Interpretarea Vechiului Testament

Autor
Tremper Longman III
60,00 RON
Monedă
niciunul

Vechiul Testament, Cuvantul lui Dumnezeu scris inainte de venirea lui Hristos, cuprinde mai mult de trei sferturi din intreaga Biblie. Cu toate acestea, petrecem mult mai putin timp citind si studiind Vechiul Testament decat Noul Testament. De fapt, multi crestini nu citesc deloc Vechiul Testament. De ce sa te preocupe atat de mult umbra, cand lucrul in sine a devenit realitate? Noul Testament ni se adreseaza intr‑un mod mai direct, deoarece autorii lui vorbesc despre Isus Hristos. Distanta dintre noi si Vechiul Testament nu se datoreaza doar locului pe care‑l are in istoria rascumpararii (noi traim in perioada de dupa Hristos; Vechiul Testament dateaza dinainte de Hristos), ci si timpului si culturii. Este, pur si simplu, o carte greu de interpretat si de aplicat la viata noastra de zi cu zi.


Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
SKU
0628
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Vechiul Testament, Cuvantul lui Dumnezeu scris inainte de venirea lui Hristos, cuprinde mai mult de trei sferturi din intreaga Biblie. Cu toate acestea, petrecem mult mai putin timp citind si studiind Vechiul Testament decat Noul Testament. De fapt, multi crestini nu citesc deloc Vechiul Testament. De ce sa te preocupe atat de mult umbra, cand lucrul in sine a devenit realitate? Noul Testament ni se adreseaza intr‑un mod mai direct, deoarece autorii lui vorbesc despre Isus Hristos. Vechiul Testament este dificil nu numai de apreciat, dar si de inteles. Distanta dintre noi si Vechiul Testament nu se datoreaza doar locului pe care‑l are in istoria rascumpararii (noi traim in perioada de dupa Hristos; Vechiul Testament dateaza dinainte de Hristos), ci si timpului si culturii. Este, pur si simplu, o carte greu de interpretat si de aplicat la viata noastra de zi cu zi.

Interpretarea VT isi propune sa ne ajute tocmai in acest proces, destul de dificil pentru noi, al interpretarii VT. Ea este structurata – asemenea tuturor titlurilor din seria 3 intrebari cruciale – in jurul a trei intrebari considerate critice: (1) Care sunt principiile-cheie pentru interpretarea VT? (2) Este Dumnezeul VT acelasi cu Dumnezeul revelat in NT? (3) Ce relevanta are VT pentru crestinul modern si cum poate el fi aplicat in viata de zi cu zi?
Temper Longman ne convinge cat de important este sa ne straduim sa pretuim si sa intelegem mai bine Vechiul Testament. Atunci cand studiem Vechiul Testament, crede el, vom fi surprinsi sa realizam cat de important este pentru crestini si ii vom da dreptate lui Augustin, care a scris celebrele cuvinte: „Noul Testament este ascuns in Vechiul Testament; Vechiul Testament este revelat in Noul Testament.“

Tremper Longman III – Ohio Wesleyan University (B.A.), Westminster Theological Seminary (M.Div.) si Yale University (M.Phil.; Ph.D.). Este specialist in Vechiul Testament si a predat timp de 17 ani la Westminister Theological Seminary din Philadelphia. Dintre cartile academice, mentionam comentariile la Eclesiastul, Cintarea cantarilor, Daniel si Naum, Introducere in Vechiul Testament (cu Ray Dillard), si Interpretarea Psalmilor. De asemenea, a fost coordonatorul echipei de traducere a cartilor poetice pentru versiunea New Living Translation (Tyndale) a Bibliei. in prezent este profesor de VT la Westmont College si se ocupa de istoria Israelului, genurile literare in lumina literaturii Orientului Mijlociu si lucreaza la comentarii la Cartea Proverbelor si Ieremia.

Mai multe informații
ISBN 978-973-8461-04-8
Editura Logos
Data aparitiei 02.05.2011
Numar de pagini 200
Tip coperta softcover
Autor Tremper Longman III
Dimensiune [mm] 165x235
Limba Nu
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol