CEXEL - Deuteronomul

Autor
Peter C. Craigie
80,00 RON
Monedă
niciunul

•SUBIECT: Exegeza cartii DEUTERONOMUL din Pentateuh. Comentariul de fata, ca toate cele din seria CEXEL, Tine cont ca cititorii carora li se adreseaza sunt „deopotriva pastori, teologi si studenti“.

El are la baza convingerea fundamentala ca „in Vechiul Testament auzim cuvintul lui Dumnezeu asa cum a fost rostit pentru poporul Sau Israel.


Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
SKU
1207
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 80 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

•AUTOR:

 Peter C. Craigie (1938-1985) si-a luat licenta la Universitatea din Edinburgh (M.A. in limbile semitice), diploma in teologie la Universitatea din Durham, si masteratul in teologie la Universitatea din Aberdeen. Si-a dat doctoratul la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario. Este autorul a numeroase articole despre studii ugaritice. Pe linga comentariul la Deuteronom, a mai scris Problema razboiului in Vechiul Testament, comentariul la Psalmii 1-50, WBC si lucra la volumul de comentarii Ieremia 1-25, WBC, cind a survenit moartea sa prematura. A fost decanul Facultatii de Stiinte Umaniste si profesor de studii religioase la Universitatea Calgary din Alberta.

•SUBIECT: Exegeza cartii DEUTERONOMUL din Pentateuh.

•REZUMAT:

Deuteronomul este considerata una dintre cele mai importante carti din Biblie datorita modului in care sintetizeaza interventia rascumparatoare a lui Dumnezeu in istorie pentru Israel, recapituleaza Legea si anticipeaza ceea ce va urma in perioada judecatorilor, monarhiei si exilului. In plus, este una dintre cele mai citate carti in Noul Testament. Totodata, ea a fost si continua sa fie una dintre lucrarile cele mai importante si mai controversate in cercetarea moderna. Metodelor traditionale de cercetare li se adauga astazi noua critica, analiza structurala si noua stilistica, plus un volum tot mai mare de literatura secundara pentru fiecare aspect al studiilor VT.

Deuteronomul este insa si o carte de o surprinzatoare relevanta contemporana. Atunci, ca si acum, lumea din jur trecea printr-o perioada de schimbare, de tensiune politica si de conflicte militare. Dar, in mijlocul evenimentelor mondiale, o comunitate relativ mica era indemnata de Moise, „omul lui Dumnezeu“, sa se dedice din toata inima Domnului, inainte de a intra in lupta pentru Tara Promisa. Imparatia poporului ales al lui Dumnezeu crescuse, ajungind la maturitate, neobservata de marile puteri ale timpului, si se lupta impotriva unor circumstante imposibile, dupa standardele omenesti. Desi scena se desfasoara cu mai bine de trei mii de ani in urma, cartea ofera o paradigma pentru Imparatia lui Dumnezeu din lumea moderna; este momentul unei dedicari reinnoite a celor care fac parte din Noul Legamint si al intoarcerii lor spre viitor, cu perspectiva de a intra in posesia promisiunii lui Dumnezeu. 

Comentariul de fata, ca toate cele din seria CEXEL, tine cont ca cititorii carora li se adreseaza sunt „deopotriva pastori, teologi si studenti“. El are la baza convingerea fundamentala ca „in Vechiul Testament auzim cuvintul lui Dumnezeu asa cum a fost rostit pentru poporul Sau Israel. Astazi, mii de ani mai tirziu, auzim in aceste treizeci si noua de carti mesajul Lui inspirat si plin de autoritate pentru noi.“ Comentariul incepe cu o prezentare de ansamblu a cartii biblice, insistind in special asupra problemelor legate de contextul istoric si cultural, paternitate, data si scopul scrierii, structura si teologia. Se bazeaza pe propria traducere a autorului pentru textul ebraic si comenteaza textul verset cu verset, pastrind cu eleganta echilibrul intre discutarea aprofundata a chestiunilor tehnice – critica textuala, probleme critice s.a.m.d. – si expunerea teologiei autorului biblic si ale implicatiilor acesteia pentru viata de credinta contemporana. Autorul comentariului aduce astfel o lumina proaspata asupra textelor biblice antice, dar familiare, apelind la expertiza sa recunoscuta de cercetator, combinata cu vasta experienta de dascal, prezentindu-ne cele mai recente rezultate ale cercetarii intr-o maniera interesanta, care faciliteaza si stimuleaza intelegerea VT.

 

Mai multe informații
ISBN 978-973-9212-90-8
Editura Logos
Data aparitiei 18.09.2008
Numar de pagini 498
Tip coperta hardcover
Autor Peter C. Craigie
Dimensiune [mm] 165x235
Limba Nu
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol