mutat la poalele dealurilor din Colorado.

Aprecieri

Dr. Paul Brand este un medic legendar, iar Philip Yancey este un doctor al sufletului. Impreuna au scris una dintre cele mai grozave carti asupra vietii... intr-o lume in care mult prea multe vieti sunt dezonorate si profanate.
Shane Claiborne

O scriere extraordinara pe teme medicale, biologice si spirituale. Aceasta carte este un tribut adus chipului lui Dumnezeu in trupul omului, vietii si credintei in El.
Joseph E. Murray, laureat al Premiului Nobel, The New England Journal of Medicine

„Colaborarea dintre teologul Philip Yancey si mentorul sau – chirurgul ortoped, dr. Paul Brand este extraordinara. Ce binecuvantata sunt sa pot sa recitesc aceasta lucrare dupa treizeci de ani, sa ma cufund in povestea muncii dr. Brand cu pacientii leprosi din India si Bayou si sa ma minunez de functiile miraculoase ale corpului uman, de frumusetea prieteniei si a grijii umane, de profunzimea iubirii lui Dumnezeu.
Geniala, fermecatoare si uimitoare – o lucrare clasica moderna a stiintei si a credintei.“
Anne Lamott, autoarea cartilor Redescopera compasiunea si Suflete cusute

Cuprins
Prefata 13
Partea intai: Dupa chipul Lui
1. Invizibilul facut vizibil 23
2. Oglinzi umane 29
Partea a doua: Unitate in diversitate
3. Un rol in Trup 41
4. Diversitate: Viata din belsug 53
5. Unitate: Un sentiment al apartenentei 63
6. Extazul comuniunii 75
Partea a treia: Interior si exterior
7. Pielea: organul sensibilitatii 91
8. Tu, cel vizibil 103
9. Simtul cel mai demn de incredere 117
10. Osul: un schelet indispensabil 127
11. Cum cresc oasele 139
Partea a patra: Dovada vietii
12. Sangele: sursa vietii 155
13. Sangele intelept 171
14. Respiratia: inspiratie si expiratie 183
15. Trup in miscare 195
Partea a cincea: Limbajul durerii
16. Sentimentul de securitate 213
17. Unificatorul 223
18. Durerea cronica 235
Partea a sasea: Directorul executiv al trupului
19. Creierul: fusul fermecat 251
20. Chipul restaurat 263
21. Niveluri de calauzire 275
22. Dupa chipul lui Dumnezeu 289
23. O prezenta 299

Ghid de discutii 309
Despre autori 325

Mai multe informații
ISBN 9786060311232
Editura Scriptum
Data aparitiei 16 feb. 2023
Numar de pagini 332
Tip coperta flexibila
Autor Paul Brand & Philip Yancey
Dimensiune [mm] 145 X 205
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Nume Descarca/vizualizeaza/asculta
o-faptura-atat-de-minunata-txtw Descarca/vizualizeaza