Ce inseamna Patriotismul in Statele Unite?

Autor
Alonzo T. Jones
16,00 RON
Monedă
niciunul

Cu toate ca pe vremea aceea problemele erau diferite, principiile sunt intotdeauna aceleasi. Problema libertatii religioase este la fel de veche ca Evanghelia insasi. Acum o suta si mai bine de ani, se dezbatea chestiunea separarii dintre biserica si stat, iar astazi, dupa un veac, vedem ca discutiile inca mai continua.
Desi in zilele noastre denumirile organizatiilor si persoanelor implicate sunt altele, istoria se repeta. Speranta noastra este ca tu, draga cititorule, sa gasesti in trecut lectiile care iti pot da intelepciune pentru a intelege prezentul.


Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
SKU
4619
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 16 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

CE INSEAMNA PATRIOTISMUL IN STATELE UNITE? 

Stimati concetateni, iubitori ai dreptatii si adevarului: asa cum am anuntat, in dupa-amiaza aceasta urmeaza sa va vorbesc despre ce inseamna patriotismul in Statele Unite. Primul punct pe care sa-l analizam este: „Ce inseamna patriotismul in oricare tara? Ce inseamna patriotismul in sine, in general?”.
De obicei, patriotismul se defineste pe scurt drept dragoste de tara; insa dragostea de tara inseamna mai mult decat sa iubesti muntii si dealurile, campiile, vaile, raurile si paraurile pe care le cuprinde tara.
Intr-o definitie mai completa, patriotismul este spiritul, atitudinea care indeamna la respectarea legilor tarii si la sustinerea si apararea existentei ei, a drepturilor si institutiilor ei. Astfel, dragostea de tara inseamna de fapt dragostea fata de institutiile si principiile care fac din tara respectiva ceea ce este ea in toate privintele.
Daca dragostea de tara ar fi pur si simplu dragostea pentru munti si dealuri, vai si campii, rauri si parauri pe care le cuprinde tara – adica dragostea pentru peisaj, n-ar putea exista niciodata razboaie civile; deoarece nu ar putea exista niciun fel dispute cu privire la peisaj, printre oamenii care locuiesc intr-un acelasi teritoriu. Este evident, asadar, ca intr-adevar patriotismul sta in dragostea pentru principiile si institutiile care fac dintr-o tara ceea ce este ea in toate privintele; inseamna loialitatea fata de acele principii si institutii specifice. Drept urmare, putem defini isn mod corect un patriot ca fiind „orice aparator al libertatilor civile sau religioase”.

Mai multe informații
Editura Nu
Numar de pagini 60
Autor Alonzo T. Jones
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol