Despre noi

Toti doresc sa ajunga pe piata intre cei mai buni. Energiile implicate in acest sens sunt uriase. Produsele care apar sunt tot mai diverse, iar competitia este tot mai acerba. Scriptum. Ce face ca Scriptum sa merite timpul si atentia dumneavoastra? Sa fie oare calitatea produselor? Da, si asta. Sa fie promptitudinea sau experienta? Da, dar piata e plina de firme cu standarde ridicate... Asa ca, ce se afla in centrul activitatii noastre? Credinta este raspunsul la aceasta intrebare! Credinta manifestata prin dragoste si incredere este acel ceva ce ne diferentiaza. Alegand Scriptum alegeti profesionalism, calitate si promptitudine, dar, in primul, rand o relatie bazata pe incredere.

Incepand din 2001 Editura Scriptum, marca inregistrata, face eforturi ca cititorii sa beneficieze de cele mai bune carti, rasplatind pe deplin efortul de a citi. Astfel, alegem cu cea mai mare grija cartile pe care le publicam sau le promovam. Le propunem cititorilor carti interesante, indraznete, incomode, cu un grad ridicat de spiritualitate crestina. Titlurile noastre ies din spatiul confortabil al ghetoului crestin evanghelic si se adreseaza cu preponderenta publicului larg.

Dupa 40 de ani de comunism fara valori autentic crestine, am inceput sa construim o democratie autentica bazata pe rapacitate, egoism, coruptie, hotie, ura si fara valori morale. Noi consideram ca cea mai buna modalitate de a influenta societatea noastra, este prin educatie, publicand carti valoroase, care sa aiba impact in vietile cititorilor. Aceasta este motivatia care ne face sa persistam in zona cartilor in ciuda contextului economic nu tocmai incurajator pentru acest domeniu de activitate.

Astfel, Editura Scriptum (www.scriptum.ro) publica in medie aproximativ 20 de titluri noi pe an, incercand sa pastreze in stoc minim 85% din titlurile publicate pana acum. Calitatea muncii cu textul precum si calitatea tiparului si a efectelor tipografice este cu mult peste medie.

Revista Lydia (www.lydia.ro), revista pentru femei, este un proiect de suflet al Editurii Scriptum. Primul numar al revistei Lydia a fost publicat in iunie 1992. Revista apare de doua ori pe an, in iunie si in decembrie, intr-un tiraj intre 4.000 si 10.000 de exemplare, fiind produsa la cel mai inalt standard de calitate atat a continutului cat si a tiparului. Revista „Lydia” este prima in topul celor mai citite reviste crestine de acest gen si se adreseaza tuturor femeilor – desi nu in exclusivitate – atat de limba romana, cat si de limba maghiara. Revista de nisa promoveaza subiecte din cele mai diverse, familie, viata crestina, sanatate, retete culinare, sugestii vestimentare sau de design interior si exterior etc., adaugand la continutul editorial si articole ale cititoarelor sale.

In timp am preluat si distributia exclusiva a cartilor Editurii Reformatio iar mai recent, in 2012, am preluat distributia exclusiva a Editurii Lumina Lumii (www.luminalumii.ro), moment care a insemnat si inceputul unui parteneriat pe diverse proiecte, cum ar fi literatura pentru copii sau Revista Felinarul (www.felinarul.ro).

Cu siguranta Editura Scriptum nu ar insemna nimic fara tine, cititorul, care sa apreciezi publicatiile noastre, sa le cumperi, sa le citesti, sa le prezinti si altora sau sa le oferi cadou. Multumim ca ne esti alaturi si ne sprijinesti existenta cumparand din libraria noastra virtuala.

Olimpiu Filip
director general