Se stinge o lume

Descriere

„Este o carte despre lepra, despre leprosi, despre pacat dar si depre speranta, multumire, spiritualitate si calauzire, o carte scrisa la provocarea Duhului Sfant”Remus Runcan este licentiat al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca, in domeniul Teologie, specializarea Teologie Baptista Pastorala, din anul 1996. In anul 2002, a primit titlul de Master of Arts la TCM International Institute Viena, Austria. In acelasi an, a absolvit cursul postuniversitar Practica asistentei sociale orientata spiritual, la Universitatea de Vest din Timisoara.
In 2003 a urmat cursul postuniversitar Management competitiv, resurse umane, financiare si marketing, la Universitatea Politehnica din Timisoara. In anul 2016, a sustinut teza de doctorat in cadrul Scolii Doctorale de Sociologie de la Universitatea de Vest din Timisoara, cu tema „Comunicarea virtuala si efectele ei asupra relatiilor umane. Capcanele Facebook-ului”.
In prezent, Remus Runcan este pastor al Bisericilor Baptiste “Maranata” din Timisoara si “Speranta” din Anina si membru al Comunitatii Bisericilor Crestine Baptiste din Timisoara.
Domeniile de interes stiintific sunt legate de: teologie practica, asistenta sociala, comunicare, educatie si Facebook.CUPRINS
Prefata / 9
Introducere / 15
La drum spre Tichilesti / 17
Ce este lepra? / 23
Analogia dintre LEPRA si PACAT / 25
Lepra în Biblie (studii de caz) / 41
1. Maria, sora lui Moise (Numeri 12) / 42
2. Ozia, împaratul lui Iuda (2 Cronici 26) / 43
3. Naaman, capetenia împaratului Siriei (2 Regi 5) / 46
4. Un anonim lepros (Marcu 1:40-45) / 48
5. Zece leprosi vindecati, dar numai unul mântuit (Luca 17:11-19) / 49
Lepra si spitalul de la Tichilesti / 55
Lepra si marturia crestina / 72
Lepra si moartea / 79
Lepra – marturii si memorii / 105
Concluzii / 107
Bibliografie / 114
Anexe / 117

Ultimele Recenzii

Se stinge o lume
by on
Am în faţă trei lucrări semnificative despre leprozeriile României, mă uit la titlurile lor. Cei care au scris aceste cărţi nu se cunosc între ei, dar parcă s-ar fi înţeles să se continue, să se completeze unul pe celălalt. Priviţi:
Filip Brunea-Fox – Cinci zile printre leproşi (Iadul de la Lărgeanca) (1928)
Costache Tudor; Ion Dan Voicu – Tichileşti, o lume care se stinge. Cinci zile printre foştii leproşi (2006)
Remus Runcan – Se stinge o lume (2015)

Cu uşurinţă se constată că între cele trei titluri există o legătură ce nu poate fi tăgăduită. Primul titlu ne evocă iadul leprei, într-un loc aflat departe de Dumnezeu. Al doilea preia o parte a titlului primei scrieri, dar în locul iadului de la Lărgeanca, leprozeria a revenit la Tichileşti. Bolnavii vechi, irecuperabili, au murit, ceilalţi au primit medicaţie şi s-au vindecat. Au primit şi medicaţie spirituală, cei ce au ales calea mântuirii. Lumea închisă şi izolată a leprozeriei se pregăteşte să apună. Al treilea titlu continuă ideea lumii care dispare din al doilea volum. Dar aici dimensiunea creştină care apare înlocuind ideea de iad, de la Lărgeanca, odată cu pătrunderea Bibliei printre leproşi, îmi arată că nimic – dar nimic – nici nişte aparent simple titluri de carte, nu sunt la întâmplare!
Suntem conştienţi că aceasta e ultima carte despre leproşii din România şi despre ultima leprozerie din Europa. A scris-o un pastor baptist, iar eroina lui este o femeie frumoasă şi puternică, aşa cum sunt toate femeile alese de Dumnezeu: sora HIMA.

Vă invit să citiţi această carte fără teamă! Lepra va dispărea, nu ne mai pândeşte aici această boală contagioasă! Rămâne însă printre noi lepra păcatului! Consideri că e greu să intri în luptă cu această maladie, care, da, e contagioasă? Din această carte vei afla că Cineva e întotdeauna gata să te ajute să ieşi învingător: Isus Hristos. Urmează reţeta sorei HIMA, care îi lasă autorului un testament de o profunzime, fineţe şi umor uimitoare, aşa cum numai cei tari în credinţă şi nădejde au până în ultima clipă:
“Vezi să nu adaugi nimic, să nu scoți nimic… să fii om serios, să spui adevărul și numai adevărul!”

Mihaela Bucin

Scrie recenzia ta

Se stinge o lume

Se stinge o lume
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Se stinge o lume

„Este o carte despre lepra, despre leprosi, despre pacat dar si depre speranta, multumire, spiritualitate si calauzire, o carte scrisa la provocarea Duhului Sfant”

15,00 Lei

Valabilitate: In stoc

15,00 Lei

Acest produs iti aduce 15 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-592-357-0
Editura:
Excelsior Art
Data aparitiei:
Numar de pagini:
120
Tip coperta:
Brosata
Autor:
Dimensiune [mm]:
200x140
Rasfoieste cartea:
Preview
Limba:
Limba Romana