Filip Faragau - in memoriam

Descriere

Faragau Filip Sefan s-a nascut in Cluj-Napoca, la 9 iunie 1980, in familia lui Beniamin Faragau, inginer mecanic, si Eleonora Faragau, profesoara de engleza. S-a nascut cu 3 ani dupa fratele lui mai mare, Beniamin Emanuel, si cu aproape 2 ani inainte de sora lui, Andreea.


A facut scoala generala la Liceul Teoretic „Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca. In 1994, a intrat printre primii la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, pe care l-a absolvit in anul 1998. In acelasi an, a sustinut si a promovat examenul de admitere la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, sectia Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Boyai. Interesant e ca nu s-a gandit la teologie, desi a iubit credinta si Biserica dintotdeauna.


In 2002, a absolvit Facultatea de Psihologie, iar in 2003, a terminat si Masterul de Consiliere si Psihoterapie. In perioada martie–aprilie 2003, a fost internat 2 luni in spital cu o infectie, cu febra constanta, cauza fiind necunoscuta pana in ziua de azi.


La 20 septembrie 2003, s-a casatorit cu Violeta Faragau. In acelasi an, s-a angajat la Fundatia Istoria Binecuvantarii, in cadrul careia mai lucrase si-n timpul facultatii.


In 2004, a fost acceptat intr-un Master la distanta de 3 ani, in cadrul University of Wales, Lampater, intr-un program de Teologie Pastorala, derulat in colaborare cu Irish Baptist College, din Irlanda de Nord. A absolvit si acest Master in 2008. De cel putin doua ori a cochetat serios cu ideea de a se inscrie la un doctorat in Teologie, ultima data chiar inainte de a se imbolnavi.


La 7 ianuarie 1996, a fost botezat si a devenit oficial membru in Biserica Baptista nr. 3 din Cluj-Napoca. S-a implicat si a voluntariat mult in aceasta biserica, astfel ca, oarecum natural, dar nu fara provocari personale, in septembrie 2014, a fost ordinat prezbiter, cu activitate pastorala. Iar din ianuarie 2015, a fost chiar angajat al Bisericii Baptiste nr. 3.


La putin timp dupa aceea, in aprilie 2015, a fost diagnosticat cu cancer – Limfom Non-Hodgkin agresiv. A trecut printr-un tratament dur, cu chimioterapie, iar dupa 5 luni boala lui a fost considerata in remisiune completa. Dupa doar 2 luni insa, in decembrie 2015, Limfomul a revenit, de data aceasta cu localizare cerebrala si cu o deteriorare fizica agresiva.


A plecat dintre noi la 4 august 2016, dupa 8 luni de imobilizare la pat si dureri fizice cumplite.


 

Ultimele Recenzii

O carte care te inspira
by on
Chiar daca l-ai cunoscut sau nu l-ai cunoscut pe Filip, aceasta carte te inspira. O carte atat de pretioasa prin continutul ei, arata clar si coerent modul simplu dar extraordinar in care Filip - un om ca oricare din noi, si-a trait viata. Si tocmai asta te inspira si te face sa-ti doresti sa traiesti altfel! Dupa terminarea cartii am stiut ca vreau si eu sa fiu ca Filip - sa nu ii judec pe oameni, sa-i iubesc pe oameni si prin orice as trece, sa se vada stralucind Domnul Isus!
o celebrare a vietii
by on
O carte minunata, departe de a fi trista sau descurajatoare. Am avut astfel ocazia sa cunosc omul Filip Faragau, cu diversele lui fatete; mi s-a parut un exemplu de altruism, de slujire, de generozitate, de simt al umorului; un om care a gustat viata din plin; a stiut sa savureze o mancare buna, exotica. Am apreciat si gustul lui pt. muzica, pt. versuri. Cititi cartea si veti fi imbogatiti. Dumnezeu s-o binecuvanteze pe Violeta, pe parintii si fratii lui Filip.
Filip Faragau - in memoriam
by on
O carte scrisă cu dragoste. Merită citită cu uimire și cu reverență...
Violeta Fărăgău, soția lui Filip, 29 prieteni dragi și un profesor universitar vorbesc despre modul în care un om frumos a trecut prin viețile lor. A trecut și a lăsat urme adânci.
Un om al lui Dumnezeu a produs schimbări pe care numai Învierea le va putea arăta în toată splendoarea...

Scrie recenzia ta

Filip Faragau - in memoriam

Filip Faragau - in memoriam
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Filip Faragau - in memoriam

Timpul este lucrul cel mai pretios, fiindca pierderea lui este irevocabila. Se spune ca timpul inseamna bani, dar adevarul este ca timpul inseamna mai mult decat atat, timpul inseamna viata insasi. Cand sfarsitul survine la o varsta anormal de timpurie, acest adevar devine evident, devine chiar dureros.


Prin intermediul confesiunilor din acest volum, cititorul va putea face cunostinta, retrospectiv si indirect, cu Filip Faragau. Filip Faragau a trait o viata scurta, de doar 36 ani. A fost diagnosticat cu cancer cu 2 luni inainte de a implini varsta de 35 ani. Dar acesti 36 ani au fost traiti bine, intens si cu folos. Asa cum se va vedea din marturiile prietenilor sai, Filip si-a investit viata in iubire, in iubirea de semeni si in iubirea de Dumnezeu. Dincolo de functia sa comemorativa, materialul de fata ne vorbeste mai ales despre Cel de la care vine nu doar puterea de a trai bine si cu folos, dar si puterea de a muri bine si cu folos. 


Violeta Faragau

36,00 Lei

Valabilitate: Nu se află în stoc

36,00 Lei
ISBN:
978-973-53-2047-8
Editura:
Risoprint
Data aparitiei:
Numar de pagini:
259
Tip coperta:
hardcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
150x210
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Limba Romana