Feminitate

Autor
Paula Dejeu
42,00 RON
Monedă
Peste 60 bucati cumparate.
niciunul

Identitatea, locul si rolul femeii in designul lui Dumnezeu

Feminitatea din perspectiva crestina biblica este o tema complexa, dar atunci cand este abordata armonios si temeinic, femeia isi poate defini si intelege cu claritate rolul in familie si in comunitate. Inca din cartea Geneza, Scriptura ne ajuta sa intelegem ca barbatul si femeia au fost creati in imaginea lui Dumnezeu, prin urmare au valoare si demnitate egale inaintea Lui, insa cu diferente de rol, dar complementare.
Este definitoriu pentru orice femeie sa inteleaga acest rol, sa si-l asume si sa il implineasca in functie de chemarea si scopul pe care Dumnezeu i le-a dat.

În stoc
  • Cumpără 10 buc cu 38,64 RON /buc și economisești  8%
  • Cumpără 50 buc cu 32,34 RON /buc și economisești  23%
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 42 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Ce inseamna sa fii creata dupa chipul lui Dumnezeu?

Dumnezeu a creat barbatul si femeia in imaginea Lui, prin urmare au valoare si demnitate egale in fata Sa, cu diferente de rol, dar complementare.
Paula Dejeu, in cartea Feminitate, te ajuta sa descoperi calitatea distincta pe care Dumnezeu a incredintat-o femeilor si libertatea pe care fiecare femeie o are de a-si trai scopul in modul ei unic. Pe masura ce aprofundezi adevarul Scripturii, cu precadere textul din Proverbele 31:10-31, vei invata sa iti imbratisezi unicitatea si sa iti traiesti chemarea exact acolo unde te afli astazi, sub indrumarea lui Dumnezeu.
Astfel, vei implini chemarea care ti-a fost randuita pe pamant si vei lasa o mostenire spirituala pretioasa generatiilor urmatoare.

Cine poate gasi o femeie cinstita? Valoarea ei e de departe mai mare decat a rubinelor. Aceasta nu sugereaza ca o astfel de femeie nu exista, ci subliniaza pretiozitatea ei deosebita. Autenticitatea defineste valoarea unei pietre pretioase, iar in cazul femeii cinstite, autenticitatea ii confera valoare. A fi autentica, in limitele trasate de Dumnezeu, reprezinta un aspect esential al feminitatii.
E adevarat ca fiecare femeie are propriile imperfectiuni, insecuritati sau puncte slabe pe care le poate aborda si dezvolta, dar, in acelasi timp, poate cultiva si calitatile unei femei virtuoase prin frica de Domnul.

A intelege feminitatea in designul lui Dumnezeu si a o accepta drept postament al propriei vieti intr-o etapa istorica in care ideologia identitatii de gen creeaza atata confuzie, atatea conflicte si distruge atatea vieti este un diamant rar. Inseamna, de fapt, sa intelegi Cine si cu ce scop te-a creat, sa-ti accepti identitatea si rolul pentru care ai fost creata si sa traiesti o viata de biruinta, spre slava Lui si spre binele celor din jur si al tau.
Este o delectare sa citesti si sa recitesti aceste pagini de carte, sa vezi cum bogatiile nepatrunse ale lui Dumnezeu, din Cuvantul scris, sunt revelate de catre Duhul Sfant si transpuse atat de detaliat in complexitatea vietii unei femei create, asemenea barbatului, dupa chipul lui Dumnezeu si spre slava Lui. De fapt, este Adevarul care, odata acceptat, rodeste in noi integritatea caracterului divin si, prin noi, spre lume. 
— Livia Cret, medic pediatru, cantareata de muzica crestina, autoare emisiuni RVE

CUPRINS
Multumiri 
Cuvant-inainte 
Prefata 
Introducere 
 1. Aspectul competentei 
 2. Aspectul valorii personale 
 3. Aspectul increderii
 4. Aspectul financiar-economic 
 5. Aspectul sustinerii 
 6. Aspectul lucrului manual 
 7. Aspectul antreprenorial 
 8. Aspectul organizatoric 
 9. Aspectul culinar 
 10. Aspectul harniciei 
 11. Aspectul prioritizarii 
 12. Aspectul fortei fizice 
 13. Aspectul hobbyurilor 
 14. Aspectul indatoririi 
 15. Aspectul milostivirii 
 16. Aspectul ocrotirii 
 17. Aspectul vestimentar 
 18. Aspectul cinstirii 
 19. Aspectul indemanarii 
 20. Aspectul constientei de sine 
 21. Aspectul invataturii 
 22. Aspectul supravegherii 
 23. Aspectul autodisciplinei 
 24. Aspectul maternitatii 
 25. Aspectul plusvalorii 
 26. Aspectul jertfirii de sine 
 27. Aspectul reverentei 
Epilog 

Despre autoare

Paula Dejeu este o persoana introvertita, simtindu-se cel mai confortabil cand are hartia in fata si creionul in mana. Pentru ea, Scriptura este Cartea de capatai, etalonul la care se raporteaza in orice situatie, locul sacru unde a gasit informatii pretioase despre viata si obiceiurile femeilor din vremurile biblice, dar si principii intransigente despre identitatea, locul si rolul femeii moderne in familie, biserica si societate, asa cum au fost definite si creionate de Creatorul Insusi. 
In calitate de sotie si mama a trei copii, medic primar medicina de laborator, doctor in stiinte medicale si administrator al unui laborator de analize medicale, isi gaseste placerea in Legea Domnului. Aici cauta si primeste putere si inspiratie pentru fiecare zi. 
Absolventa a Scolii de Teologie Practica din cadrul Universitatii Emanuel din Oradea, este implicata in lucrarea „Partenera creativa“, autoarea seturilor de carduri motivationale Nu doar paine si apa si Feminitate. De asemenea, contribuie la revista Lydia si este invitata ca vorbitoare la diverse intalniri si conferinte destinate femeilor

 

Cuvant-inainte
Metafora celor doua case – casa zidita pe stanca si casa zidita pe nisip – folosita de Domnul Isus in Predica de pe munte (Matei 7:24-27) pentru a sublinia diferenta dintre omul intelept si cel neintelept este cheia hermeneutica ce ne ajuta sa intelegem mesajul cartii Feminitate: Identitatea, locul si rolul femeii in designul lui Dumnezeu, scrisa de Paula Dejeu. Abordata din perspectiva biblica a creatiei, in contrast cu tendintele seculare, controversata tema a feminitatii este analizata echilibrat, cu argumente clare si convingatoare, intr-o maniera calda, prietenoasa si personala, lasand impresia unei conversatii directe intre autor si cititor, in atmosfera placuta a caminului in care toti ai casei sunt prezenti si nu au nimic de ascuns, dimpotriva, totul este real, transparent si normal. 
In aceasta atmosfera, cititorul descopera ca persoana care vorbeste despre identitatea, locul si rolul femeii in familie, biserica si societate nu sustine o prelegere teoretica de la catedra, ci se adreseaza unor prietene, in calitate de femeie, care dincolo de studiile medicale (doctor in stiinte medicale) si teologice (Scoala de Teologie Practica Emanuel), impartaseste din experienta acumulata in scoala vietii de medic, sotie si mama a trei copii. Dar mai presus de informatiile acumulate in anii de studii si de experienta personala, autoarea invita cititorii sa-si fundamenteze convingerile cu privire la feminitate pe invataturile Scripturii. Din aceasta perspectiva, Paula Dejeu surprinde diferenta dintre stanca si nisip, dintre adevarul absolut al Scripturii si parerile relative ale culturii postmoderne. 
Textul biblic de la care porneste analiza identitatii, locului si rolului femeii in familie, biserica si societate este selectat din cartile sapientiale – capitolul 31 din cartea Proverbelor lui Solomon. Identitatea clara si neschimbabila atat a femeii cat si a barbatului, stabilita o data pentru totdeauna prin actul suveran al creatiei de catre Dumnezeul creator, reprezinta stanca pe care este zidita familia heterosexuala, monogama si indisolubila. La polul celalalt sunt nisipurile miscatoare ale identitatilor relative, fluide si circumstantiale in care identitatea femeii si respectiv a barbatului este schimbatoare si negociabila in functie de preferinte, interese sau dezechilibre psiho-emotionale. 
Odata stabilita identitatea din perspectiva biblica, autoarea subliniaza faptul ca din punct de vedere al demnitatii si al valorii, barbatul si femeia sunt egali inaintea lui Dumnezeu datorita faptului ca fiecare poarta in egala masura chipul si asemanarea lui Dumnezeu, Imago Dei. Mai mult, identitatea si valoarea oferite prin creatie sunt consfintite si afirmate prin actul rascumpararii cu acelasi pret al sangelui scump al Mielului lui Dumnezeu (1 Petru 1:18). Pe aceasta temelie, subliniaza autoarea, este asezat locul si este definit rolul femeii in designul lui Dumnezeu.
Daca identitatea si locul sunt absoluturi stabilite prin creatie si rascumparare, trebuie subliniat faptul ca rolul poate imbraca aspecte diferite, in functie de etapele si imprejurarile vietii fiecarei femei in parte: inainte de casatorie, dupa casatorie, fara copii, cu copii mici, dupa maturizarea copiilor, implicarea in comunitatea ecleziala sau cariera etc. Autoarea surprinde importanta si frumusetea intelegerii corecte a oportunitatilor, responsabilitatilor si prioritatilor, prin asumarea rolului specific fiecarei etape din viata. Creativitatea, comunicarea, organizarea, dedicarea, delegarea, slujirea, dezvoltarea personala cu ajutorul disciplinelor spirituale sunt prezentate si analizate in contextul unei vieti traite pentru slava lui Dumnezeu, dedicate dragostei pentru sot si copii si preocuparii pentru binele semenilor. 
Prezentarea perspectivei sotului – a lui Dan – in analiza unor aspecte ale vietii de familie aduce in fata cititorului frumusetea si importanta relatiei complementare intre sot si sotie in conformitate cu planul lui Dumnezeu pentru familie. 
In concluzie, cartea Feminitate: Identitatea, locul si rolul femeii in designul lui Dumnezeu ofera cititorilor, in contextul unei perspective biblice echilibrate asupra feminitatii, o analiza coerenta si benefica a frumusetii, a importantei si a demnitatii rolului pe care o femeie inteleapta il are in familie, in biserica si in societate. In acelasi timp, cartea reprezinta o resursa deosebita pentru femeile care doresc sa descopere bogatiile harului divin pentru viata lor, sa experimenteze frumsetea armoniei in familia in care feminitatea si masculinitatea sunt definite de Creator, sa corecteze ideile si tiparele comportamentale nebiblice si sa devina o binecuvantare pentru familie, pentru biserica si pentru societate. Cu toate ca prin intermediul acestei carti Paula se adreseaza femeilor, prezenta perspectivei lui Dan in aspectele privitoare la relatie dintre sot si sotie ofera o invitatie subtila si politicoasa sotilor care doresc sa cunoasca mai mult despre aspectele specifice feminitatii si masculinitatii din perspectiva biblica.
— Paul & Delia Negrut

Prefata

Intr-o lume in care femeia, feminitatea si rolurile ei sunt distorsionate pana la distrugere, avem convingerea ca doar prin intermediul Scripturii putem descoperi adevarul despre feminitatea biblica care este o parte esentiala din viata fiecarei femei crestine. Astazi femeile sunt incurajate sa traiasca in negare, sa adopte trasaturi si roluri masculine si sa se elibereze de sub vechiul jug al religiei crestine. Dar numai adevarul poate elibera o femeie, iar ea nu poate fi cu adevarat libera daca nu se intoarce la starea si idealul pentru care a fost creata. Nu este suficient sa fim revoltati, sa contestam sau sa deplangem vremurile bune demult apuse, ci suntem datori sa contribuim la recuperarea modelelor biblice, fiecare dintre noi, in modurile, in circumstantele si in masura stabilita de Dumnezeu in providenta Sa. O viziune eronata despre feminitate raneste in primul rand femeia, iar dragostea intotdeauna este practica. De aceea, materialul pe care il veti tine in mana foarte probabil va fi ca o franghie aruncata in groapa in care unele suflete sunt cazute fara sa stie ca se afla acolo. Acest material isi va atinge scopul doar in masura in care cititoarea se va apleca, prin rugaciune, in dependenta de Duhul Sfant, asupra aceleiasi Scripturi sub autoritatea careia autoarea s-a aplecat in dorinta ei de a va oferi aplicatii practice pentru o sumedenie de aspecte, sfere, relatii, domenii si dimensiuni ale vietii unei femei crestine. Ca unii care cunoastem nu doar textul, ci si viata autoarei, avem bucuria sa va recomandam aceasta unealta spirituala, care cu siguranta va va fi folositoare, in masura in care doriti sa va aliniati planului lui Dumnezeu pentru voi.

— Andrei & Cristina Croitoru

Mai multe informații
ISBN 9786060311874
Editura Scriptum
Data aparitiei 7 mar. 2024
Numar de pagini 234
Tip coperta brosata
Autor Paula Dejeu
Dimensiune [mm] 145x205
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Nume Descarca/vizualizeaza/asculta
feminitate Descarca/vizualizeaza
TE-AR PUTEA INTERESA SI...
CUMPARAT DESEORI IMPREUNA CU...