In cautarea voii lui Dumnezeu

Descriere

Dorinţa de a afla ce aduce viitorul şi de a putea lua decizii care să ne ducă pe drumul cel mai bun este străveche şi universală. În toate timpurile şi în toate locurile, oamenii au încercat să afle cea mai bună alegere: în carieră, în căsătorie, în afaceri, în selectarea unei şcoli, în povăţuirea copiilor, în alegerea locului unde să se stabilească sau în cazul oricărei decizii pe care trebuie să o ia la un moment dat. Creştinul nu este scutit de o asemenea preocupare: dimpotrivă, dorinţa de a-I fi plăcut lui Dumnezeu şi de a face voia Lui intensifică această căutare a „deciziei corecte.

Bruce Waltke ne invită să ne analizăm conceptul de „aflare a voii lui Dumnezeu: îşi are el originea în revelaţia Scripturii şi în relaţia de Tată-copii, posibilă prin Hristos, sau este mai degrabă un concept care originează în păgânism, în căutarea omului care nu-L cunoaşte pe Dumnezeu, dar care a ajuns să fie îmbrăcat în limbaj creştin? Poate Dumnezeu să fie Tatăl nostru şi totuşi să-Şi ascundă voia de noi, lăsându-ne să ne chinuim să o „ghicim? E posibil ca un impuls interior, un sfat al unui apropiat, un pasaj deschis la întâmplare din Biblie, o coincidenţă în viaţa de zi cu zi să constituie o revelare a voii divine? 

Cartea este structurată în două părţi: în prima parte, Waltke analizează conceptul de „voie a lui Dumnezeu în Biblie şi în gândirea şi practica păgână. El discută metode precum tragerea la sorţi, căutarea unor semne, horoscopul, prezicerea viitorului şi invocarea spiritelor, profeţiile, Urim şi Tumim, visele, revelaţia directă. Această parte se încheie cu concluzia că „voia lui Dumnezeu este un concept care trebuie redefinit. În partea a doua, autorul detaliază ceea ce el numeşte „programul lui Dumnezeu de călăuzire – modul concret în care Biblia ne învaţă să cunoaştem voia lui Dumnezeu pentru noi. Acest program are, în opinia autorului, şase elemente: Scriptura, inima, sfatul înţelept, providenţa divină, logica şi intervenţia divină. 

Distingerea elementelor păgâne de cele scripturale, echilibrul dintre judecata sănătoasă şi bizuirea pe Dumnezeu, prin credinţă, numeroasele exemple concrete, din viaţa reală şi varietatea de situaţii discutate fac din lectura acestei cărţi o invitaţie la autoanaliză riguroasă, precum şi o binevenită încurajare că umblarea în voia lui Dumnezeu este o invitaţie adresată nouă, tuturor.

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

In cautarea voii lui Dumnezeu

In cautarea voii lui Dumnezeu
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

In cautarea voii lui Dumnezeu

Dorinţa de a afla ce aduce viitorul şi de a putea lua decizii care să ne ducă pe drumul cel mai bun este străveche şi universală. În toate timpurile şi în toate locurile, oamenii au încercat să afle cea mai bună alegere: în carieră, în căsătorie, în afaceri, în selectarea unei şcoli, în povăţuirea copiilor, în alegerea locului unde să se stabilească sau în cazul oricărei decizii pe care trebuie să o ia la un moment dat. 

Pret: 40,00 Lei

Special Price 30,00 Lei

Valabilitate: In stoc

Pret: 40,00 Lei

Special Price 30,00 Lei

Acest produs iti aduce 30 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-87679-5-4
Editura:
Logos
Data aparitiei:
Numar de pagini:
192
Tip coperta:
hardcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
235x165
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Nu