Lucrarea cu tinerii - scopuri si temelie

Autor
Doug Fields
35,00 RON
Monedă
niciunul

Daca nu puteti studia la un seminar, nu va descurajati... vine seminarul la voi. Studierea acestei carti echivaleaza cu urmarea unui curs despre lucrarea cu tinerii. Ea prezinta valorile, viziunea, strategia si structura unei lucrari cu tinerii sanatoase si durabile.

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
Mesaj (optional)
În stoc
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Daca nu puteti studia la un seminar, nu va descurajati... vine seminarul la voi. Studierea acestei carti echivaleaza cu urmarea unui curs despre lucrarea cu tinerii. Ea prezinta valorile, viziunea, strategia si structura unei lucrari cu tinerii sanatoase si durabile.

Introducere

Reflectati putin la o echipa sportiva, oricare ar fi ea, poate chiar la echipa voastra favorita. Succesul ei nu poate fi atribuit unei singure componente, ci mai multi factori fac posibil acest lucru. O echipa cu adevarat puternica inseamna mai mult decat un jucator talentat. Ea trebuie sa aiba jucatori iscusiti si dedicati in toate posturile cheie, un antrenor principal care stie cum sa-si inspire si sa-si conduca jucatorii, antrenori secunzi priceputi, un manager care stie cum sa administreze resursele necesare, un proprietar bogat, care stie sa-si asume riscurile, un sistem de marketing bine pus la punct si un teren cu un gazon foarte bun. Fanii echipei nu se gandesc la toti acesti factori cand urmaresc un meci al echipei lor favorite. Ei il urmaresc doar pe cel mai bun jucator al echipei si presupun in mod gresit ca succesul i se datoreaza exclusiv lui.

Din nefericire, multi dintre membrii bisericii au aceeasi mentalitate cu privire la lucrarea de tineret. Ei cauta un jucator foarte talentat (lucratorul de tineret) care poate salva activitatea (lucrarea de tineret) si poate alcatui o echipa de jucatori priceputi (lucratorii de tineret voluntari) care ii va atrage pe fani (tinerii). Dupa ce jucatorul cheie este identificat (fie este un absolvent de institut teologic, fie un voluntar laic), proprietarii (comitetul bisericii si pastorul) se ocupa de alte probleme presante ale organizatiei (biserica).

Acest scenariu duce in cele mai multe dintre cazuri la o misiune sinucigasa pentru jucatorul vedeta. El se apuca de lucrare cu mult entuziasm si aloca (munceste) nenumarate ore incercand sa obtina succesul (multi tineri care sa participe si multe programe) pentru a fi pe placul proprietarilor. Insa pentru a fi pe placul tuturor, jucatorul trebuie sa alerge (de multe ori fara sa stie exact in ce directie) atat de mult si atat de repede incat, pana la urma, oboseste si se raneste (ajunge epuizat) si trebuie inlocuit (pleaca sau este demis). Acum proprietarii acorda iarasi atentie actiunii si cauta un nou jucator talentat care sa scoata echipa din starea ei periculoasa. Ciclul se reia fara ca sa existe o temelie solida pentru ca vedeta dinainte a crezut ca este de datoria ei sa castige singura competitia.

Prin scrierea acestei carti, scopul meu a fost pregatirea voastra ca sa puteti construi cu ajutorul unui plan o lucrare de tineret echilibrata care sa nu depinda de un lucrator de tineret foarte bun si care sa nu se stinga atunci cand acea persoana pleaca din biserica. As fi bucuros daca ati folosi experienta, observatiile si discutiile mele cu sutele de lucratori de tineret astfel incat lucrarea voastra sa fie mai sanatoasa si mai puternica prin incorporarea acestor cunostinte in structura ei. Iar acolo unde este sanatate este si crestere.

 

Mai multe informații
ISBN 9789737986083
Editura Noua Speranta
Data aparitiei 08.09.2005
Numar de pagini 424
Tip coperta softcover
Autor Doug Fields
Dimensiune [mm] 145x205
Limba Nu
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol