Credinta publica

Autor
Miroslav Volf
34,00 RON
Monedă
niciunul

Care este locul credintei crestine in secolul XXI? Pentru Miroslav Volf, credinta trebuie sa se manifeste public, in mod neingradit. Dupa modelul ilustrat de Moise la Sinai, crestinismul presupune ascensiunea (intalnirea cu Dumnezeu) si respectiv revenirea (manifestarea mesajului primit). Cartea lui Volf este o pledoarie pentru importanta aparte pe care o are credinta in spatiul public.

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 34 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Care este locul credintei crestine in secolul XXI? Pentru Miroslav Volf, credinta trebuie sa se manifeste public, in mod neingradit. Dupa modelul ilustrat de Moise la Sinai, crestinismul presupune ascensiunea (intalnirea cu Dumnezeu) si respectiv revenirea (manifestarea mesajului primit). Cartea lui Volf este o pledoarie pentru importanta aparte pe care o are credinta in spatiul public.

Utilitatea acestei aparitii pentru cititorii romani – evanghelici sau de alta culoare confesionala – se poate sustine cu mai multe (tipuri de) argumente. Intai de toate, e scrisa pentru un public larg, distiland intr-un stil accesibil un amplu material de specialitate din mai multe domenii ale cunoasterii (teologie, filosofie, sociologie, studii religioase etc.). In al doilea rand, ofera un instrumentar de baza oricui vrea sa-si fixeze niste repere pentru interactiunea religiei crestine cu societatea si cultura in mijlocul careia traim. De asemenea, furnizeaza o temelie solida pentru legitimitatea prezentei crestine in spatiul public. In plus, abordarea propusa de Volf semnaleaza mai multe pericole care insotesc dinamica credintei crestine, cu un accent mai puternic pe relatia cu lumea din afara comunitatilor ecleziale si a zidurilor bisericii. Dar cel mai important castig ar putea fi ca ofera un punct de sprijin consistent pentru o dezbatere absolut necesara cu privire la strategiile alese pentru prezenta publica a crestinilor in Romania.

Teofil Stanciu, teolog, redactor-sef al revistei Convergente

Un adevarat izvor de intelepciune pentru crestinul contemporan, cartea Credinta publica este probabil cea mai semnificativa contributie la dezbaterea cu privire la locul credintei crestine in societate de la Richard Niebuhr incoace. In stilul lui caracteristic antrenant si cu multa claritate, Miroslav Volf ofera o paradigma pentru marturia crestina intr-o lume pluralista si posibilitatea angajamentului politic al credinciosilor pentru a sluji binele comun.

Marcel Macelaru, profesor de teologie, Universitatea Aurel Vlaicu, Arad

Dupa clasicul volum al lui Richard Niebuhr, Cristos si cultura, editura Casa Cartii ne propune o noua abordare a relatiei dintre credinta si cultura, de data aceasta venita de la un autor crestin contemporan, inovator si prolific. Cartea lui Miroslav Volf, desi apare ca un demers teoretic, isi invita cititorii crestini sa-si recupereze mai intai identitatea profetica in spatiul public, ca, mai apoi, sa-si poata angaja practic si creativ credinta in interactiunea cu varietatea culturilor in care acestia traiesc. Credinta publica este un efort indraznet de a tine in echilibru exclusivismul religios si pluralismul public, evitandu-se astfel marginalizarea credintei din discursul public sau aparitia totalitarismului religios.

Emil Bartos, profesor de teologie, Universitatea din Bucuresti

Mai multe informații
ISBN 9786067322088
Editura Casa Cartii
Data aparitiei 21.04.2022
Numar de pagini 176
Tip coperta Paperback
Autor Miroslav Volf
Dimensiune [mm] 150 x 230
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

TE-AR PUTEA INTERESA SI...