Domnul Imparateste. Traducere si comentariu la Apocalipsa lui Ioan

Autor
55,00 RON
Monedă
niciunul

 Zamislita in contextul tulbure al sfarsitului de secol I d.H., Apocalipsa lui Ioan mobilizeaza Biserica la slujirea devotata a lui Dumnezeu, dusa pana la jertfa suprema, dupa modelul lui Cristos, Domnul si Mirele ei. Masura in care Biserica secolului XXI reuseste acest lucru inca se decide in societate, pe campul de lupta specific fiecarui credincios. Doua lucruri sunt sigure: biruinta este la indemana credinciosului si Cristos aduce istoria la sfarsitul meritat. Cel care asteapta cu credinciosie intoarcerea lui Cristos este preocupat in mod practic si constant de cinstirea exclusiva a Sa.

Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 55 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

 Prin intermediul contemplatiei profetice, Ioan ofera cititorului Apocalipsei invitatia intrarii in lumea fabuloasa a lui Dumnezeu, lume populata cu o multime de fiinte supraumane, care conlucreaza la realizarea planurilor lui Dumnezeu pentru umanitate. Cu ajutorul tablourilor supranaturale, profetul Ioan contureaza atat calitatile maiestuoase ale Dumnezeului transcendent, slujit de miriadele de ingeri de la Tronul Sau ceresc, cat si valentele angajamentului Sau fata de umanitate, care pornesc din vesnicie, strabat istoria si conduc in vesnicie. Personajul cheie al Apocalipsei este Cristos. El apare in trei ipostaze definitorii pentru revelatia primita de Ioan: Cristosul inviat preocupat de bisericile Sale din provincia Asia, Mielul vrednic sa preia sulul pecetluit de la Dumnezeu si sa aduca istoria la finalul hotarat si Regele-mire triumfator si jubilant care va pune capat istoriei prin judecata.

 Agentii si servantii binelui si ai raului sunt surprinsi atat in conflict deschis cat si in slujirea fiintelor care ii mentoreaza: Dumnezeu si Diavolul. Niciodata insa cele doua persoane nu sunt prezentate ca egale, ci Dumnezeu are intotdeauna atat initiativa cat si ultimul cuvant. Zamislita in contextul tulbure al sfarsitului de secol I d.H., Apocalipsa lui Ioan mobilizeaza Biserica la slujirea devotata a lui Dumnezeu, dusa pana la jertfa suprema, dupa modelul lui Cristos, Domnul si Mirele ei. Masura in care Biserica secolului XXI reuseste acest lucru inca se decide in societate, pe campul de lupta specific fiecarui credincios. Doua lucruri sunt sigure: biruinta este la indemana credinciosului si Cristos aduce istoria la sfarsitul meritat. Cel care asteapta cu credinciosie intoarcerea lui Cristos este preocupat in mod practic si constant de cinstirea exclusiva a Sa.

 Silviu Tatu (doctor in teologie, Universitatea Tarii Galilor) este conferentiar universitar la Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti. Slujeste biserica baptista din Romania in calitate de pastor-invatator din 2001, iar actualmente slujeste Biserica Baptista “Filadelfia” din Sibiu. Este casatorit cu Cornelia din 1992 impreuna cu care au fost binecuvantati cu trei fiice. Locuiesc in domul geodezic din satul Rusciori, judetul Sibiu. In cei aproape 20 de ani de cariera academica a publicat numeroase articole stiintifice si zece lucrari de specialitate in domeniul studiului Vechiului Testament, dintre care pot fi mentionate: Profetismul israelit in documentele biblice: intre fals si autentic (2007, 2008, 2014), Cand leul rage: comentariu la cartea profetului Amos (2010) si O patrie noua si un neam mare (2011). Interesul pentru literatura profetica a pregatit calea pentru investirea intr-un comentariu al Apocalipsei, o lucrare in care profetul Ioan face sute de aluzii la textul Vechiului Testament si integreaza mesajul primit pentru Biserica lui Cristos cu mostenirea canonica a iudeilor.

Mai multe informații
Editura Societatea Misionara Romana
Data aparitiei 23 iul. 2015
Tip coperta softcover
Autor Silviu Tatu
Dimensiune [mm] 205 x 145
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol