Cetateni si peregrini

Autor
Scott Aniol
39,00 RON
Monedă
niciunul

Crestinii, din toate vremurile, au fost chemati sa cumpaneasca foarte bine modul in care raspund la cultura in mijlocul careia i-a asezat Dumnezeu. Exista o permanenta tensiune: pe de o parte, recunoastem ca tot ceea ce a creat Dumnezeu este bun si ca harul Lui este turnat peste toti oamenii. Pe de alta parte, stim ca oamenii sunt pacatosi si ca lumea este ostila fata de Dumnezeu si de copiii Sai. Asadar, ce trebuie sa facem?

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 39 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

 Crestinii, din toate vremurile, au fost chemati sa cumpaneasca foarte bine modul in care raspund la cultura in mijlocul careia i-a asezat Dumnezeu. Exista o permanenta tensiune: pe de o parte, recunoastem ca tot ceea ce a creat Dumnezeu este bun si ca harul Lui este turnat peste toti oamenii. Pe de alta parte, stim ca oamenii sunt pacatosi si ca lumea este ostila fata de Dumnezeu si de copiii Sai. Asadar, ce trebuie sa facem?

Numarul celor care incearca sa dea un raspuns acestei intrebari nu este deloc neglijabil. Unele dintre cele mai puternice voci ofera raspunsuri care esueaza in a implini voia lui Dumnezeu, asa cum ne este aratata in Scripturi, cu privire la biserica. Altele par a transforma crestinii din peregrini in cetateni permanenti ai unei lumi efemere si chiar sa renunte la misiunea bisericii, aceea de a face ucenici. Si sunt si voci care fac din credinta un subiect foarte personal, departe de accentul holistic al Scripturii.

Scott Aniol, autorul acestei carti, demonstreaza, cu Scriptura in mana, ca Noul Testament ii vede pe crestini nu doar ca cetateni ai lumii, dar si ca peregrini, cetateni ai Imparatiei lui Dumnezeu. Intelegerea relatiei biblice dintre acestea doua chemari, cea de cetatean si cea de peregrin, ofera un cadru foarte clar in care bisericile sa-si implineasca mandatul spiritual si in care crestinii se pot implica activ in transformarea societatii din jurul lor.

Scriptura ii indeamna pe crestinii de astazi la credinciosie inaintea lui Dumnezeu, Domnul Suveran atat peste statele lumii cat si in Imparatia cerurilor.

Scott Aniol  este vicepresedinte executiv si redactor-sef al G3 Ministries si profesor de teologie pastorala la Grace Bible Theological Seminary.


Daca sunteti ingrijorati de modul in care ideologiile fara frica de Dumnezeu afecteaza societatea noastra, atunci mergeti la biserica. Acolo sunt armele. Principalul nostru camp de lupta nu este domeniul politic si nici cel al elitelor culturale. Principalul nostru camp de lupta este ceea ce facem atunci cand ne adunam ca biserica si folosim mijloacele obisnuite ale harului: predicarea, rugaciunea, cantarea, citirea Scripturii, botezul, Masa Domnului. Acestea sunt armele razboiului nostru. Acesta este campul nostru de lupta.

O filozofie biblica a culturii nu spune ca rolul nostru in societate este rascumpararea culturii sau „munca pentru imparatie”. Mai degraba, ar trebui sa privim misiunea exclusiva a bisericii ca fiind una de evanghelizare si de ucenicizare, pentru ca cetatenii Imparatiei sa traiasca vieti sfintite in orice sfera culturala la care i-a chemat Dumnezeu. Aceasta este masura „responsabilitatii” noastre fata de cultura si orice altceva care trece de asta ameninta sa marginalizeze ceea ce Hristos ne-a poruncit de fapt sa facem.

 

Cuprins

Cuvant inainte la editia in limba romana 

Cuvant inainte

Introducere 

Cele doua imparatii ale lui Dumnezeu 

Dubla cetatenie

Sa ne amintim cine suntem 

Credinciosia crestina 

Slujitori ai lui Dumnezeu pentru binele nostru

Creatorii de cultura

Misiunea bisericii 

Inchinarea este un razboi

Concluzie 

APENDICE: Recenzie la „Crestinatatea esentiala” de Douglas Wilson

Mai multe informații
ISBN 9786306513567
Editura Gramma.ro
Data aparitiei 4 iun. 2024
Numar de pagini 208
Tip coperta Paperback
Autor Scott Aniol
Dimensiune [mm] 145 x 205
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol