In cautarea voii lui Dumnezeu

Autor
Bruce K. Waltke
40,00 RON
Monedă
niciunul

Dorinta de a afla ce aduce viitorul si de a putea lua decizii care sa ne duca pe drumul cel mai bun este straveche si universala. In toate timpurile si in toate locurile, oamenii au incercat sa afle cea mai buna alegere: in cariera, in casatorie, in afaceri, in selectarea unei scoli, in povatuirea copiilor, in alegerea locului unde sa se stabileasca sau in cazul oricarei decizii pe care trebuie sa o ia la un moment dat. Crestinul nu este scutit de o asemenea preocupare: dimpotriva, dorinta de a-I fi placut lui Dumnezeu si de a face voia Lui intensifica aceasta cautare a „deciziei corecte“.Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
SKU
1215
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Dorinta de a afla ce aduce viitorul si de a putea lua decizii care sa ne duca pe drumul cel mai bun este straveche si universala. In toate timpurile si in toate locurile, oamenii au incercat sa afle cea mai buna alegere: in cariera, in casatorie, in afaceri, in selectarea unei scoli, in povatuirea copiilor, in alegerea locului unde sa se stabileasca sau in cazul oricarei decizii pe care trebuie sa o ia la un moment dat. Crestinul nu este scutit de o asemenea preocupare: dimpotriva, dorinta de a-I fi placut lui Dumnezeu si de a face voia Lui intensifica aceasta cautare a „deciziei corecte“.

Bruce Waltke ne invita sa ne analizam conceptul de „aflare a voii lui Dumnezeu“: isi are el originea in revelatia Scripturii si in relatia de Tata-copii, posibila prin Hristos, sau este mai degraba un concept care origineaza in paganism, in cautarea omului care nu-L cunoaste pe Dumnezeu, dar care a ajuns sa fie imbracat in limbaj crestin? Poate Dumnezeu sa fie Tatal nostru si totusi sa-Si ascunda voia de noi, lasandu-ne sa ne chinuim sa o „ghicim“? E posibil ca un impuls interior, un sfat al unui apropiat, un pasaj deschis la intamplare din Biblie, o coincidenta in viata de zi cu zi sa constituie o revelare a voii divine? 

Cartea este structurata in doua parti: in prima parte, Waltke analizeaza conceptul de „voie a lui Dumnezeu“ in Biblie si in gandirea si practica pagana. El discuta metode precum tragerea la sorti, cautarea unor semne, horoscopul, prezicerea viitorului si invocarea spiritelor, profetiile, Urim si Tumim, visele, revelatia directa. Aceasta parte se incheie cu concluzia ca „voia lui Dumnezeu“ este un concept care trebuie redefinit. In partea a doua, autorul detaliaza ceea ce el numeste „programul lui Dumnezeu de calauzire“ – modul concret in care Biblia ne invata sa cunoastem voia lui Dumnezeu pentru noi. Acest program are, in opinia autorului, sase elemente: Scriptura, inima, sfatul intelept, providenta divina, logica si interventia divina. 

Distingerea elementelor pagane de cele scripturale, echilibrul dintre judecata sanatoasa si bizuirea pe Dumnezeu, prin credinta, numeroasele exemple concrete, din viata reala si varietatea de situatii discutate fac din lectura acestei carti o invitatie la autoanaliza riguroasa, precum si o binevenita incurajare ca umblarea in voia lui Dumnezeu este o invitatie adresata noua, tuturor.

Mai multe informații
ISBN 978-973-87679-5-4
Editura Logos
Data aparitiei 11.09.2008
Numar de pagini 192
Tip coperta hardcover
Autor Bruce K. Waltke
Dimensiune [mm] 235x165
Limba Nu
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIn cautarea voii lui Dumnezeu
Ratingul tău

Attachments

Gol