Doctrina crestina

Descriere

Doctrinele par, uneori, lipsite de relevanta. Cei mai multi oameni se sperie la auzul cuvîntului doctrina. Adesea, doctrina îi trimite cu gîndul fie la ceva neînsemnat, fie la ceva greu de înteles. Nu de putine ori, doctrina trezeste, în mintea celor mai multi, imaginea unor teologi încrîncenati, care se cearta iara nici un rost, încercînd sa patrunda sensul unor cuvinte. 
Multi crestini din zilele noastre sînt de parere ca doctrina este un lucru lipsit de importanta pentru credinta si viata crestina. Aceste probleme sînt reale, nu sînt nascociri fanteziste. Esenta crestinismului nu este - si nu a fost niciodata - combinarea corecta a unor cuvinte! Esenta crestinismului este întîlnirea cu Dumnezeul cel viu si plin de dragoste. Dar, daca vrem sa vorbim despre Dumnezeu, daca vrem sa împartasim altora experientele cu El sau daca încercam sa explicam de ce Domnul Isus Hristos este atît de important, vom sfîrsi prin a face afirmatii doctrinare.
În Doctrina crestina, Alister McGrath îsi propune sa analizeze si sa explice scopul si locul doctrinei crestine. El ne convinge ca doctrina este reflectia responsabila si ascultatoare a bisericii asupra tainelor credintei. Doctrina apara credinta crestina de toate interpretarile incorecte si incoerente ale identitatii si ale chemarii ei si ofera credinciosilor un cadru de interpretare a aspectelor ambigue ale experientei umane. 
Doctrina este rezultatul firesc al gîndirii crestine despre tainele credintei. De asemenea, doctrina permite interpretarea si transformarea aspectelor ambigue ale experientei umane în lume. Doctrina este cea care deschide calea formarii unei conceptii despre lume, pe baza careia pot fi transformate atitudinile crestinilor si poata fi abordata o gama larga de probleme sociale, spirituale, etice si politice.
Doctrina crestina ne ajuta sa vedem ca doctrina detine cheia viitorului credintei crestine în lumea moderna. Biserica nu poate gîndi - si actiona nici atît -fara sa-si întemeieze ideile si actiunile pe un fundament doctrinar.


Cuprins:Prefata 

1. Introducere

Partea I — Ce este doctrina crestina?
2. Prezentarea lucrurilor asa cum sînt: doctrina si descrierea
3. Cum îi raspundem lui Dumnezeu: doctrina si revelatia
4. Intelectul si sentimentele: doctrina si experienta
5. Credinta si apartenenta: doctrina si identitatea crestina

Partea II — De ce este importanta doctrina crestina?
6. Doctrina si credinta
7. Doctrina si viata crestina
8. Exista crestinism fara doctrina? 
9. Coerenta doctrinei si provocarea ereziei 
10. întelegerea doctrinei: descoperirea crezurilor 

Partea III — Examinarea unor doctrine fundamentale
11. Persoana lui Isus Hristos 
12. Lucrarea lui Isus Hristos 
13. Trinitatea 

Concluzie 
Bibliografie 

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

Doctrina crestina

Doctrina crestina
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Doctrina crestina

Multi crestini din zilele noastre sunt de parere ca doctrina este un lucru lipsit de importanta pentru credinta si viata crestina. Aceste probleme sunt reale, nu sunt nascociri fanteziste. Esenta crestinismului nu este - si nu a fost niciodata - combinarea corecta a unor cuvinte! Esenta crestinismului este intalnirea cu Dumnezeul cel viu si plin de dragoste.

Pret: 40,00 Lei

Special Price 30,00 Lei

Valabilitate: In stoc

Pret: 40,00 Lei

Special Price 30,00 Lei

Acest produs iti aduce 30 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-9212-77-8
Editura:
Logos
Data aparitiei:
Numar de pagini:
208
Tip coperta:
hardcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
165x235
Rasfoieste cartea:
Preview
Limba:
Nu