Pret

 1. 0,00 Lei - 99,99 Lei (21)
 2. 100,00 Lei - 199,99 Lei (2)
 3. 200,00 Lei si peste (3)

Autor

Limba

 1. Limba Germana (3)
 2. Limba Maghiara (1)
 3. Limba Romana (18)

Editura

 1. Alfa Omega Publishing (2)
 2. Cartea Crestina (1)
 3. Casa Cartii (4)
 4. Faclia (1)
 5. La Buona Novella (3)
 6. Logos (5)
 7. Polirom (2)
 8. Ratio et Revelatio (1)
 9. Risoprint (1)
 10. Scriptum (3)
 11. Succeed Publishing (1)
 12. Viata si Sanatate (1)

Reforma

In urma cu 500 de ani, la 31 octombrie 1517, Martin Luther tintuia Cele 95 de Teze pe usa catedralei din Wittenberg. Cu inima cuprinsa de-o sfanta manie, intrebator si hotarat in acelasi timp, calugarul augustinian pasea – fara sa stie – intr-o noua era. Perimatele invataturi si practici se spulberasera una cate una sub vantul prielnic al Duhului. Scripturile divine isi faceau loc spre inima deschisa a proaspatului profesor de teologie, aducand schimbare si viziune.

Acum, la o jumatate de mileniu distanta, privim cu alta intelegere spre usa noduroasa a catedralei care, asa inchisa cum era, deschidea pentru totdeauna o alta intelegere a lucrurilor.

Te invitam sa faci cunostinta cu Martin Luther, reformatorul indraznet care, din dragoste pentru adevar si din dorinta de a-l aduce la lumina, a pus pe jar o lume intreaga. 

Grid 
Lista 
 • De ce consumăm atât de mult din timpul, energia şi resursele noastre ca să îi invităm pe oameni, când Isus Şi le-a consumat făcându-Se invitat? Ne-am pierdut noi ca Biserică arta de a ne face invitaţi? Şi dacă da, cum am putea să o redescoperim? Cartea Shalom adresează aceste întrebări şi, la fel ca celelalte cărţi ale trilogiei, pune la dispoziţie un şablon practic format din patru paşi, uşor de urmat şi totuşi cu o perspectivă revoluţionară. Folosită astăzi de creştini de pretutindeni, strategia Shalom te echipează să ajungi la oameni prin metodele pe care le-a arătat Isus celor care-L urmau, pe care le-a poruncit ucenicilor să le implementeze şi pe care l-a călăuzit pe apostolul Pavel să le utilizeze. Isus nu a venit doar ca să ne salveze. A venit să ne recruteze. În această lume tot mai polarizată, misiunea noastră este să-i conducem pe oameni la pace cu Dumnezeu.

  25,00 Lei
 • "O lectura obligatorie." -- New York Times Noua religie civica este o lucrare provocatoare, chiar profetica. Sookhdeo ne arata cum in Occident umanismul a reusit sa inlocuiasca temelia crestina a societatii. Se schimba sistemul juridic si educatia. Principiile morale (sau lipsa lor) sunt dictate de legislatie. Desi suna tolerant, el toleaza totul, cu exceptia crestinismului. Umanismul a patruns deja in Biserica si ii erodeaza marturia. Ca un profet biblic, Sookhdeo le cere crestinilor sa recunoasca problema si sa ia atitudine. Sa speram ca ii va fi acordata o mai mare atentie decat profetilor din vechime. -- Dr Gordon Wenham, prof. emerit la Universitatea din Gloucestershire si lector in Vechiul Testament la Trinity College, Bristol, UK

  25,00 Lei
 • Miscarea post-modernista a adus nenumarate provocari Bisericii evanghelice din vremea noastra. Aceasta carte e binevenita intrucat aduce solutii biblice la aceste provocari. Stilul simplu dar relevant al autorului, este usor de asimilat de catre cititor. Recomand parcurgerea acestei carti atat celor care se indeletnicesc cu vestirea Evangheliei, cat si celor care au intrebari legate de perioada actuala prin care trece Biserica. (Cristi Boariu)

  24,00 Lei
 • Valdenzii - o istorie adevarata, cutremurator de trista si de frumoasa, care, pentru autor - Benone Corneliu Lupu, asa cum marturiseste, s-a transformat dintr-un vis al copilariei, intr-o mare pasiune. Dorind sa afle mai multe despre valdenzi, a rascolit biblioteci si arhive, manuscrise si carti, a adunat documente si, mai mult, a strabatut cararile muntilor, ca sa vada ce a mai ramas din casele de odinioara, din bisericile, scolile si ascunzatorile lor. In felul acesta le-a „simtit” istoria, a retrait-o, descoperindu-i frumusetea si durerea. Cartea de fata nu prezinta o istorie, o insiruire de nume, date si evenimente riguros documentate, ci realitatea existentei unor oameni care au iubit adevarul, au crezut in el si au luptat sa il pastreze curat pentru ei, pentru cei ce nu-l cunosteau si pentru generatiile viitoare.

  12,00 Lei
 • Traducere de Cornelia Dumitru si Miruna Andriescu Cum au ajuns doua dintre cele mai mari religii ale lumii sa recomande violenta in numele lui Dumnezeu? De ce atit de multi crestini si musulmani au raspuns apelului la cruciada si la jihad si ce anume a perpetuat ciclul violentei religioase in Orientul Apropiat? A fost prima cruciada un act de agresiune crestina? Ne putem intreba cine si de ce a cistigat razboiul din Tara Sfinta, insa mai important este sa intelegem in ce fel acesta a reconfigurat lumea medievala si a influentat istoria, cu urmari si ecouri pina astazi. E ceea ce face lucrarea lui Thomas Asbridge, o istorie exhaustiva a cruciadelor si totodata a unei parti semnificative din Evul Mediu, ce incepe la sfirsitul secolului al XI-lea, cu indemnurile papei Urban al II-lea la razboiul sfint, si se incheie doua secole mai tirziu, cu batalia pentru Acra cistigata de musulmani. Apelind la surse crestine si musulmane, autorul reconstituie cu remarcabil talent firul epic al evenimentelor, dind la iveala perspectivele ambelor tabere si mentalitatile epocii. O lume populata de eroi legendari precum Richard Inima-de-Leu si Saladin ni se infatiseaza astfel in toata gloria si barbaria sa.

  60,00 Lei
 • Comemorarea Reformei impreuna in 2017: Raportul Comisiei luterano-romano-catolice pentru unitatea Bisericii Acest volum – nu in ultimul rind o veritabila introducere in teologia lui Martin Luther – reprezinta o piatra de hotar care arata, o data in plus, ca dialogul interconfesional este calea de urmat in cautarea comuna a Adevarului.

  25,00 Lei
 • Dizertatia de fata isi propune sa prezinte o alternativa la cele doua interpretari privitoare la existenta si impactul Reformei asupra poporului roman: interpretarea Bisericii Unite, conform careia daca Biserica Romano-Catolica nu s-ar fi opus Reformei in 1700, romanii ar fi devenit reformati si mutatis mutandis parte a natiunii maghiare, si interpretarea Bisericii Ortodoxe, care afirma ca Reforma nu a avut nici un impact asupra romanilor, intrucat acestia au ramas loiali Ortodoxiei, credinta lor stramoseasca. Consideram ca dupa secolul al XVII-lea s-a auzit prea putin de existenta unor biserici reformate romane. Cu toate acestea in secolele al XVI-lea si al XVII-lea Reforma a contribuit semnificativ la dezvoltarea natiunii noastre prin dinamizarea folosirii limbii romane in Biserica, prin infiintarea unor scoli ce au devenit adevarate centre culturale si lingvistice, prin trezirea constiintei romanilor privind romanitatea lor si originea latina a limbii pe care o vorbesc si intrucat a obligat Biserica Ortodoxa sa dea un raspuns teologic la nevoile oamenilor.In concluzie, lucrarea pledeaza pentru recunoasterea trecutului si a prezentului romanilor de confesiune protestanta si neoprotestanta care si-au adus contributia specifica la dezvoltarea natiunii si poporului nostru.

  22,00 Lei
 • Teologia reformatorilor reuseste sa articuleze perceptia pe care o aveau despre propria teologie cei cinci stalpi ai Reformei: Martin Luther, Ulrich Zwingli, Jean Calvin, Menno Simons si William Tyndale. Autorul reface contextul activitatii lor, surprinzand climatul spiritual al epocii. Apoi contureaza portretul fiecarui reformator in parte si al teologiei sale, cu accent pe aspectele care au contribuit la efortul comun de reformare. Timothy George detaliaza pretioasele contributii pe care acesti barbati le-au avut pe teme care, din punct de vedere istoric, reprezinta piloni de baza ai credintei crestine: Biblia, persoana lui Isus Cristos, mantuirea, Biserica si lucrurile de pe urma. Miza nu e doar de a documenta teologia acestor reformatori, ci si de a ajuta Biserica din zilele noastre sa inteleaga mai limpede si mai riguros datoria pe care o au in prezent cei care sunt credinciosii singurului Dumnezeu adevarat.

  55,00 Lei
 • Fa cunostinta cu Martin LutherMartin Luther a fost unul dintre cei mai influenti barbati ai vremii lui. Miscarea ce s-a declansat odata cu tintuirea celor 95 de Teze a remodelat Europa, a redirectionat istoria crestinismului si a reinstaurat adevarul Cuvantului lui Dumnezeu. Care este mostenirea lui Luther dupa cinci sute de ani?In acest volum, R.C. Sproul, Stephen J. Nichols si alti treisprezece eruditi si pastori analizeaza viata, invatatura si influenta lui durabila. Fa cunostinta cu Martin Luther, Reformatorul indraznet care, din dragoste pentru adevar si din dorinta de a-l aduce la lumina, a pus pe jar o lume intreaga.

  50,00 Lei
 • O biografie. Un portret vibrant al lui Martin Luther, omul cu o credinta de neclintit si promotorul Reformei protestante. Reforma din secolul al XVI-lea a fost o miscare ampla si complexa. A inclus deopotriva imparati si tarani, cardinali si preoti locali, calugari si negustori. S-a raspandit de la un capat la celalalt al Europei si s-a manifestat sub forme dintre cele mai diverse. Dar in ciuda caracterului ei divers si complex, pentru a reusi sa intelegi Reforma trebuie sa cunosti un nume de rezonanta: Martin Luther.

  57,00 Lei
Grid 
Lista