Viata ta in Cristos

Autor
Greg Ogden
40,00 RON
Monedă
niciunul

Elementele esentiale ale formarii de ucenici.

A fi crestin este simplu. Singurul lucru care ti se cere este sa recunosti ca ai nevoie de un mantuitor si sa primesti un dar pe care nu-l poti castiga si nici nu-l meriti. Dar daca afirm ca sunt un ucenic, atunci spun ceva despre calitatea vietii mele de urmas al lui Isus.
A fi crestin inseamna a recunoaste ce a facut Cristos pentru mine a fi ucenici inseamna a recunoaste ce fac eu pentru Cristos.

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Elementele esentiale ale formarii de ucenici.

A fi crestin este simplu. Singurul lucru care ti se cere este sa recunosti ca ai nevoie de un mantuitor si sa primesti un dar pe care nu-l poti castiga si nici nu-l meriti. Dar daca afirm ca sunt un ucenic, atunci spun ceva despre calitatea vietii mele de urmas al lui Isus.
A fi crestin inseamna a recunoaste ce a facut Cristos pentru mine a fi ucenici inseamna a recunoaste ce fac eu pentru Cristos.

Cartile nu fac ucenici, doar ucenicii fac alti ucenici. Cartea aceasta, insa, este un instrument util celui care are pasiunea si viziunea de a face ucenici care sa faca ucenici.

Este necesar ca in procesul formarii de noi ucenici sa se aplice cateva elemente esentiale ale acestui proces:

folosirea Cuvantului lui Dumnezeu, forta adevarului care schimba
Duhul Sfant Se foloseste de relatiile transparente dintre ucenicii membri ai grupului
responsabilitatea reciproca este elementul lipsa din dezvoltarea individuala.
Duhul Sfant va folosi Cuvantul si partasia apropiata a celor care lupta pentru a deveni ucenici si a transmite stafeta urmatorilor ucenici. Manualul de formare a ucenicilor este structurat pe patru sectiuni prezentate in detaliu mai jos.

I. Cresterea in Cristos:
disciplinele spirituale ale ucenicului

Mantuirea se primeste prin credinta, fiind darul lui Dumnezeu. Formarea noastra ca ucenici, insa, este un proces caruia este necesar sa ne daruim cu toata convingerea si perseverenta. Vom afla ce este un ucenic si cum se formeaza el si care sunt cateva discipline necesare pentru a deveni ucenic: partasia personala cu Dumnezeu, studierea Scripturii, rugaciunea si inchinarea.
Vom invata ca ucenicul este cel care raspunde prin ascultare totala de chemarea de a-L urma pe Isus. Devenim ucenici printr-o relatie apropiata cu alti ucenici, incurajandu-ne sa crestem impreuna in maturitate. Crestem spiritual printr-o relatie de partasie intima cu Dumnezeu, un obicei regulat si bine organizat, a carui formare intampina obstacole, ceea ce-l face cu atat mai important.
Ucenic este omul care citeste, studiaza, memoreaza, intelege si aplica Scriptura. Nu avem alta cale obiectiva, imbibata de puterea lui Dumnezeu de a transforma pacatosul in ucenic asemanator Mantuitorului. Scriptura ne invata sa ne rugam si sa ne inchinam in moduri autentice lui Dumnezeu.

II. Intelegerea mesajului lui Cristos:
adevaruri biblice fundamentale

Credinta crestina este suficienta de simpla pentru a fi accesibila tuturor oamenilor, indiferent de capacitatea intelectuala sau de pregatire. Totusi, aceasta nu inseamna ca este simplista, lipsita de substanta, de argumente, de logica, de o conceptie despre lume si viata fundamentata pe realitatea ca Dumnezeu este adevarul. in acest capitol vom examina cateva invataturi fundamentale ale credintei crestine. Temelia o reprezinta cunoasterea Dumnezeului trinitar, o doctrina biblica profunda, neanteleasa total, dar revelata de Sfanta Scriptura.
Minunea extraordinara este ca omul a fost creat dupa chipul acestui Dumnezeu trinitar, pentru o relatie cu el si pentru a trai in comunitate cu alti oameni. Vom examina misterul chipului lui Dumnezeu in om.
insa, relatia lui Dumnezeu cu omul a fost intrerupta de pacat, iar efectele sunt devastatoare pentru umanitate: despartirea temporala si eterna de Creator.
Povestea nu se incheie, din fericire, aici, ci continua cu o minune de neconceput pentru o mintea umana: in ciuda rebeliunii omului, Dumnezeu continua sa-l iubeasca si sa ofere El insusi pretul rascumpararii lui din pacat.
Dar cum putea un Dumnezeu drept sa-i considere neprihanitii pe pacatosi, cand plata pacatului este moarte? Prin ispasirea posibila datorita sacrificiului suprem al lui Cristos.
Capitolul se incheie cu o alta minune: Dumnezeu de care ne-am separat prin pacat ne infiaza si devenim membri de drept in familia Lui.

III. Asemanarea cu Cristos:
caracterul format de Duhul Sfant

Partea a doua a acestui material pentru formarea de ucenici se incheie cu privilegiul infierii noastre in familia lui Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu a devenit om pentru ca oamenii si devina fii ai lui Dumnezeu. (C.S. Lewis). Am fost infiati sa devenim asemenea Rascumparatorului nostru.
Transformarea aceasta radicala este posibila numai prin Duhul Sfant. Viata ucenicului este in Duhul. El este plin de Duh si manifesta roadele supranaturale ale Duhului in viata lui. Acum Cristos traieste in ucenic.
Am intrat in viata crestina prin credinta si vom continua sa ne transformam tot prin credinta. Nu ne incheiem alergarea crestina prin eforturi proprii, ci prin increderea in puterea lui Dumnezeu din noi.
Tot prezenta si puterea Duhului ne face capabili sa implinim a doua porunca in ordinea importantei: sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.
Dragostea este semnul distinctiv al ucenicului. Dragostea se manifesta prin grija acordata saracilor si nevoiasilor. Ea este preocupata de dreptate, de implinirea tuturor nevoilor oamenilor.
Tot dragostea il impinge pe ucenic sa marturiseasca prin cuvinte si fapte evanghelia care aduce speranta celor pierduti.

IV. Slujirea lui Cristos:
participarea la viata bisericii si razboiul spiritual

Daca capitolul al treilea s-a ocupat de aspectele individuale ale asemanarii ucenicului cu Cristos, ultimul capitol al materialului se ocupa de viata lui comunitara. Ucenicul face parte din biserica, trupului lui Cristos, care are o realitate organica si dinamica. Fiecare ucenic este un madular al trupului inzestrat cu daruri specifice in folosul intregului trup.
Dar biserica se afla in mijlocul unui conflict permanent. In primul, are de luptat cu Satan si cu demonii, care o ataca nemilos, cu scopul stergerii ei de pe fata pamantului. Dar ucenicul se mai confrunta cu un dusman redutabil, firea pamanteasca din interiorul ei, de care nu scapa decat aplicand principiul inlocuirii modului vechi de viata cu unul complet nou si diferit, in Cristos.
Ajuns la acest punct al maturizarii sale spirituale, ucenicul tot nu si-a incheiat misiunea. Pe de o parte, continua slujirea lui Cristos pana la intoarcerea Stapanului. Pe de alta parte, va face noi ucenici pentru ca procesul sa continue pana la revenirea lui Isus pe pamant si sa influenteze toate generatiile.

Despre autor

Greg Ogden (D.Min., Fuller Theological Seminary) este pastor executiv de ucenicie la Christ Church of Oak Brook, Illinois, S.U.A. inainte a fost director academic al programului de doctorat si ucenicie la Fuller Theological Seminary din Pasadena, California si timp de 23 de ani pastor in Biserica Prezbiteriana (U.S.A.) Este deasemenea autorul cartii Transforming Discipleship si coautor al lucrarii Leadership Essentials.

Ce spun altii despre aceste resurse?

Viata ta in Cristos este o carte care promoveaza formarea de ucenici, folosind un bun de pret care sta la dispozitia oricarui crestin: relatiile interumane. Printr-un lant de grupuri mici de studiu, adevarul etern poate fi propagat din generatie in generatie, in contextul unor relatii transparente, bazate pe responsabilitate. Ca unul care in tinerete am beneficiat de formarea prin aceasta metoda, recomand tuturor cititorilor nu doar lecturarea acestei carti, ci ii implicarea in procesul de formare a ucenicilor.
Conf. Univ. Dr. John F. Tipei Institutul Teologic Penticostal – Bucuresti

Una dintre problemele cele mai dificile ale bisericii contemporane este faptul ca multi membri nu sunt ucenici. Lucrarea lui Greg Ogden doreste sa-i ajute pe crestinii spectatori si consumatori de programe sa-L urmeze zilnic pe Cristos intr-o comunitate de ucenici. Este un instrument indispensabil pentru ca bisericile locale sa rezolve aceasta problema.
Eddie Gibbs profesor la Fuller Theological Seminary si autorul cartii Leadership Next

Viata ta in Cristos este cel mai util instrument pe care-l cunosc pentru stimularea cresterii si transformarii in ucenici autentici. Doresc sa daruiesc o copie tuturor pastorilor cu care lucreza pentru ca ucenicii care se dezvolta spiritual sunt esentiali pentru vitalitatea bisericilor.
E. Stanley Ott presedinte la Vital Churches Institute

Mai multe informații
ISBN 9789737986573
Editura Noua Speranta
Data aparitiei 24.04.2019
Numar de pagini 228
Tip coperta brosata
Autor Greg Ogden
Dimensiune [mm] 200x290
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol