De la teamă la credinţă. Studii asupra cartii Habacuc

Descriere

Astazi, unul dintre principalele atacuri la adresa credintei vine din ceea ce am putea numi “problema istoriei”. Ea se naste, in mod firesc, ca urmare a evenimentelor din secolul XX.
Daca nu ne dam seama ca Biblia are o viziune specifica asupra lumii, nu e surprinzator ca lumea, asa cum se prezinta ea astazi, ne duce la deznadejde. Dar, daca citim Biblia ca intreg si luam aminte la mesajul ei, in loc sa luam un psalm la intamplare sa Predica de pe Munte sau evanghelia preferata, vom descoperi ca ea are o filozofie profunda a istoriei si o viziune distincta asupra lumii. Ea ne permite sa intelegem ce se intampla astazi si ca orice se intampla in istorie isi are negresit un loc in programul divin. Ar trebui sa ne dam seama de faptul ca  “problema istoriei” este mareata tema a Sfintei Scripturi.
In cartea profetului Habacuc, gasim o ilustrare perfecta a acestui fapt. El trateaza problema istoriei intr-un mod deosebit de interesant: nu ca pe o filozofie academica sau teoretica a istoriei, ci ca pe o framantare persoanala a unui om profund tulburat de ce se intampla! Cauta sa impace ceea ce vedea cu ceea ce credea.
Studiul de fata ne invita sa facem si noi la fel. Parcurgand cartea Habacuc, vom vedea, mai intai, situatia cu care se confrunta personal profetul. Apoi, vom deduce anumite principia. Iar, in final, vom putea trage concluzii pentru viata si vremea noastra.


GRUPURI ŢINTĂ:


credincioși practicanți, indiferent de confesiune


CARACTERISTICI SPECIALE:


 prezentarea mesajului unuia dintre profeții mici într-un mod captivant și cu o relevanță surprinzătoare


accesibilitate și lectură captivantă indiferent de orientarea confesională


un autor remarcabil, care se bucură de o reputație bine consolidată în întreaga lume creștină protestantă


 

 

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

De la teamă la credinţă. Studii asupra cartii Habacuc

De la teamă la credinţă. Studii asupra cartii Habacuc
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

De la teamă la credinţă. Studii asupra cartii Habacuc

Astăzi, unul dintre principalele atacuri la adresa credinţei vine din ceea ce am putea numi „problema istoriei“. Ea se naşte, în mod firesc, ca urmare a evenimentelor din secolul XX.

Dacă nu ne dăm seama că Biblia are o viziune specifică asupra lumii, nu e surprinzător că lumea, aşa cum se prezintă ea astăzi, ne duce la deznădejde. Dar, dacă citim Biblia ca întreg şi luăm aminte la mesajul ei, în loc să luăm un psalm la întâmplare sau Predica de pe Munte sau evanghelia preferată, vom descoperi că ea are o filozofie profundă a istoriei şi o viziune distinctă asupra lumii. Ea ne permite să înţelegem ce se întâmplă astăzi şi că orice se întâmplă în istorie îşi are negreşit un loc în programul divin. Învăţătura măreaţă şi nobilă a Bibliei priveşte întregul subiect al lumii şi al destinului ei. Ar trebui să ne dăm seama de faptul că „problema istoriei“ este măreaţa temă a Sfintei Scripturi.

În cartea profetului Habacuc, găsim o ilustrare perfectă a acestui fapt. El tratează problema istoriei într-un mod deosebit de interesant: nu ca pe o filozofie academică sau teoretică a istoriei, ci ca pe o frământare personală a unui om – profetul însuşi. A scris cartea pentru a-şi relata propria experienţă. Iată un om profund tulburat de ce se întâmpla! Căuta să împace ceea ce vedea cu ceea ce credea.

Studiul de față ne invită să facem și noi la fel. Parcurgând cartea Habacuc, vom vedea, mai întâi, situaţia cu care se confrunta personal profetul. Apoi, vom deduce anumite principii. Astfel, vom vedea că, în esenţă, ceea ce a provocat neliniştea profetului este exact ceea ce‑i îngrijorează astăzi pe atât de mulţi oameni, - cum se împacă ceea ce se întâmplă în lume cu învăţătura Scripturii, mai cu seamă, învăţătura despre Fiinţa şi caracterul lui Dumnezeu? Și astfel, vom putea trage concluzii pentru viața noastră.

Pret: 10,00 Lei

Special Price 7,50 Lei

Valabilitate: In stoc

Pret: 10,00 Lei

Special Price 7,50 Lei

Acest produs iti aduce 8 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-88122-3-9
Editura:
Logos
Data aparitiei:
Numar de pagini:
120
Tip coperta:
brosata
Autor:
Dimensiune [mm]:
105 x 175 mm
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Limba Romana