Depresia spirituala. Cauzele si vindecarea ei

Descriere

„Pentru ce te mîhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda; El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu.”(Psalmul 42: 5)


,,Cred că această carte este una dintre cele mai remarcabile cărţi scrise vreodată. Dacă cineva caută o carte revoluţionară şi totuşi echilibrată, a şi găsit-o.\"(George Verwer)


Crezând că cea mai mare nevoie actuală este o Biserică revitalizată şi energică, pentru mine subiectul tratat în carte e de maximă importanţă. Pe scurt, creştinii nefericiţi sunt o recomandare slabă a credinţei, şi nu e nici o îndoială că bucuria debordantă a primilor creştini a fost unul dintre cei mai puternici factori în răspândirea Creştinismului.(Martyn Lloyd Jones)


Problema cu acest gen de creştini nefericiţi e că nu cred cu adevărat Scriptura. Te-ai gândit la aceasta? Spui: „Necazul meu e tocmai păcatul teribil pe care l-am comis.” Dă-mi voie să îţi spun în numele lui Isus că nu acesta este necazul tău. Necazul tău este necredinţa. Nu crezi Cuvântul lui Dumnezeu. Mă refer la prima epistolă a lui Ioan, unde citim următoarele în primul capitol: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” Este o afirmaţie categorică făcută de Dumnezeu prin Duhul Sfânt către slujitorul Său. Afirmaţia nu este limitată; nu există diferenţiere între un păcat şi altul. Nu văd nici o clasificare aici. Oricare ar fi păcatul tău – este la fel de mare ca şi alt păcat - nu contează ce este, nu contează ce a fost, „dacă ne mărturisim păcatele El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” Dacă nu crezi aceste cuvinte, dacă continui să trăieşti în păcat, îţi spun că nu accepţi Cuvântul lui Dumnezeu, nu îl accepţi pe Dumnezeu prin Cuvântul Său, nu crezi ceea ce îţi spune, acesta este păcatul tău. Îţi aminteşti ce i s-a întâmplat lui Petru în Fapte 10. Petru, ajuns la o casă de găzduire ca să se odihnească, cade într-o răpire sufletească şi vede o faţă de masă mare coborând din cer cu tot felul de dobitoace cu patru picioare şi aude o voce care îi spune: „Scoală-te, taie şi mănâncă.” Petru răspunde: „Nicidecum Doamne; căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.” Îţi aminteşti continuarea? Glasul lui Dumnezeu îi spune a doua oară: „Ce a curăţit Dumnezeu să nu numeşti spurcat.” „Îţi dai seama ce faci?”, spune Dumnezeu, „continui să numeşti spurcat şi necurat ceea ce eu ţi-am poruncit să tai şi să mănânci- „ce a curăţit Dumnezeu să nu numeşti spurcat.” Exact acelaşi lucru l-aş spune oricui a fost ţinut în depresie de către diavol, mulţi ani la rând din cauza unor păcate, unor evenimente trecute din viaţa ta. Nu îmi pasă care sunt acestea. Îţi spun următoarele în Numele Domnului Isus: „Ce a curăţit Dumnezeu - prin sângele singurului Său Fiu - să nu numeşti spurcat.” „Sângele Domnului Isus ne curăţeşte de orice păcat”, de orice nelegiuire. Prietene, crede Cuvântul lui Dumnezeu. Nu continua să te rogi frenetic ca păcatul să îţi fie iertat. Crede Cuvântul Lui Dumnezeu. Nu îi cere un mesaj de iertare. Acesta ţi-a fost dat deja. În acest moment rugăciunea ta poate fi o expresie a necredinţei. Crede-L şi crede Cuvântul Său.


Oricare ar fi îmrejurările în acest moment, adu-ţi aminte de tot ceea ce ştii că este adevărat în relaţia ta cu Dumnezeu pentru a rezista împrejurărilor. Vei şti apoi că El nu vă va lăsa să vi se întâmple nimic rău. „ Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28). Nici un fir de păr nu-ţi va fi atins, El te iubeşte cu o dragoste veşnică. Nu sugerez că vei fi capabil să înţelegi tot ceea ce ţi se întâmplă. Poate că nu vei avea destule explicaţii, dar vei şti că El nu este indiferent. Este imposibil. Cel care a făcut cel mai mare lucru pentru tine, este preocupat de tot ceea ce te priveşte şi, deşi norul este gros şi nu-I poţi vedea Faţa, ştii că El este acolo. „În spatele unei providenţe severe El ascunde o faţă zâmbitoare”. Ţine minte acest lucru.. Spui că nu îi vrei zâmbetul? Sunt de acord că norul lumesc mă împiedică să Îl văd, dar El este acolo şi nu va îngădui să se întâmple nimic rău. Nimic nu ţi se poate întâmpla decât ceea ce El îngăduie, nu contează ce poate fi, mari dezamăgiri, poate boală, orice fel de tragedie, nu ştiu ce anume, dar poţi fi sigur de un lucru, că Dumnezeu permite să ţi se întâple acel lucru deoarece, în final, este spre binele tău.(Evrei 12:11).


Dacă te afli într-o perioadă de încercare, de testare şi de necaz, priveşte-o ca pe un prilej minunat de a-ţi dovedi credinţa, de a o arăta, de a o manifesta şi de a aduce glorie Numelui Său Sfânt şi Măreţ. Dacă nu reuşeşti să faci aceasta, dacă aparent eşti prea slab ca să îţi pui credinţa în aplicare, dacă eşti asediat şi atacat de diavol, de iad şi de lume, atunci aleargă la El şi El te va primi, te va binecuvânta, te va elibera, îţi va da pace. Aminteşte-ţi, credinţa înseamnă activitate, este ceva ce trebuie aplicat. „Unde îţi este credinţa?” să ne asigurăm că o avem în momentele de nevoie şi de testare.


Primeşte-ţi, o suflete salvarea deplină,


 


Ridică-te peste păcat, teamă şi griji,


 


Găseşte bucurie la orice oprire


Ceva ce încă poţi purta sau face.


Gândeşte-te la Duhul care locuieşte în tine,


La zâmbetul Tatălui care-ţi aparţine,


La Mântuitorul care a murit pentru tine,


Copil al Cerului, ai de ce te plânge?”


Cât de neînţelept este să ai un duh de robie şi de frică! „Copil al Cerului, ai de ce te plânge”? Niciodată! „Gândeşte-te la Duhul care locuieşte în tine, la zâmbetul Tatălui care-ţi aparţine, la Mântuitorul care a murit pentru tine. Copil al Cerului ai de ce te plânge”?.Nu te îngrijora cu privire la ceea ce simţi. Adevărul despre tine e glorios. Dacă eşti în Hristos, „ridică-te peste păcat, teamă şi griji.” Primeşte salvarea deplină, fii victorios şi triumfător.


Cuprins


  • Prefaţă

 • Cuvânt înainte

 • 1. Consideraţii generale

 • 2. Adevarata temelie

 • 3. Oamenii ca nişte copaci, umblând

 • 4. Minte, inima şi voinţă

 • 5. Acel păcat unic

 • 6. Regrete zadarnice

 • 7. Teama de viitor

 • 8. Sentimente

 • 9. Lucrătorii din vie

 • 10.Unde vă este credinţa?

 • 11.Privind la valuri

 • 12.Duhul de robie

 • 13.Învăţătura falsă

 • 14.Obosind în facerea binelui

 • 15.Disciplina

 • 16.Încercările

 • 17.Pedeapsa

 • 18.În şcoala lui Dumnezeu

 • 19.Pacea lui Dumnezeu

 • 20.Învăţând să fim mulţumiţi

 • 21.Remediul final

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

Depresia spirituala. Cauzele si vindecarea ei

Depresia spirituala. Cauzele si vindecarea ei
 • Apasa pe stea pentru a da o nota.
 • Apasa pe stea pentru a da o nota.
 • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Depresia spirituala. Cauzele si vindecarea ei

George Verwer: Cred că această carte este una dintre cele mai remarcabile cărţi scrise vreodată. Dacă cineva caută o carte revoluţionară şi totuşi echilibrată, a şi găsit-o. E posibil ca titlul să fi produs confuzie şi să-i fi speriat pe unii pentru că se gândeau într-un mod special la „depresie”. Cartea este o adevărată mini-enciclopedie despre cum să-L cunoşti pe Dumnezeu şi să umbli cu El.

30,00 Lei

Valabilitate: In stoc

30,00 Lei

Acest produs iti aduce 30 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-606-8000-39-8
Editura:
Perla Suferintei
Data aparitiei:
Numar de pagini:
314
Tip coperta:
softcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
15 x 21 cm
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Nu