Romanta rascumpararii

Descriere

Expunere omiletica a cartii Rut

Cartea Rut este genul de carte care, daca n-ar fi existat, ar fi trebuit neaparat scrisa. Viata ne-ar fi fost mult mai saraca fara o asemenea capodopera literara si spirituala si, mai ales, in lipsa ei, n-am fi cunoscut niciodata o parte semnificativa din caile nebanuite ale Domnului de a-si duce la indeplinire planurile providentiale prin care avea sa-L aduca pe Mesia in lume. Este o drama foarte bine pusa in scena de Regizorul Divin, prin care vrea sa ne arate ca El supravegheaza indeaproape viata alesilor Sai pentru ca nimic sa nu-i impiedice sa vina la El. Este una dintre cele mai frumoase imagini biblice - daca nu chiar cea mai frumoasa - prin care ne este revelat adevarul divin potrivit caruia nimic nu sta impotriva planurilor lui Dumnezeu de a mantui omul aflat pe cai pierdute. Pe scurt, cartea Rut este Biblia in miniatura, adica prezentarea intregii lucrari a lui Dumnezeu de la caderea omului in pacat (reprezentata de indepartarea lui Elimelec si a familiei sale de Betleem - locul binecuvantarilor lui Dumnezeu - si plecarea in Moab - locul aflat sub blestem divin), pana la rascumpararea Bisericii (reprezentata aici de Rut, moabita, femeia adusa din afara Israelului pentru a se bucura de binecuvantarile speciale ale lui Dumnezeu) de catre Go\'el-ul divin (ilustrat aici de Boaz).
Niciunde in Biblie nu vom mai intalni o poveste de dragoste la fel de frumoasa, care sa ilustreze iubirea nemarginita pe care Dumnezeu o are fata de lumea instrainata de El, ca si aici. Aceasta carte este literalmente o "romanta a rascumpararii" scrisa cu degetul lui Dumnezeu.

Din Introducere

Cand Benjamin Franklin a fost ambasadorul SUA in Franta, frecventa uneori Infiedels Club, un grup care petrecea cea mai mare parte a timpului cautand si citind marile capodopere ale literaturii universale. Intr-o seara, cu prilejul unei ocazii speciale, Franklin a citit cartea Rut, schimband, insa, numele astfel incat personajele sa nu fie recunoscute ca facand parte dintr-o carte a Bibliei. Cand a terminat, membrii clubului erau extaziati, spunand deschis ca a fost una dintre cele mai frumoase povestiri scurte pe care le auzisera vreodata, si l-au rugat pe Franklin sa le spuna unde a gasit o capodopera literara atat de remarcabila. A fost o placere deosebita pentru el sa le spuna ca este o povestire aflata in Cartea despre care spusesera cu ceva vreme in urma ca nu contine nimic frumos.
Cartea Rut este cu certitudine o capodopera literara, dar a fost ignorata foarte multa vreme de invatatii lumii pentru simplul fapt ca este cuprinsa intr-o culegere de carti "religioase".

-- Autorul

BEBE CIAUSU este absolvent al Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii "Emanuel" din Oradea (2005) si al programului de Masterat in Teologie Pastorala (Th.M. - 2007) din cadrul aceleiasi universitati. Este autor al cartii "Chemare la caracter In vremuri de compromis". Este casatorit cu Bianca si din 2005 este pastorul Bisericii Baptiste "Harul" din Ineu, Arad.

Cuprins

Introducere
1. Ruina ca rezultat al razvratirii
2. Ratacind departe de casa
3. Repercusiunile faptelor parintilor asupra copiilor
4. Recunoasterea si acceptarea voii lui Dumnezeu
5. Raul in slujba binelui
6. Reflectie la rascruce de drumuri - Renuntarea
7. Reflectie la rascruce de drumuri - Riscul
8. Reintoarcerea acasa
9. Recunoasterea providentei lui Dumnezeu
10. Randuiala planurilor lui Dumnezeu
11. Ruda foarte bogata a lui Elimelec
12. Restrictie: Accesul interzis strainilor!
13. Revolutia harului
14. Refugiu sub aripile Domnului
15. Redescoperirea belsugului in Casa Painii
16. Randuiti sa aducem roade
17. Raspunsul lui Dumnezeu la criza omului -I
18. Raspunsul lui Dumnezeu la criza omului - II
19. Raspunsul lui Dumnezeu la criza omului - III
20. Romanta rascumpararii
21. Rugaciune ciudata de nunta
22. Rezultatul harului lui Dumnezeu
23. Ruina si restaurare
Resurse bibliografice

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

Romanta rascumpararii

Romanta rascumpararii
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Romanta rascumpararii

Cartea Rut este genul de carte care, daca n-ar fi existat, ar fi trebuit neaparat scrisa. Viata ne-ar fi fost mult mai saraca fara o asemenea capodopera literara si spirituala si, mai ales, in lipsa ei, n-am fi cunoscut niciodata o parte semnificativa din caile nebanuite ale Domnului de a-si duce la indeplinire planurile providentiale prin care avea sa-L aduca pe Mesia in lume. Este o drama foarte bine pusa in scena de Regizorul Divin, prin care vrea sa ne arate ca El supravegheaza indeaproape viata alesilor Sai pentru ca nimic sa nu-i impiedice sa vina la El.

16,00 Lei

Valabilitate: In stoc

16,00 Lei

Acest produs iti aduce 16 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-8998-33-9
Editura:
Casa Cartii
Data aparitiei:
Numar de pagini:
296
Tip coperta:
softcover
Autor:
Dimensiune [mm]:
135x205
Rasfoieste cartea:
Preview
Limba:
Nu