Cresterea unui copil perfect de imperfect

Descriere

Disponibila in format electronic. Click aici!


Cum sa faci fata provocarilor cu tarie, curaj si speranta
prefata de Nick VujicicCum sa cresti cu dragoste un copil, ajutandu-l sa prinda radacini si, in acelasi timp, dandu-i aripi sa zboare.


 E adevarat ca nu ai nici maini, nici picioare, dar nu lasa ca acest lucru sa determine ce poti sau ce nu poti sa faci!


Acesta a fost sfatul pe care Boris Vujicic i l-a dat fiului sau Nick, care s-a nascut fara maini si fara picioare. Iar Nick a devenit unul dintre cei mai renumiti vorbitori motivationali din lume, un autor ale carui carti sunt toate bestselleruri, fondatorul unei organizatii non-profit si, ceea ce este cel mai important, un sot si un tata iubitor si deplin implicat in viata de familie. Insa Nick nu a fost dintotdeauna o figura populara.
Cresterea unui copil perfect de imperfect este relatarea puternica si transparenta a doi parinti – Boris si Dushka Vujicic – coplesiti si complet nepregatiti sa depaseasca tristetea, temerile si credinta puternic zguduita de cresterea un fiu perfect de imperfect, implinit si cu o credinta de nezdruncinat.
Boris Vujicic da cateva sfaturi practice si ii incurajeaza pe parintii care se confrunta cu „noua normalitate” in cresterea unui copil special. Cu multa sensibilitate, el abordeaza aspecte emotionale, spirituale si financiare, oferind cateva indemnuri cu privire la pregatirea copiilor pentru o viata implinita si fericita.


 


Un jurnal special…plin de satisfactii
Relatata din perspectiva unui tata umil, care a trecut printr-un moment in care L-a pus pe Dumnezeu la indoiala si chiar propria sa valoare, aceasta carte vorbeste de provocarile unice carora autorul a invatat sa le faca fata in cresterea copilului sau special. Jurnalul acesta de familie aminteste de perioada in care baiatul lor, Nick, a devenit constient de propriile dizabilitati, s-a lovit de respingerea celorlalti si s-a confruntat cu disperarea si impulsurile suicidale. Toate acestea s-au adaugat la stresul pe care parintii il aveau cu cresterea unui copil cu dizabilitati, ce nu trebuia sa se rasfranga asupra celorlalti copii si la provocarea de a nu neglija nevoile celorlalti copii.
Aflati in fata unui munte de indoieli si obligatii, Boris si Dushka Vujicic s-au temut ca fiul lor nu va fi capabil sa se dea niciodata singur jos din pat, sa mearga la scoala sau sa se intretina singur, cu atat mai putin sa aiba propria lui familie. Si s-au intrebat cum Tatal lor ceresc a ingaduit sa li se intample acest lucru.
Dar dupa ce au renuntat la asteptarile lor inguste cu privire la copilul perfect, fiul lor imperfect i-a invatat ca pentru o fiinta hotarata, plina de credinta si de neoprit nu exista limite care sa-l restranga, cata vreme se bucura de sprijinul parintilor si grija lui Dumnezeu.
Plina de inspiratie si sfaturi practice, Cresterea unui copil perfect de imperfect este dovada concreta ca orice parinte poate sa gaseasca puterea de a oferi copilului sau ceea ce are nevoie, in pofida multor provocari carora trebuie sa le faca fata. Iar, ca urmare, se vor b ucura de o viata spirituala implinitoare si plina de bucurie.


Despre autor
Boris Vujicic este director financiar la Attitude Is Altitude Inc. – organizatia fondata de fiul lui, Nick Vujicic, unul dintre cei mai renumiti autori motivationali. Nascut in fosta Iugoslavie, Boris a emigrat cu familia in Australia, unde el si sotia lui Dushka au pus bazele a doua biserici si, de asemenea, au sprijinit misiunile si slujirile din mai multe biserici din alte tari.
Boris si familia lui locuiesc in Los Angeles.CUPRINS
Multumiri 9


Prefata de Nick Vujicic 11


Unu Copilul perfect de imperfect: Accepta, iubeste si invata de la copilul tau unic 15


Doi Socul unei nasteri neobisnuite: Acorda-ti permisiunea de a suferi si timp pentru a-ti reveni 31


Trei O noua normalitate: Ingaduie familiei si prietenilor sa te ajute sa mergi inainte 51


Patru Binecuvantati sunt copiii lui: Ingaduie-i copilului sa-ti fie calauza 69


Cinci Labirintul medical: Fii avocatul principal al ingrijirii medicale a copilului 93


Sase Frati si surori: Ai grija si de nevoile celorlalti copii din familie 117


Sapte Integrarea lui Nick in scoala normala: Sustine educatia copilului tau 139


Opt Radacini si aripi: Pregateste-ti copilul pentru maturitate 163


Noua Creste-ti impreuna, nu separat: Pastreaza legaturile puternice in casnicie 185


Zece O chestiune de credinta: Zideste o temelie spirituala 211


 


Aprecieri pentru aceasta carte


Recomand cu multa caldura Cresterea unui copil perfect de imperfect tuturor celor interesati de cum sa creasca un copil cu nevoi speciale.
—Joni Eareckson Tada, fondator si director la Joni and Friends International Disability Center


O marturie profund emotionanta si triumfatoare despre ce inseamna sa fii un parinte extraordinar.
—Robin Berman, autor al Permission to Parent. How to Raise a Child with Love and Limits


„Toata lumea stie ca Nick Vujicic este un om remarcabil, curajos, pasionat si plin de har. Dar cei mai multi oameni nu cunosc persoana care a investit cel mai mult in caracterul lui Nick. In aceasta carte minunata vei descoperi inima plina de dragoste a unui tata pentru fiul la care nu s-a asteptat deloc si vei afla ca a creste cu succes un copil cu handicap depaseste orice imaginatie. Recomand cu multa caldura Cresterea unui copil perfect de imperfect tuturor celor interesati cum sa creasca un copil cu nevoi speciale. De fapt, mesajul foarte personal si patrunzator ii va binecuvanta pe toti parintii care tanjesc sa arate dragostea neconditionata a lui Cristos in familiile lor. Citeste-o si fii binecuvantat!“
— Joni Eareckson Tada, Joni and Friends International Disability Center


„Cartea aceasta este o marturie profund emotionanta si triumfatoare despre ce inseamna sa fii un parinte extraordinar. Posibilitatile sunt nelimitate cand iti accepti copilul asa cum este, insotind dragostea neconditionata ce i-o porti cu mari sperante si credinta. Cresterea unui copil perfect de imperfect este o carte care te inspira profund, te copleseste si te sensibilizeaza, si care pune intr-o lumina stralucitoare un model exemplar de crestere a copilului.“
—Robin Berman, MD, autor Permission to Parent. How to Raise a Child with Love and Limits


„Sunt nespus de incantata de aceasta carte. La varsta de cinci ani am ramas fara un ochi din cauza cancerului, prin urmare stiu ca parintii mei s-ar fi bucurat mult de un material atat de nepretuit. Nick este un exemplu remarcabil al felului in care strategiile aplicate de un parinte pot sa ne puna pe noi, copiii imperfecti, in situatia de a schimba cu totul lucrurile. Iti multumesc, Boris, pentru acest instrument important.“
— Lisa Bevere, Messenger International, autoare a cartilor de succes Lioness Arising, Kissed the Girls and Made Them Cry si Fight Like a Girl

Ultimele Recenzii

Sfaturile unui tata incercat
by on
Cu greu admitem sfaturi de la persoane ce n-au crescut macar un copil. Si mi se pare normal! Desi n-o rostim, pretindem o competenta data în primul rand de experienta si apoi ne uitam la studii si diplome. Domnite care cresc pisici si caini care ne învata cum sa ne crestem bine pruncii nu pot decat sa ne amuze, ca sa nu spun mai mult. Dar ce spuneti de-un tata ce-a crescut un copil cu handicap si a facut-o la superlativ? Dar daca va spun ca acel handicap înseamna fara maini si fara picioare? O drama familiala în toata puterea cuvantului, transformata prin dragoste si întelepciune într-o adevarata victorie. Cum n-am primi cu bucurie si interes sfaturi de la un asemenea om?!
Numele acestui tatic este Boris Vujicic, tatal cunoscutului vorbitor devotional Nick Vujicic. Titlul cartii este cat se poate de sugestiv: Cresterea unui copil perfect de imperfect, pusa la dispozitie în conditii editoriale excelente de Editura Scriptum (Oradea, 2017). Enumerarea titlurilor celor zece capitole e suficienta sa va faceti o idee:
(1) Accepta, iubeste si învata de la copilul tau unic;
(2) Acorda-ti permisiunea de a suferi si timp pentru a-ti reveni;
(3) Îngaduie familiei si prietenilor sa te ajute sa mergi înainte;
(4) Îngaduie-i copilului sa-ti fie calauza;
(5) Fii avocatul principal al îngrijirii medicale a copilului;
(6) Ai grija si de nevoile celorlalti copii din familie;
(7) Sustine educatia copilului tau;
(8) Pregateste-ti copilul pentru maturitate;
(9) Pastreaza legaturile puternice în casnicie;
(10) Zideste o temelie spirituala.
Dupa cum puteti observa, cartea a fost scrisa cu gandul la parintii carora le-a fost dat sa creasca prunci cu nevoi speciale. Dizabilitatile fizice produc un anumit tip de suferinta parintilor si familiei în general. Nimic nu mai este ca înainte, iar atentia tuturor se îndreapta spre persoana suferinda. Însa, dincolo de afectiune si preocupare, mai ales acesti parinti simt nevoia sa împartaseasca. Nevoia lor de-a comunica si cu altii care trec prin situatii similare si de a cere sfaturi este uriasa. Ei bine, aceste pagini pot fi o buna si discreta calauza. Autorul nu agaseaza în niciun fel cititorul, ba dimpotriva încearca sa creeze o atmosfera cat se poate de relaxata. Gestionarea suferintei propriu-zise, preocuparea corecta fata de copilul bolnav, dar si caracterul sinergic al vietii, iata provocari cat se poate de reale.
Volumul nu este însa exclusivist. Nu doar parintii copiilor cu dizabilitati sunt destinatarii acestor pagini. Oricine poate citi, ba chiar oricine are ceva de învatat. Fundamentele educatiei sunt aceleasi pentru toti copiii, asa ca sfaturile sunt binevenite. Drept argument final, sa citam cuvintele pe care micutul Nick le-a auzit cel mai des de la tatal sau:
E adevarat ca nu ai nici maini, nici picioare, dar nu lasa ca acest lucru sa determine ce poti sau nu poti sa faci!

Scrie recenzia ta

Cresterea unui copil perfect de imperfect

Cresterea unui copil perfect de imperfect
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Cresterea unui copil perfect de imperfect

Disponibila in format electronic. Click aici!


E adevarat ca nu ai nici maini, nici picioare, dar nu lasa ca acest lucru sa determine ce poti sau ce nu poti sa faci!


Acesta a fost sfatul pe care Boris Vujicic i l-a dat fiului sau Nick, care s-a nascut fara maini si fara picioare. Iar Nick a devenit unul dintre cei mai renumiti vorbitori motivationali din lume, un autor ale carui carti sunt toate bestselleruri, fondatorul unei organizatii non-profit si, ceea ce este cel mai important, un sot si un tata iubitor si deplin implicat in viata de familie. Insa Nick nu a fost dintotdeauna o figura populara. 
Cresterea unui copil perfect de imperfect este relatarea puternica si transparenta a doi parinti – Boris si Dushka Vujicic – coplesiti si complet nepregatiti sa depaseasca tristetea, temerile si credinta puternic zguduita de cresterea un fiu perfect de imperfect, implinit si cu o credinta de nezdruncinat.
Boris Vujicic da cateva sfaturi practice si ii incurajeaza pe parintii care se confrunta cu „noua normalitate” in cresterea unui copil special. Cu multa sensibilitate, el abordeaza aspecte emotionale, spirituale si financiare, oferind cateva indemnuri cu privire la pregatirea copiilor pentru o viata implinita si fericita.

36,00 Lei

Valabilitate: In stoc

36,00 Lei

Acest produs iti aduce 36 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-606-8712-48-2
Editura:
Scriptum
Data aparitiei:
Numar de pagini:
240
Tip coperta:
softcover cu flapsuri
Autor:
Dimensiune [mm]:
145X205
Rasfoieste cartea:
Preview
Limba:
Limba Romana