Domn sau invatator

Autor
Gelu Murariu
25,00 RON
Monedă
niciunul

Viata ne obliga sa luam lucrurile in serios. Fiecare om este monarh peste domeniul fiintei sale si, in acelasi timp, supus unei autoritati superioare, fie ca-i place fie ca nu, fie ca este constient de acest fapt, sau nu.

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Viata ne obliga sa luam lucrurile in serios. Fiecare om este monarh peste domeniul fiintei sale si, in acelasi timp, supus unei autoritati superioare, fie ca-i place fie ca nu, fie ca este constient de acest fapt, sau nu.

Amandoua ipostazele implica responsabilitati pentru individ, mai intai de felul cum isi guverneaza fiinta si resursele incredintate lui si apoi de felul cum se raporteaza la autoritatea de care depinde, si mai ales carei autoritati alege sa i se supuna.

Situatii limita, puncte culminante, momente cheie, spre care pasii vietii ne conduc, reveleaza brusc coordonatele fiintei noastre. I s-a intamplat si lui Iuda, in noaptea cand a vandut pe Isus. Pasajul din Evanghelii intitulat ”Descoperirea vanzatorului” relateaza scena Cinei, pe cand Isus destainuie ucenicilor planul tradator, ”Adevarat va spun ca unul din voi Ma va vinde”. Socati, ucenicii intreaba, unul dupa altul, ”Nu cumva sunt eu, Doamne?” Traducerea romaneasca nu pare a transmite fidel nuanta intrebarii lor, care ar putea suna,”Doamne, sper ca nu sunt eu? !”

La urma, in contrast cu cei unsprezece, intreaba si Iuda, mai mult ca sa sparga o tacere stanjenitoare, care-l acuza, ”Nu cumva sunt eu, Invatatorule?”

Cei unsprezece dinainte se adresau ”Domnului”. Iuda se adresa doar ”Invatatorului”.

Prezenta lui Isus revela aparteneta lui Iuda la lumea spirituala alternativa, opusa Lui. In duplicitatea sa, Iuda depasea limita care marca imposibilitatea intoarcerii, limita marcata chiar si lingvistic.

Soarta lui era pecetluita. De-acum nu se mai putea asocia decat cu cei de teapa lui. Era ora astrala a tradarii, a urii, a beznei eterne pentru vrajmasii lui Isus, ”acesta este ceasul vostru si puterea intunericului” (Luca 22:53).

Numai un ceas, fatal, pentru tradator, urmat de ceasul randuit pentru Jertfa.

-- meditatia „Domn sau Invatator”

Despre autor

Gelu Murariu este scriitor si, mai recent, blogger crestin. A editat revista din diaspora americana, Agapia si a strans de-a lungul timpului multe eseuri in care abordeaza profund si inedit teme si pasaje scripturale cu un stil inconfundabil si placut. Eseurile sale sunt rodul unui perspicace spirit de observatie a realitatii si a naturii umane, fiind punctate cu ilustratii si citate sugestive. Este o lectura aducatoare de satisfactii, nu doar lingvistice si intelectuale, ci mai ales spirituale.

Mai multe informații
ISBN 9786068829050
Editura Noua Speranta
Data aparitiei 10 sept. 2021
Numar de pagini 184
Tip coperta Paperback
Autor Gelu Murariu
Dimensiune [mm] 110 x 165
Limba romana
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol

TE-AR PUTEA INTERESA SI...
CUMPARAT DESEORI IMPREUNA CU...