Purtarea si predarea stafetei

Autor
Daniel Muresan
50,00 RON
Monedă
niciunul

Indrumarul de fata ar putea fi un astfel de toiag la indemana slujitorilor lui Dumnezeu. Acesta nu este un toiag sofisticat, aurit si impodobit cu diamante academice, ci unul simplu, neslefuit si noduros, dar unul care, credem noi, ar putea fi folosit de Dumnezeu in echiparea sufleteasca si spirituala a pastorilor si a slujitorilor Sai. Cand ne referim la slujitorii lui Dumnezeu, ii avem in vedere mai intai pe slujitorii consacrati pentru o astfel de slujire, iar in al doilea rand pe toti credinciosii.

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Tu, deci, copilul meu, intareste-te in harul care este in Hristos Isus.
Si ce-ai auzit de la mine, in fata multor martori,
incredinteaza la oameni de incredere,
care sa fie in stare sa invete si pe altii. 2 Timotei 2:1-2

Toiagul este cea mai la indemana unealta in mana pastorului. Marele Pastor al oilor, Creatorul, Mantuitorul si Ocrotitorul turmei Sale, tine in mana „...toiagul si nuiaua...” (Ps. 23:4) Sa, o unealta a autoritatii divine destinata deopotriva pentru a arata calea celor care Ii apartin, cat si pentru a-i ocroti in fata dusmanilor lor.

Indrumarul de fata ar putea fi un astfel de toiag la indemana slujitorilor lui Dumnezeu. Acesta nu este un toiag sofisticat, aurit si impodobit cu diamante academice, ci unul simplu, neslefuit si noduros, dar unul care, credem noi, ar putea fi folosit de Dumnezeu in echiparea sufleteasca si spirituala a pastorilor si a slujitorilor Sai. Cand ne referim la slujitorii lui Dumnezeu, ii avem in vedere mai intai pe slujitorii consacrati pentru o astfel de slujire, iar in al doilea rand pe toti credinciosii.

 Distinctia dintre personalul clerical si laic, respectiv duhovnicesc si administrativ al unei biserici sau organizatii religioase, este una pur tehnica, pe care nu o avem in vedere in lucrarea de fata. Chiar daca unii dintre credinciosi au primit din partea Domnului chemari speciale la slujire, in cele din urma, fiecare crestin adevarat este un ucenic al lui Hristos si un slujitor al lui Dumnezeu, de aceea aceasta lucrare i se adreseaza.

  Stafeta este „o proba atletica sau un concurs sportiv la alergari, schi, inot, care consta in parcurgerea unei distante regulamentare de 400 m, 300 m, 200 m, 100 m, in patru parti egale, de catre o echipa compusa din patru persoane, care strabat succesiv distanta repartizata, cu obligatia de a transmite coechipierului urmator un obiect conventional care trebuie dus la punctul final.” Cele doua parti si respectiv momente principale ale probei de stafeta sunt purtarea stafetei si predarea stafetei. Proba de stafeta este castigata de aceea dintre echipele competitoare, ai caror atleti dovedesc dedicare deplina atat pe perioada purtarii stafetei cat si in momentul foarte important al predarii stafetei care are loc in timpul alergarii.

 Lucrarea de slujire in poporul lui Dumnezeu poate fi asemanata cu proba de stafeta, iar cartea de fata se doreste a fi acel obiect conventional din definitia de mai sus care trebuie mai intai purtat, adica invataturile ce o alcatuiesc trebuie aplicate in viata de slujire, si care trebuie apoi predat mai departe din mers, adica din fluxul slujirii.

 Cele doua obiective principale ale lucrarii de fata in dreptul cititorului sunt sfintirea vietii si perfectionarea deprinderilor sale ca slujitor al lui Dumnezeu, ambele putand fi atinse in masura in care el se va lasa prelucrat si modelat de Duhul lui Dumnezeu prin intermediul Cuvantului Sau. In atingerea acestor obiective spirituale, Duhul Domnului va avea in vedere mai intai dezvoltarea caracterului si a deprinderilor de slujire ale omului lui Dumnezeu, iar apoi dobandirea viziunii si a strategiei biblice necesare implinirii dupa voia si dupa planul Domnului a lucrarii pe care Dumnezeu i-a incredintat-o.

Ia in mana ta, iubite cititor, toaigul acesta pe care-l ai in fata, un toiag simplu si accesibil si celui mai umil dintre slujitorii Domnului, iar rugaciunea autorului este ca, in mana ta, acesta sa fie transformat in toiagul lui Dumnezeu, prin marea putere a Duhului Sau cel Sfant!

  Unul dintre elementele distinctive ale lucarii de fata este acela ca, la finalul fiecarui capitol, cititorul va gasi sectiunea intitulata Material pentru studiu complementar, in care se recomanda studiul unor capitole din alte lucrari scrise cu ajutorul Domnului de acelasi autor. Cititorul este rugat sa remarce faptul ca acest material nu este unul suplimentar si facultativ, ci caracterul lui este acela de complementar si necesar, pentru ca obiectivele propuse sa poata fi duse la indeplinire.

 

Mai multe informații
ISBN 9786069161340
Editura Metanoia
Data aparitiei 23 ian. 2024
Numar de pagini 390
Tip coperta brosata
Autor Daniel Muresan
Dimensiune [mm] 145x205
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

TE-AR PUTEA INTERESA SI...