Cristos in fiecare psalm

Autor
Christopher Ash
50,00 RON
Monedă
niciunul

Desi imi plac psalmii, dragostea mea pentru ei este marcata de frustrare vazand raspandirea utilizarii lor fara a tine cont de Cristos; sau a lecturilor pentru care Cristos e un fel de „adaos” arbitrar pus la sfarsit ca sa dea un iz „crestin”. Prin aceasta carte as vrea sa va conving ca psalmii sunt plini de Cristos, ca Cristos nu trebuie sa fie „adaugat” la ei pentru a-i face „crestini”, ci Cristos iese in evidenta din tesatura de baza a psalmilor insisi. Apoi, doresc sa va pregatesc sa-i intelegeti din perspectiva crestina, sa va rugati si sa-i cantati folosindu-va de ei in Cristos.

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Desi imi plac psalmii, dragostea mea pentru ei este marcata de frustrare vazand raspandirea utilizarii lor fara a tine cont de Cristos; sau a lecturilor pentru care Cristos e un fel de „adaos” arbitrar pus la sfarsit ca sa dea un iz „crestin”. Prin aceasta carte as vrea sa va conving ca psalmii sunt plini de Cristos, ca Cristos nu trebuie sa fie „adaugat” la ei pentru a-i face „crestini”, ci Cristos iese in evidenta din tesatura de baza a psalmilor insisi. Apoi, doresc sa va pregatesc sa-i intelegeti din perspectiva crestina, sa va rugati si sa-i cantati folosindu-va de ei in Cristos.

In Cartea Intai, asez fundamentul biblico-teologic. Aceasta sectiune este destinata prezentarii sarcinii, a problemelor, a metodei si a unora dintre marile teme. Partea I (Cum sa ne rugam folosind psalmii in Cristos?) este esenta argumentului; este vital sa citim si sa intelegem acest lucru, care constituie cheia a tot ce urmeaza. Partea a IV-a (Cum sa predam psalmii?) ofera instructiuni cu caracter practic pentru predicatori si invatatori biblici. Capitolele din Partea a II-a (Dificultatile cu care ne intalnim in psalmi) si Partea a III-a (Integrarea psalmilor in istoria biblica) pot fi citite in orice ordine si se poate recurge la ele in masura in care sunt de folos.

In Cartea a Doua incerc sa arat cum se aplica teoria din Cartea Intai la fiecare Psalm in parte. Cu alte cuvinte, aici veti gasi un scurt comentariu cristocentric la fiecare Psalm. In mod specific, urmaresc doua scopuri. Primul, sa „aliniez” psalmul pentru o lectura crestina convingatoare, pentru a vedea modul in care acest psalm particular isi gaseste implinirea in Cristos, cu tot specificul lui si in acelasi timp tinand cont de contextul intregii Psaltiri si a intregului canon biblic. Al doilea scop este acela de-a indica trasaturile principale ale celui mai potrivit si valid raspuns la care ne cheama fiecare psalm in parte, adica ce inseamna pentru noi sa ne rugam pe baza lui si sa-l cantam ca Biserica a lui Cristos in ziua de azi. (Compilatie din Prefata autorului)

****************

DESPRE AUTOR:

Christopher Ash este predicator, profesor si scriitor pretuit la nivel international. Dupa ce a lucrat in telecomunicatii si ca profesor de matematica, Christopher a studiat teologia la Oxford, unde a primit premiul Denyer & Johnson. A fost hirotonit si a slujit ca pastor-asistent la biserica Saint Andrew the Great din Cambridge, Anglia. In 2004, el si sotia sa, Carolyn, s-au mutat la Londra unde Christopher a slujit ca director al centrului de studii biblice Proclamation Trust's Cornhill pana in 2015. A scris 21 de carti, dintre care in limba romana au aparut: Unde a fost Dumnezeu cand s-au intamplat toate acestea? (2019) si Iesit din furtuna: Lupta cu Dumnezeu in cartea Iov (2019) si a contribuit la numeroase publicatii teologice. In prezent este scriitor la Tyndale House din Cambridge unde lucreaza la un comentariu in trei volume la Cartea Psalmilor. Atat viata, cat si slujirea lui sunt marcate de spiritualitatea psalmilor. Are patru copii si opt nepoti.

**** Cititorii nu ar trebui sa presupuna ca modul lui Christopher Ash de abordare a Psaltirii este nou sau radical. Dupa cum au aratat altii, dorinta de-a intelege psalmii in intregul lor context biblic, cristologic este la fel de veche ca insusi crestinismul. Pe tot parcursul istoriei crestine, predicatorii s-au reintors la stradania de a fi credinciosi teologiei biblice a psalmilor. Scriind in secolul al 19-lea, Andrew Bonar, un slujitor al Bisericii Libere din Scotia, a rezumat cu acuratete aceasta intelegere: „Psalmistii au fost pregatiti de Dumnezeu, prin imprejurari personale si publice, pentru a exprima in mod adecvat gandul Celui [al lui Cristos] care i-a folosit.” (Din Prefata seriei)

**** Isus Cristos este Esenta psalmilor! Isus Cristos este Cantaretul si Subiectul psalmilor, iar adevarata semnificatie a lor se gaseste numai in El. Si doar acei oameni care sunt in Cristos pot sa cante si sa se roage cu psalmii intr-un mod care onoreaza insemnatatea lor originala. In aceasta carte, va prezint un mod de a citi psalmii in Cristos care are o lunga istorie crestina, dar care va implica o schimbare de paradigma pentru unii cititori. Vreau sa va conving ca aceasta va onora sensul original al psalmilor si locul lor in intreaga istorie biblica. Mai mult, doresc sa va stimulez apetitul cu privire la faptul ca acest mod de a va ruga si canta psalmii este nu doar adevarat, ci si eficient in modelarea rugaciunilor si a laudelor noastre.

Mai multe informații
ISBN 9786069546925
Editura Psalmii Cantati
Data aparitiei 20.06.2022
Numar de pagini 436
Tip coperta Paperback
Autor Christopher Ash
Dimensiune [mm] 165 x 235
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol