Esenta credintei crestine

Autor
John Stott
13,00 RON
Monedă
niciunul

SUBIECT: Fundamentul invataturilor esentiale ale crestinismului si consecintele punerii in practica a acestor convingeri pentru viata credinciosilor, prezentate ca un ghid de baza pentru cei care cauta o prezentare a credintei crestine la un nivel intelectual care sa satisfaca o minte curioasa.

Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 13 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

AUTOR: John Stott a fost ordinat in Biserica Anglicana in 1945, dupa care a slujit in Biserica All Souls, Langham Place, Londra, ca ajutor de paroh (1945-50), ca paroh (1950-75), iar din 1975, ca paroh emerit. A fost numit Capelan al Reginei (1959-1991) si Capelan Suplimentar, in 1991. Incepand cu anul 1970, John Stott face numeroase calatorii in alte tari, in special in Lumea a Treia, in calitate de vorbitor la seminarii pentru pastori si la conferinte studentesti. John Stott este fondatorul si presedintele onorific al Institutului pentru Crestinism din Londra. Este autorul a peste patruzeci de carti, dintre care amintim comentariile expozitive pe RomaniGalateni2 Timotei1,2 TesaloniceniPredica de pe Munte si cartile Chemarea la o viata nouaNeasemuitul HristosSa intelegem BibliaCrucea lui Cristos si Crestinul contemporan.

SUBIECT: Fundamentul invataturilor esentiale ale crestinismului si consecintele punerii in practica a acestor convingeri pentru viata credinciosilor, prezentate ca un ghid de baza pentru cei care cauta o prezentare a credintei crestine la un nivel intelectual care sa satisfaca o minte curioasa.

REZUMAT:
Crestinii afirma ca-L putem gasi pe Dumnezeu in Isus Hristos. Examinarea acestei afirmatii va fi mult mai putin complicata, cand intelegem, in primul rand, ca Dumnezeu ne cauta pe noi si, in al doilea rand, ca noi trebuie sa-L cautam pe El. (John Stott, Introducere) 

Exista o ostilitate cvasigeneralizata fata de biserica, ca institutie, indeosebi in randul generatiei mai tinere. In acelasi timp, chiar si pentru cei care si-au pierdut credinta, o data cu dezvoltarea facultatilor critice, sau care au crescut absorbind invataturile altor religii (islamism, budism, hinduism sau altele), persoana lui Isus prezinta o fascinatie aparte. A fost El un personaj istoric real? Ce putem spune despre afirmatia ca a fost „Fiul lui Dumnezeu“? Dar despre marturia Noului Testament ca ar fi inviat? Avem nevoie de mantuire prin El? Ce este aceasta mantuire? Este ea o simpla acceptare intelectuala a unor afirmatii facute de biserica sau coboara la un nivel profund personal, intentionand sa afecteze, fara exceptie, toate domeniile vietii si ale personalitatii noastre? In ce consta aceasta mantuire, de fapt, si de ce am avea nevoie de ea? 

John Stott ne invita sa plecam de la afirmatia ca Dumnezeu a vorbit si ca Dumnezeu a actionat, nu doar intr-un mod general, in creatie si istorie, ci intr-un mod aparte si special, prin Isus Hristos. Acest lucru va face ca intrebarea „Cine este Hristos?“ sa fie pivotala pentru discutie. Sunt analizate in primul rand afirmatiile pe care Isus le face despre Sine – afirmatiile directe, afirmatiile indirecte si afirmatiile dramatizate (minunile consemnate ca fiind efectuate de Isus). Urmeaza analiza caracterului lui Hristos – convingerea Lui ca este fara pacat, afirmatiile prietenilor Sai si marturia dusmanilor. In final, esentiala pentru raspunsul la intrebarea „Cine este Hristos?“ este examinarea dovezilor care sprijina istoricitatea invierii Sale din morti si a argumentelor impotriva lor. 

Partea a doua a cartii se ocupa de conditia umana – nevoia omului de mantuire si, implicit, de Mantuitor. Realitatea pacatului este evidentiata prin examinarea vietii noastre obisnuite in lumina celor Zece Porunci, demers care duce inevitabil la concluzia ca nici un om nu poate pretinde ca este fara pacat. Consecintele pacatului ne ajuta sa intelegem conditia precara in care ne aflam – suntem alienati de Dumnezeu, robi ai propriului eu si in conflict cu semenii. Partea a treia ne invita sa analizam ce a facut Hristos pentru noi si nevoia noastra. Moartea lui Hristos si centralitatea crucii fac din crestinism o religie a salvarii. De aceea intelegerea semnificatiei crucii este esentiala. Mantuirea, posibila prin iertarea si impacarea aduse de moartea lui Hristos, ne aduce eliberarea treptata de robia egocentrismului nostru si relatii mai armonioase cu ceilalti, prin prezenta Duhului Lui in noi si prin integrarea in Biserica. 

Ultima parte ne invita sa analizam raspunsul nostru. Ca sa fim mantuiti, trebuie sa reactionam cumva la ceea ce a facut Dumnezeu. Care este costul urmarii lui Hristos in viata noastra si al recunoasterii Lui in mod public? De ce am accepta un asemenea cost? Cartea se incheie cu prezentarea modului in care putem lua o decizie si ce inseamna practic a fi crestin. 

Esenta credintei crestine ramane la fel de actuala si proaspata astazi, la peste 50 de ani de la prima publicare (1958), dovada cele peste 2,5 milioane de exemplare vandute in peste 63 de limbi, in intreaga lume, precum si reeditarea ei permanenta. In cuvintele teologului anglican J. I Packer: „Aceasta introducere dezarmanta pe care John Sott o face credintei personale a devenit o lucrare clasica moderna. Fie ca ea sa aiba parte de viata lunga!“

 

Mai multe informații
ISBN 978-973-88121-1-5
Editura Discipolul
Data aparitiei 9 sept. 2010
Numar de pagini 226
Tip coperta softcover
Autor John Stott
Dimensiune [mm] 105x175
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol