Timothy Keller

Autor
Collin Hansen
62,00 RON
Monedă
niciunul

TIMOTHY KELLER (1950-2023) - Biografie
Formarea sa spirituala si intelectuala
Povestea nespusa a oamenilor, cartilor, prelegerilor si, in cele din urma, a lui Dumnezeu, care au format si modelat viata lui Timothy James Keller

Contine o sectiune de imagini color din viata si parcursul intelectual si profesional al lui Timothy Keller.

În stoc
  • Cumpără 10 buc cu 57,04 RON /buc și economisești  8%
  • Cumpără 50 buc cu 47,74 RON /buc și economisești  23%
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 62 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Milioane de crestini au citit sau au ascultat prelegeri sau predici scrise ori rostite de Timothy Keller, unul dintre cei mai influenti promotori ai credintei crestine. Dar cine au fost persoanele si care au fost evenimentele care au modelat propriul sau mod de gandire si dezvoltarea sa spirituala? 
Avand acces la notele personale si la predicile lui Keller, precum si la interviuri exclusive cu membrii familiei si prietenii lui apropiati, Hansen ne introduce pentru prima data in anii de inceput ai vietii lui: casa in care a invatat sa spuna povesti, biserica in care a invatat sa aiba grija de suflete si orasul care l-a propulsat la faima internationala pe care nu si-a dorit-o niciodata.
Povestea lui Tim Keller incepe cu femeia care l-a invatat cum sa citeasca Biblia, continua cu profesorul care l-a invatat cum sa predice despre Isus si sociologul care l-a invatat sa vada dincolo de stratul superficial al societatii.

In zilele noastre, putini lideri crestini au o viziune asupra credintei care sa fie la fel de recunoscuta si influenta la nivel global ca in cazul lui Timothy Keller.
—James Eglinton

CUPRINS
Cuvant-inainte 
Multumiri 
Prefata 
Partea I: Onest cu Dumnezeu (1950-1972)
 1. Rivalitate intre mame
 Allentown, Pennsylvania 
 2. Omul absurd
 Bucknell University
 3. Femeia care l-a invatat sa studieze Biblia
 InterVarsity Christian Fellowship 
 4. Kathy cea neinfricata
 Kathy Kristy 
 5. Mitul adevarat
 The Inklings 
 6. Scepticii sunt bine-veniti
 R.C. Sproul si Ligonier Valley Study Center
Partea a II-a: Profesori si colegi (1972-1975)
 7. Bufet teologic cu de toate
 Gordon-Conwell Theological Seminary 
 8. Conversatii in jurul mesei
 Elisabeth Elliot si cercul de prietene „Robins” 
 9. Putem sa nu fim de acord fara sa fim nepoliticosi
 Roger Nicole si neocalvinismul
 10. Pneumodinamica
 Richard Lovelace si Jonathan Edwards 
Partea a III-a: Incercat prin foc (1975-1989)
 11. Capitala chimica a Sudului
 Hopewell, Virginia 
 12. Drama in desfasurare
 Edmund P. Clowney 
 13. „Modelati de Evanghelie”
 Westminster Theological Seminary 
Partea a IV-a: De la Gotham pe tot globul (1989–prezent) 
 14. Stapanii Universului
 New York City 
 15. Taramul lui „Da”
 Redeemer Presbyterian Church 
 16. Toti oamenii se inchina
 11 septembrie si Argument pentru Dumnezeu 
 17. Intelegerea lui Dumnezeu
 Dogwood Fellowship 
 18. Inelele copacului
 Concluzie 
Epilog 
Post-scriptum 
Index 
Note

DESPRE AUTOR
Collin Hansen este jurnalist american, vicepresedinte si redactor-sef al The Gospel Coalition. Este cunoscut in special pentru scrierile sale despre neocalvinism si ca moderator al podcastulului Gospelbound. A obtinut o diploma de licenta in istorie si jurnalism de la Northwestern University si un Master of Divinity de la Trinity Evangelical Divinity School. De asemenea, este profesor asociat la Beeson Divinity School. Locuieste in Birmingham, Alabama, impreuna cu sotia si copiii sai.

APRECIERI PENTRU ACEASTA CARTE
Aceasta este cartea pentru care Collin Hansen s-a nascut sa o scrie. M-am simtit ca si cum as fi patruns in culisele unei vieti traite la viteza maxima. Exista o harta care sa te ajute sa iesi din punctul mort in care te afli? Exista un manual pentru genul de viata pe care stii ca esti destinat sa o traiesti? Exista o invitatie la o aventura impreuna cu Dumnezeu? Da! De o mie de ori, da!
— Jon Acuff, autor multipremiat New York Times al cartii Soundtracks: The Surprising Solution to Overthinking
*
Tim Keller a fost un mentor extraordinar de intelept pentru multi dintre noi. Aceasta carte reprezinta o relatare bogata despre sursele formarii sale spirituale, despre oamenii care l-au ghidat catre ele si despre dinamica ce a contribuit la succesul Redeemer Presbyterian Church din New York City.
— George Marsden, autor al cartii Jonathan Edwards: A Life
*
Collin Hansen analizeaza intr-un mod stralucit povestea vietii unuia dintre cei mai mari ganditori, invatatori si scriitori din vremurile noastre. Daca ai fost binecuvantat la fel de mult ca mine de lucrarile sau slujirea lui Tim Keller, trebuie sa citesti cartea aceasta.
— John Thune, senator american din South Dakota
*
Fiind un admirator al lui Tim Keller, abia asteptam sa citesc biografia lui si Collin Hansen nu m-a dezamagit. In naratiunea sa superb scrisa, aflam multe despre oamenii, experientele si luptele care au contribuit formarea minunatei sale lucrari. Pot adauga ca, pentru mine, aceasta carte este o sursa de inspiratie, dar sunt perfect constient de faptul ca aceasta formulare nu cuprinde toata aprecierea pentru modurile profunde in care cartea aceasta a vorbit sufletului meu!
— Richard J. Mouw, Presedinte Emerit, Fuller Theological Seminary
*
Iata povestea unui om inzestrat cu daruri neobisnuite de analiza si sinteza, ale vietii de familie care l-a modelat, ale oamenilor, atat cei demult apusi, cat si contemporani, a caror intelepciune a inteles-o si pe care si-a insusit-o in vederea comunicarii Evangheliei, precum si a intorsaturilor providentei lui Dumnezeu in viata sa. Aceste pagini ar fi putut cu usurinta sa se intituleze Cum am devenit Tim Keller. Acest proces de „devenire” nu a fost nici rapid, nici usor. Dar relatarea lui Collin Hansen va fi la fel de provocatoare pentru cititori pe cat este de instructiva.
— Sinclair Ferguson, autor al cartii The Whole Christ
*
Tim Keller este un tata spiritual pentru mine si pentru multi altii, prin invataturile sale. Nimeni nu mi-a modelat mai mult perspectiva despre Dumnezeu si Scriptura, asa ca, ce dar nepretuit sa pot citi despre tot ce l-a modelat pe el! Aceasta este povestea unui om credincios, imperfect, si a Dumnezeului pe care Il iubeste atat de mult si Caruia si-a dedicat viata pentru a-L sluji.
— Jennie Allen, autoarea cartii Get Out of Your Head
 si fondatoarea si vizionara miscarii IF:Gathering
*
Studiul instructiv al lui Collin Hansen despre Tim Keller explica cum a devenit acest calvinist traditional atat de eficient ca slujitor al lui Dumnezeu in New York City, in ciuda reputatiei orasului de a ignora tot ce este traditional crestin. Influentele diverse au fost deosebit de importante, printre acestea numarandu-se autori si predicatori bine-cunoscuti, dar si invatatori mai putin cunoscuti ai Bibliei si exemple pastorale, precum si colegi prezbiterieni care au combinat accentul cultural, biblic si pietist cu doctrina. Sub indrumarea lui Dumnezeu, aceasta combinatie nu numai ca a functionat, ci a aratat si altora ce putere a avut asa-numitul calvinism moderat, chiar si intr-o lume hipermoderna.
— Mark Noll, autorul cartii America’s Book: The Rise and Decline of a Bible Civilization, 1794–1911
*
Predicile si cartile lui Tim Keller m-au influentat intr-un mod semnificativ, dar cred ca cel mai mult m-a influentat curiozitatea lui. Acum, sa am o perspectiva asupra oamenilor si locurilor care i-au cultivat genialitatea – un cuvant dramatic, dar potrivit – mi se pare a fi un dar de care nu stiam ca am nevoie.
— Jackie Hill Perry, autoare a cartii Holier Than Thou
*
Tim Keller a depus eforturile necesare pentru a fi un slujitor credincios in lumea noastra fracturata. Dragostea lui pentru aproapele si marturia consecventa a Evangheliei sunt ambele inspirationale si au darul de a ne smeri. Chiar si aceia dintre noi care au remarcat multe dintre cartile sale si au ascultat zeci dintre predicile sale vor afla multe lucruri despre ideile, oamenii si evenimentele care au modelat viata si slujirea lui Tim – de la tulburarile culturale din anii 1960, la atacurile teroriste de la 11 septembrie, si pana in vremurile polarizate in care traim astazi. Cartea lui Collin Hansen este o incantare!
— Ben Sasse, presedinte al University of Florida
*
Alaturi de milioane de alti oameni, am fost si eu profund influentat de lucrarea de slujire facuta de Tim si Kathy Keller. In ultimii ani, pe masura ce i-am cunoscut mai bine, am apreciat si mai mult credinta lor ferma in Isus. Cred ca toti cei care au beneficiat de slujirea lor vor fi interesati sa afle mai multe despre evenimentele si deciziile care le-au modelat vietile.
— Bill Haslam, al patruzeci si noualea guvernator al statului Tennessee
*
Credinta mea in Dumnezeu a fost pusa la incercare zilnic in fata a milioane de oameni in perioada in care am fost una dintre gazdele emisiunii The View. In acelasi deceniu, pastorul meu, Tim Keller, le-a predicat celor necredinciosi despre faptele Bibliei, fara sa emita vreo judecata. Felul in care el ne-a invatat aceste lucruri m-a ajutat sa inteleg mai profund cum poate fi eliminat sentimentul de rusine si m-a pregatit sa traiesc adevarul si harul Evangheliei in timp ce impartasesc Evanghelia. Aceasta carte va aduce lumina asupra „de ce”-ului de dincolo de „cine” este Tim Keller.
— Elisabeth Hasselbeck, co-gazda emisiunii The View, castigatoare a premiului Emmy si autoare de bestselleruri New York Times
*
In zilele noastre, putini lideri crestini au o viziune asupra credintei care sa fie la fel de recunoscuta si influenta la nivel global ca in cazul lui Tim Keller. In aceasta carte captivanta, Collin Hansen urmareste diversitatea fascinanta de persoane ale caror scrieri si exemple personale au influentat aceasta viziune si indruma cititorul printr-o viata petrecuta in explorarea si sintetizarea a tot ce are mai bun traditia crestina. Prin umanizarea unui personaj impunator, Hansen isi provoaca cititorii sa invete din intentionalitatea care marcheaza propria calatorie a lui Keller in credinta. Pur si simplu nu am putut sa las aceasta carte din mana.
— James Eglinton, conferentiar senior Meldrum in teologie reformata, New College, University of Edinburgh
*
Sunt foarte recunoscator pentru aceasta lucrare bine scrisa si foarte atent documentata. Collin Hansen dezvaluie lucruri pe care multi dintre noi nu le-am stiut niciodata despre Keller. Aceasta este o carte despre Tim Keller, desigur, dar in cele din urma este o carte despre Isus Cristos. Sunt destul de sigur ca acest lucru a fost intentionat sau cel putin instinctiv si, drept urmare, este o incantare.
— Tim Farron, membru al Parlamentului Britanic si fost lider al Partidului Liberal Democrat

CUPRINS
Cuvant-inainte 
Multumiri 
Prefata 
Partea I: Onest cu Dumnezeu (1950-1972)
 1. Rivalitate intre mame
 Allentown, Pennsylvania 19
 2. Omul absurd
 Bucknell University 29
 3. Femeia care l-a invatat sa studieze Biblia
 InterVarsity Christian Fellowship 49
 4. Kathy cea neinfricata
 Kathy Kristy 63
 5. Mitul adevarat
 The Inklings 75
 6. Scepticii sunt bine-veniti
 R.C. Sproul si Ligonier Valley Study Center 83
Partea a II-a: Profesori si colegi (1972-1975)
 7. Bufet teologic cu de toate
 Gordon-Conwell Theological Seminary 95
 8. Conversatii in jurul mesei
 Elisabeth Elliot si cercul de prietene „Robins” 101
 9. Putem sa nu fim de acord fara sa fim nepoliticosi
 Roger Nicole si neocalvinismul 115
 10. Pneumodinamica
 Richard Lovelace si Jonathan Edwards 121
Partea a III-a: Incercat prin foc (1975-1989)
 11. Capitala chimica a Sudului
 Hopewell, Virginia 135
 12. Drama in desfasurare
 Edmund P. Clowney 157
 13. „Modelati de Evanghelie”
 Westminster Theological Seminary 177
Partea a IV-a: De la Gotham pe tot globul (1989–prezent) 
 14. Stapanii Universului
 New York City 209
 15. Taramul lui „Da”
 Redeemer Presbyterian Church 227
 16. Toti oamenii se inchina
 11 septembrie si Argument pentru Dumnezeu 253
 17. Intelegerea lui Dumnezeu
 Dogwood Fellowship 269
 18. Inelele copacului
 Concluzie 297
Epilog 301
Post-scriptum 305
Index 307
Note 317


Collin Hansen este jurnalist american, vicepresedinte si redactor-sef al The Gospel Coalition. Este cunoscut in special pentru scrierile sale despre neocalvinism si ca moderator al podcastulului Gospelbound. A obtinut o diploma de licenta in istorie si jurnalism de la Northwestern University si un Master of Divinity de la Trinity Evangelical Divinity School. De asemenea, este profesor asociat la Beeson Divinity School. Locuieste in Birmingham, Alabama, impreuna cu sotia si copiii sai.

 

Aprecieri pentru aceasta carte

 


Aceasta este cartea pentru care Craig Groeschel s-a nascut sa o scrie. M-am simtit ca si cum as fi patruns in culisele unei vieti traite la viteza maxima. Exista o harta care sa te ajute sa iesi din punctul mort in care te afli? Exista un manual pentru genul de viata pe care stii ca esti destinat sa o traiesti? Exista o invitatie la o aventura impreuna cu Dumnezeu? Da! De o mie de ori, da!
— Jon Acuff, autor multipremiat New York Times
al cartii Soundtracks: The Surprising Solution to Overthinking

Tim Keller a fost un mentor extraordinar de intelept pentru multi dintre noi. Aceasta carte reprezinta o relatare bogata despre sursele formarii sale spirituale, despre oamenii care l-au ghidat catre ele si despre dinamica ce a contribuit la succesul Redeemer Presbyterian Church din New York City.
— George Marsden, autor al cartii Jonathan Edwards: A Life

Collin Hansen analizeaza intr-un mod stralucit povestea vietii unuia dintre cei mai mari ganditori, invatatori si scriitori din vremurile noastre. Daca ai fost binecuvantat la fel de mult ca mine de lucrarile sau slujirea lui Tim Keller, trebuie sa citesti cartea aceasta.
— John Thune, senator american din South Dakota

Fiind un admirator al lui Tim Keller, abia asteptam sa citesc biografia lui si Collin Hansen nu m-a dezamagit. In naratiunea sa superb scrisa, aflam multe despre oamenii, experientele si luptele care au contribuit formarea minunatei sale lucrari. Pot adauga ca, pentru mine, aceasta carte este o sursa de inspiratie, dar sunt perfect constient de faptul ca aceasta formulare nu cuprinde toata aprecierea pentru modurile profunde in care cartea aceasta a vorbit sufletului meu!
— Richard J. Mouw, Presedinte Emerit,
Fuller Theological Seminary

Iata povestea unui om inzestrat cu daruri neobisnuite de analiza si sinteza, ale vietii de familie care l-a modelat, ale oamenilor, atat cei demult apusi, cat si contemporani, a caror intelepciune a inteles-o si pe care si-a insusit-o in vederea comunicarii Evangheliei, precum si a intorsaturilor providentei lui Dumnezeu in viata sa. Aceste pagini ar fi putut cu usurinta sa se intituleze Cum am devenit Tim Keller. Acest proces de „devenire” nu a fost nici rapid, nici usor. Dar relatarea lui Collin Hansen va fi la fel de provocatoare pentru cititori pe cat este de instructiva.
— Sinclair Ferguson, autor al cartii The Whole Christ

Tim Keller este un tata spiritual pentru mine si pentru multi altii, prin invataturile sale. Nimeni nu mi-a modelat mai mult perspectiva despre Dumnezeu si Scriptura, asa ca, ce dar nepretuit sa pot citi despre tot ce l-a modelat pe el! Aceasta este povestea unui om credincios, imperfect, si a Dumnezeului pe care Il iubeste atat de mult si Caruia si-a dedicat viata pentru a-L sluji.
— Jennie Allen, autoarea cartii Get Out of Your Head
 si fondatoarea si vizionara miscarii IF:Gathering

Studiul instructiv al lui Collin Hansen despre Tim Keller explica cum a devenit acest calvinist traditional atat de eficient ca slujitor al lui Dumnezeu in New York City, in ciuda reputatiei orasului de a ignora tot ce este traditional crestin. Influentele diverse au fost deosebit de importante, printre acestea numarandu-se autori si predicatori bine-cunoscuti, dar si invatatori mai putin cunoscuti ai Bibliei si exemple pastorale, precum si colegi prezbiterieni care au combinat accentul cultural, biblic si pietist cu doctrina. Sub indrumarea lui Dumnezeu, aceasta combinatie nu numai ca a functionat, ci a aratat si altora ce putere a avut asa-numitul calvinism moderat, chiar si intr-o lume hipermoderna.
— Mark Noll, autorul cartii America’s Book:
The Rise and Decline of a Bible Civilization, 1794–1911

Predicile si cartile lui Tim Keller m-au influentat intr-un mod semnificativ, dar cred ca cel mai mult m-a influentat curiozitatea lui. Acum, sa am o perspectiva asupra oamenilor si locurilor care i-au cultivat genialitatea – un cuvant dramatic, dar potrivit – mi se pare a fi un dar de care nu stiam ca am nevoie.
— Jackie Hill Perry, autoare a cartii Holier Than Thou

Tim Keller a depus eforturile necesare pentru a fi un slujitor credincios in lumea noastra fracturata. Dragostea lui pentru aproapele si marturia consecventa a Evangheliei sunt ambele inspirationale si au darul de a ne smeri. Chiar si aceia dintre noi care au remarcat multe dintre cartile sale si au ascultat zeci dintre predicile sale vor afla multe lucruri despre ideile, oamenii si evenimentele care au modelat viata si slujirea lui Tim – de la tulburarile culturale din anii 1960, la atacurile teroriste de la 11 septembrie, si pana in vremurile polarizate in care traim astazi. Cartea lui Collin Hansen este o incantare!
— Ben Sasse, presedinte al University of Florida

Alaturi de milioane de alti oameni, am fost si eu profund influentat de lucrarea de slujire facuta de Tim si Kathy Keller. In ultimii ani, pe masura ce i-am cunoscut mai bine, am apreciat si mai mult credinta lor ferma in Isus. Cred ca toti cei care au beneficiat de slujirea lor vor fi interesati sa afle mai multe despre evenimentele si deciziile care le-au modelat vietile.
— Bill Haslam, al patruzeci si noualea guvernator
al statului Tennessee

Credinta mea in Dumnezeu a fost pusa la incercare zilnic in fata a milioane de oameni in perioada in care am fost una dintre gazdele emisiunii The View. In acelasi deceniu, pastorul meu, Tim Keller, le-a predicat celor necredinciosi despre faptele Bibliei, fara sa emita vreo judecata. Felul in care el ne-a invatat aceste lucruri m-a ajutat sa inteleg mai profund cum poate fi eliminat sentimentul de rusine si m-a pregatit sa traiesc adevarul si harul Evangheliei in timp ce impartasesc Evanghelia. Aceasta carte va aduce lumina asupra „de ce”-ului de dincolo de „cine” este Tim Keller.
— Elisabeth Hasselbeck, co-gazda emisiunii The View,
castigatoare a premiului Emmy
si autoare de bestselleruri New York Times

In zilele noastre, putini lideri crestini au o viziune asupra credintei care sa fie la fel de recunoscuta si influenta la nivel global ca in cazul lui Tim Keller. In aceasta carte captivanta, Collin Hansen urmareste diversitatea fascinanta de persoane ale caror scrieri si exemple personale au influentat aceasta viziune si indruma cititorul printr-o viata petrecuta in explorarea si sintetizarea a tot ce are mai bun traditia crestina. Prin umanizarea unui personaj impunator, Hansen isi provoaca cititorii sa invete din intentionalitatea care marcheaza propria calatorie a lui Keller in credinta. Pur si simplu nu am putut sa las aceasta carte din mana.
— James Eglinton, conferentiar senior Meldrum
in teologie reformata, New College, University of Edinburgh

Sunt foarte recunoscator pentru aceasta lucrare bine scrisa si foarte atent documentata. Collin Hansen dezvaluie lucruri pe care multi dintre noi nu le-am stiut niciodata despre Keller. Aceasta este o carte despre Tim Keller, desigur, dar in cele din urma este o carte despre Isus Cristos. Sunt destul de sigur ca acest lucru a fost intentionat sau cel putin instinctiv si, drept urmare, este o incantare.
— Tim Farron, membru al Parlamentului Britanic
si fost lider al Partidului Liberal Democrat

 

Mai multe informații
ISBN 9786060312031
Editura Scriptum
Data aparitiei 1 iul. 2024
Numar de pagini 360
Tip coperta cartonata cu metalizare selectiva
Autor Collin Hansen
Dimensiune [mm] 145x205
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Nume Descarca/vizualizeaza/asculta
Timothy Keller Descarca/vizualizeaza
TE-AR PUTEA INTERESA SI...
CUMPARAT DESEORI IMPREUNA CU...