Predestinarea si liberul arbitru - 4 conceptii (seria TEZE SI ANTITEZE)

Autor
David Basinger & Randall Basinger (editori)
60,00 RON
Monedă
niciunul

Putine intrebari sunt mai importante pentru un crestin decat relatia dintre suveranitatea divina si libertatea umana,dar putine sunt problemele care sa provoace o mai mare confuzie decat aceasta. Daca suntem intr-adevar capabili sa luam hotarari morale importante, nu inseamna aceasta ca ar trebui sa putem actiona impotriva voii lui Dumnezeu? Daca da, atunci cum mai putem sustine ca tot ce se intampla este in concordanta cu voia lui Dumnezeu? Putem fi liberi si totusi predestinati? 

În stoc
Acțiune
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

4 conceptii despre suveranitatea divina si libertatea umana 

Norman Geisler, John Feinberg, Clark Pinnock, Bruce Reichenbach 

Putine intrebari sunt mai importante pentru un crestin decat relatia dintre suveranitatea divina si libertatea umana,dar putine sunt problemele care sa provoace o mai mare confuzie decat aceasta. Daca suntem intr-adevar capabili sa luam hotarari morale importante, nu inseamna aceasta ca ar trebui sa putem actiona impotriva voii lui Dumnezeu? Daca da, atunci cum mai putem sustine ca tot ce se intampla este in concordanta cu voia lui Dumnezeu? Daca oamenii sunt liberi, cum poate fi Dumnezeu suveran? Pe de alta parte, daca Dumnezeu detine controlul absolut, cum poate omul sa aleaga cu adevarat? In ce sens putem fi socotiti raspunzatori pentru actiunile noastre, daca Dumnezeu este raspunzator pentru toate lucrurile? Putem fi liberi si totusi predestinati? 

Dilema are doua dimensiuni distincte, dar strans legate intre ele: la nivel teoretic, trebuie sa hotaram cum impacam credinta in suveranitatea divina cu credinta in libertatea umana (Ce inseamna, de fapt, "suveranitate divina" si "libertate umana"? Care este legatura logica dintre ele?); la nivel practic, trebuie sa raportam aceasta atitudine teoretica la vietile noastre (Trebuie sa traim ca si cum Dumnezeu detine controlul absolut sau trebuie sa traim ca si cum am fi liberi si responsabili? Ne putem justifica felul de trai doar pe baza uneia dintre aceste doua credinte? Daca da, pe care dintre ele? Putem justifica pendularea intre cele doua credinte? Daca da, pe ce ne bazam atunci cand alegem una sau alta dintre cele doua credinte?). Aceste intrebari nu sunt pur academice -- daca nu vrem sa traim arbitrar, trebuie sa raspundem la ele. Nimeni nu poate fugi de un raspuns, nici macar cei care cred ca dezbaterea unei asemenea teme este inutila. Viata practica ne pune in fata unor decizii concrete, iar modul in care le luam, depinde de convingerile pe care le avem, constient sau nu. 

Crestinii raspund in moduri foarte diverse la aceste intrebari si ele nu sunt usor de grupat si analizat. Cartea de fata exploreaza 4 perspective majore adoptate de crestini referitor la relatia dintre suveranitatea divina si libertatea umana. Sub coordonarea iscusita a doi editori, patru teologi isi prezinta pe rand pozitia, fiecare prezentare fiind urmata de critica adusa acesteia de ceilalti trei. Si pentru ca implicatiile fiecarei pozitii prezentate sa fie clare, fiecare teolog isi aplica convingerile argumentate la doua situatii de viata concrete: pe de o parte, il avem pe Fred, un om de afaceri prosper care a ajuns sa se intrebe daca averea adunata si succesul ca antreprenor I se datoreaza lui Dumnezeu, eforturilor si priceperii lui sau intamplarii ca s-a nascut intr-o tara prospera si cum sa se bucure de succesul sau. Celalalt caz ne-o prezinta pe Maria, o asistenta medicala care ar fi dorit sa devina medic dar nu a reusit la examenul de admitere la medicina. Maria se intreaba daca nereusita ei este voia lui Dumnezeu pentru ea sau se datoreaza faptului ca nu a invatat destul. Si ce sa faca -- sa incerce din nou sa dea examenul sau sa accepte ca drumul ei in viata este altul? 

Speram ca aceasta carte ii va ajuta pe crestini sa gaseasca unele raspunsuri sau, cel putin, le va oferi un context favorabil cautarii acestor raspunsuri. 

Grupuri tinta: 
> studenti la seminarii si colegii biblice; 
> preoti, pastori; 
> invatatori de scoala biblica; 
> responsabili cu invatatura in biserica; 
> crestini interesati de o mai buna intelegere a Bibliei. 

Caracteristici speciale: 
> abordeaza o teme de interes crucial, cu implicatii practice majore, din principalele 4 puncte de vedere; 
> fiecare conceptie este prezentata de un teolog proeminent, dupa care urmeaza critica adusa respectivei pozitii de ceilalti trei teologi; 
> fiecare prezentare teoretica si argumentare biblica a unei pozitii se incheie cu aplicarea practica a respectivei conceptii la doua 
> cazuri practice - cel al unui om de afaceri si cel al unei asistente medicale; 
> cartea largeste orizontul teologic al cititorului, promoveaza argumentarea solida a pozitiei adoptate de cineva si invita la respect si reactie rationala in fata celor care au alta parere decat noi; 
> face parte din seria TEZE SI ANTITEZE, in care sunt prezentate in mod similar, pozitii teologice diferite in chestiuni de larg interes, cu implicatii semnificative asupra modului in care ne traim viata. 

Alte detalii: 
> Coperta: supracoperta, policromie, lac selectiv 
> Legare: coperta tare, cusuta 

David Basinger (ed.) este, in prezent, profesor de filozofie la Roberts Wesleyan College, din Rochester, New York. A obtinut masteratul si doctoratul la Universitatea din Nebraska. A contribuit cu articole in numeroase jurnale si reviste si, alaturi de fratele sau, Randall, este autorul unei noi carti despre minuni. 

Randall Basinger (ed.) activeaza, in prezent, ca profesor asociat de filozofie, la Messiah College in Grantham, Pennsylvania. A obtinut masteratul in filozofia religiei, la Trinity Evangelical Divinity School, si doctoratul in religie, la Northwestern University. A scris mai multe articole in diferite jurnale si reviste si este, alaturi de fratele sau, David, autorul unei noi carti despre minuni. 

John S. Feinberg este profesor asociat de teologie biblica si sistematica, la Trinity Evangelical Divinity School din Deerfield, Illinois. Este absolvent si licentiat al Universitatii din California, Los Angeles, a obtinut masteratul in teologie, la Talbot Theological Seminary (M.Div.), Trinity Evangelical Divinity School (Th.M.) si University of Chicago (M.A., Ph.D). A contribuit cu articole in numeroase jurnale de teologie si in diferite antologii, fiind si autorul cartii Theologies and Evil. 

Norman L. Geisler este autor si coautor a peste douazeci de carti, printre care Introduction to Philosophy, Philosophy of Religion, Miracles and Modern Thought, The Roots of Evil si Christian Apologetics (tradusa si in limba romana: Apologetica crestina, SMR, Wheaton, IL, 1993). ê©­a sustinut licenta si masteratul la Wheaton College (B.A., M.A.), un masterat la William Tyndale College (Th.B) si doctoratul la Loyola University (Ph.D.). A fost sef de catedra la sectia de filozofie si religie la Trinity Evangelical Divinity School, iar in prezent, este profesor de teologie la Dallas Theological Seminary. 

Clark H. Pinnock este, in prezent, profesor de teologie la McMaster Divinity College, din Hamilton, Ontario. Inainte de aceasta, a predat la Regent College, Trinity Evangelical Divinity School, New Orleans Baptist Theological Seminary si la Universitatea din Manchester, unde a obtinut si doctoratul in studii nou-testamentare. Este autorul mai multor carti, printre care Biblical Revelation, Reason Enough si The Scripture Principle. A fost cindva calvinist. 

Bruce R. Reichenbach este profesor de filozofie la Augsburg College din Minneapolis. ê©­a facut studiile universitare la Wheaton College si doctoratul la Northwestern University. A fost profesor invitat la Morija Theological Seminary din Lesotho, Africa, si la Juniata College. Pe linga articole publicate in diferite jurnale si periodice, a publicat cartile The Cosmological Argument: A Reassessment, Is Man the Phoenix? A Study of Immortality si Evil and a Good God. 

Cuprins 

Introducere 

1. Dumnezeu randuieste totul 
Raspunsul lui Norman Geisler 
Raspunsul lui Bruce Reichenbach 
Raspunsul lui Clark Pinnock 

2. Dumnezeu cunoaste totul 
Raspunsul lui John Feinberg 
Raspunsul lui Bruce Reichenbach 
Raspunsul lui Clark Pinnock 

3. Dumnezeu Isi limiteaza puterea 
Raspunsul lui John Feinberg 
Raspunsul lui Norman Geisler 
Raspunsul lui Clark Pinnock 

4. Dumnezeu Isi limiteaza cunoasterea 
Raspunsul lui John Feinberg 
Raspunsul lui Norman Geisler 
Raspunsul lui Bruce Reichenbach 

Bibliografie suplimentara 
Colaboratori

Mai multe informații
ISBN 978-973-8461-06-2
Editura Logos
Data aparitiei 5 aug. 2011
Numar de pagini 250
Tip coperta hardcover
Autor David Basinger & Randall Basinger (editori)
Dimensiune [mm] 165x235
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Te rugăm conectează-te sau Creează-ți cont

Attachments

Gol