Evrei - O Imparatie ce nu poate fi clatinata

Autor
David Gooding
85,00 RON
Monedă
niciunul

Comentariul de fata se va dovedi un ghid practic, accesibil, dar si o lectura captivanta. Scris intr-un stil direct, personal, el elucideaza mesajul profund al epistolei si-i face cunoscute cititorului implicatiile sale adanci pentru individ si pentru biserica. Ceea ce are de spus il va stimula pe cititor sa se angajeze in explorarea mai detaliata a comorilor ascunse in Evrei.

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 85 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Comentariul lui David Gooding asupra Epistolei catre evrei il protejeaza pe cititor de miopia detaliului tehnic
si ii comunica in schimb forta neofilita a teologiei textului sacru.
– Conf. univ. dr. habil. Ciprian-Flavius Terinte, Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti

Comentariul de fata se va dovedi un ghid practic, accesibil, dar si o lectura captivanta. Scris intr-un stil direct, personal, el elucideaza mesajul profund al epistolei si-i face cunoscute cititorului implicatiile sale adanci pentru individ si pentru biserica. Ceea ce are de spus il va stimula pe cititor sa se angajeze in explorarea mai detaliata a comorilor ascunse in Evrei.


Conceput ca un fel de harta a epistolei, comentariul este scris in primul rand pentru cei care incearca sa inteleaga temele majore ale acestei scrieri. Faptul ca lucrarea de fata nu urmeaza rigorile tehnice ale unui comentariu strict teoretic, ii ingaduie autorului sa exploreze domeniile bogate ale istoriei, profetiei, ritualului si poeziei Vechiului Testament, din care epistola si-a extras atat de multe din invataturile ei. Mai presus de toate, Gooding urmareste in cartea sa sa-l ajute pe cititor sa vada slava lui Isus Hristos, splendoarea revelatiei supreme a lui Dumnezeu in Fiul Sau, care eclipseaza simbolurile si ritualurile „copilariei spirituale”, inlocuindu-le cu realitatile vietii de om matur – viata vesnica in Hristos.

„Un credincios, oricat de slab ar fi, este cu siguranta mantuit”, afirma dr. David Gooding. Afirmatia este adevarata nu din pricina „tariei credintei” omului, ci a „tariei” obiectului credintei lui: desavarsita lucrare a Marelui nostru Preot dupa randuiala lui Melhisedec: Domnul Isus Hristos. Deoarece lucrarea Lui ramane neclatinata, nici Imparatia Lui nu se poate clatina. O astfel de Imparatie si pe Imparatul ei le descoperim in Epistola catre evrei.
– pastor dr. Beniamin Faragau, Biserica Crestina Baptista Iris, Cluj-Napoca

David Gooding (1925–2019) a fost unul dintre cei mai remarcabili biblisti evanghelici ai Marii Britanii. A studiat limbi clasice la Universitatea din Cambridge si a fost cercetator post-doctoral la Universitatea din Durham. Intre 1959 si 1986, a predat cursuri de limbi clasice, greaca veche si biblistica la Queen’s University, din Belfast, Irlanda de Nord. A scris comentarii exegetice asupra cartilor Luca, Faptele apostolilor si Evrei. Interesat de spatiul ex-sovietic, in special de Ucraina si de Rusia, a scris – impreuna cu profesorul John Lennox – mai multe lucrari de apologetica destinate acestor tari. In anul 1977, a devenit membru al Royal Irish Academy.

Mai multe informații
ISBN 9786067322163
Editura Casa Cartii
Data aparitiei 22 nov. 2022
Numar de pagini 250
Tip coperta Cartonata
Autor David Gooding
Dimensiune [mm] 165 x 235
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

TE-AR PUTEA INTERESA SI...
CUMPARAT DESEORI IMPREUNA CU...