Osana, Osana! Cantari si poezii pentru cei mai buni copii

Descriere

Cantari nemuritoare - Cantari si poezii pentru cei mai buni copii

> Cantarea ingerasilor
> Cate-o povestire mica
> Osana, Osana!

Editie bogat ilustrata

NOTA ASUPRA EDITIEI

Cartile de poezii pentru copii "Cantarea ingerasilor", "Cate-o povestire mica" si "Osana, Osana" (care apar acum tiparite intr-un singur volum cu titlul "Osana, Osana"), precum si cartea de poezii "Canta-mi, mama", aparuta in anul 1998, alcatuiesc impreuna volumul patru al colectiei de poezii "Cantari Nemuritoare" a poetului Traian Dorz.
Cartile cuprinse in volumul de fata au aparut pentru prima data tiparite in strainatate, tot intr-un singur volum si cu acelasi titlu, inainte de anul 1980. Despre cele petrecute in legatura cu aparitia acelei prime editii a acestei lucrari, Traian Dorz scrie urmatoarele:

"...La tiparirea volumului "Osana, Osana" ni s-a spus tot asa, ca totul a fost pus la cale printr-o inlantuire de intamplari minunate. Le scriu cum s-au petrecut, cum le-am aflat din gura unui frate vrednic de incredere care le aflase chiar de la cei in cauza: Cu cativa ani mai inainte de a se tipari cartea, o sora credincioasa dintr-o tara din Apus, cu mare talent de a desena, tot intr-o vedenie a fost instiintata de Domnul lsus sa lucreze un album de desene pentru o carte de poezii care trebuie sa apara pentru copii... In vreo doi ani, sub inspiratia Duhului Sfant, sora desenatoare a lucrat cu multa ravna si imaginatie multe si felurite scene din viata copiilor, dupa cum ii da ei Duhul Sfant indemn sa faca... Dupa ce a terminat de facut desenele, ea a asteptat multa vreme sa vina cineva sa i le ceara. Se gandea ca, daca Domnul i-a poruncit ei sa faca aceasta lucrare, trebuie ca tot El sa trimita pe cineva care sa vina sa i-o ceara pentru acest scop. A asteptat alti ani fara sa stie cine va veni, dar fara sa se indoiasca nici o clipa de grija Domnului in privinta asta.
Dar anii treceau si nu se ivea nici un semn. Nu venea nimeni sa i le ceara. Intr-o zi a simtit un puternic indemn sa duca albumul ei cu desene la o editura care tiparea carti biblice; si le-a zis celor de acolo: "Sunt doisprezece ani de cand am primit din partea Domnului lsus porunca sa lucrez acest album cu desene pentru o carte de poezii pentru copii care trebuie sa apara undeva... Am lucrat aceste desene dupa cum m-a inspirat Duhul Domnului, dorind sa le termin cat mai repede. Dar iata ca sunt aproape zece ani de cand le-am terminal, asteptand in fiecare zi sa vina cineva trimis sa mi le ceara. Dar pana astazi n-a venit nimeni dupa ele. Acum, nemaistiind ce sa fac, Domnul mi-a trimis indemnul sa vin sa vi le aduc aici. Faceti dumneavoastra ce va va spune Domnul sa faceti cu ele."
Tocmai in clipa aceea, cei de la masa redactiei aveau in mana volumul-manuscris de poezii "Osana, Osana" dus de cineva din tara noastra acolo. Cel care il dusese era si el de fata in clipa aceea.
"Cand ne-am uitat prin albumul cu desene, spune cel ce fusese de fata, am ramas uimiti: desenele din album erau potrivite exact cu textele din caietul de poezii: poezie-desen, poezie-desen... Nu mai era nevoie decat sa se alature desenul care urma in album cu poezia care urma in caiet, pentru a se imbina fericit si minunat. Ne-am prabusit acolo pe loc in genunchi", spunea omul miscat, "si am preamarit cu ochii plini de lacrimi si cu fetele stralucite de fericire Numele cel minunat al Domnului lsus si lucrarea Lui cea atat de fericita pentru noi. Ce mai puteam noi spune in fata acestor lucruri atat de uimitoare si de minunate! Cartea a fost data chiar in aceeasi zi sa se tipareasca. Ea este rodul vizibil al unei interventii directe a Domnului Isus. Atunci cum sa nu-L slavim noi cu toata puterea noastra, cu toata dragostea noastra si din toata inima noastra pe Minunatul nostru Mantuitor si Dumnezeu Isus Hristos!"

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

Osana, Osana! Cantari si poezii pentru cei mai buni copii

Osana, Osana! Cantari si poezii pentru cei mai buni copii
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Osana, Osana! Cantari si poezii pentru cei mai buni copii

Cărţile de poezii pentru copii “Cântarea îngeraşilor”, “Câte-o povestire mică”, şi “Osana, Osana” (care apar acum tipărite într-un singur volum cu titlul “Osana, Osana”), precum şi cartea de poezii “Cântă-mi, mamă”, apărută la editura “Oastea Domnului” în anul 1998, alcătuiesc împreună volumul 4 al colecţiei de poezii “Cântări nemuritoare” a poetului Traian Dorz.


Cărţile cuprinse în volumul de faţă au apărut pentru prima dată tipărite în străinătate, tot într-un singur volum şi cu acelaşi titlu, înainte de anul 1980.

42,00 Lei

Valabilitate: In stoc

42,00 Lei

Acest produs iti aduce 42 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-710-249-2
Editura:
Oastea Domnului
Data aparitiei:
Numar de pagini:
496
Tip coperta:
softcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
135x195
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Limba Romana