De la teama la credinta. Studii asupra cartii Habacuc

Autor
Martyn Lloyd-Jones
10,00 RON
Monedă
niciunul

 Astazi, unul dintre principalele atacuri la adresa credintei vine din ceea ce am putea numi „problema istoriei“. Ea se naste, in mod firesc, ca urmare a evenimentelor din secolul XX.

 Daca nu ne dam seama ca Biblia are o viziune specifica asupra lumii, nu e surprinzator ca lumea, asa cum se prezinta ea astazi, ne duce la deznadejde. Dar, daca citim Biblia ca intreg si luam aminte la mesajul ei, in loc sa luam un psalm la intamplare sau Predica de pe Munte sau evanghelia preferata, vom descoperi ca ea are o filozofie profunda a istoriei si o viziune distincta asupra lumii. Ea ne permite sa intelegem ce se intampla astazi si ca orice se intampla in istorie isi are negresit un loc in programul divin. Invatatura mareata si nobila a Bibliei priveste intregul subiect al lumii si al destinului ei. Ar trebui sa ne dam seama de faptul ca „problema istoriei“ este mareata tema a Sfintei Scripturi.

 In cartea profetului Habacuc, gasim o ilustrare perfecta a acestui fapt. El trateaza problema istoriei intr-un mod deosebit de interesant: nu ca pe o filozofie academica sau teoretica a istoriei, ci ca pe o framantare personala a unui om, profetul insusi. A scris cartea pentru a-si relata propria experienta. Iata un om profund tulburat de ce se intampla! Cauta sa impace ceea ce vedea cu ceea ce credea.

 Studiul de fata ne invita sa facem si noi la fel. Parcurgand cartea Habacuc, vom vedea, mai intai, situatia cu care se confrunta personal profetul. Apoi, vom deduce anumite principii. Astfel, vom vedea ca, in esenta, ceea ce a provocat nelinistea profetului este exact ceea ce‑i ingrijoreaza astazi pe atat de multi oameni, - cum se impaca ceea ce se intampla in lume cu invatatura Scripturii, mai cu seama, invatatura despre Fiinta si caracterul lui Dumnezeu? Si astfel, vom putea trage concluzii pentru viata noastra.

 


Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
SKU
2121
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 10 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Astazi, unul dintre principalele atacuri la adresa credintei vine din ceea ce am putea numi “problema istoriei”. Ea se naste, in mod firesc, ca urmare a evenimentelor din secolul XX.

Daca nu ne dam seama ca Biblia are o viziune specifica asupra lumii, nu e surprinzator ca lumea, asa cum se prezinta ea astazi, ne duce la deznadejde. Dar, daca citim Biblia ca intreg si luam aminte la mesajul ei, in loc sa luam un psalm la intamplare sa Predica de pe Munte sau evanghelia preferata, vom descoperi ca ea are o filozofie profunda a istoriei si o viziune distincta asupra lumii. Ea ne permite sa intelegem ce se intampla astazi si ca orice se intampla in istorie isi are negresit un loc in programul divin. Ar trebui sa ne dam seama de faptul ca  “problema istoriei” este mareata tema a Sfintei Scripturi.

In cartea profetului Habacuc, gasim o ilustrare perfecta a acestui fapt. El trateaza problema istoriei intr-un mod deosebit de interesant: nu ca pe o filozofie academica sau teoretica a istoriei, ci ca pe o framantare persoanala a unui om profund tulburat de ce se intampla! Cauta sa impace ceea ce vedea cu ceea ce credea.

Studiul de fata ne invita sa facem si noi la fel. Parcurgand cartea Habacuc, vom vedea, mai intai, situatia cu care se confrunta personal profetul. Apoi, vom deduce anumite principia. Iar, in final, vom putea trage concluzii pentru viata si vremea noastra.

—GRUPURI TINTA:

credinciosi practicanti, indiferent de confesiune

—CARACTERISTICI SPECIALE:

prezentarea mesajului unuia dintre profetii mici intr-un mod captivant si cu o relevanta surprinzatoare

accesibilitate si lectura captivanta indiferent de orientarea confesionala

un autor remarcabil, care se bucura de o reputatie bine consolidata in intreaga lume crestina protestanta

Mai multe informații
ISBN 978-973-88122-3-9
Editura Logos
Data aparitiei 01.03.2013
Numar de pagini 120
Tip coperta brosata
Autor Martyn Lloyd-Jones
Dimensiune [mm] 105 x 175 mm
Limba romana
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDe la teama la credinta. Studii asupra cartii Habacuc
Ratingul tău

Attachments

Gol