Teme ale teologiei Vechiului Testament

Autor
William Dyrness
60,00 RON
Monedă
niciunul
-

Vrei sa impachetezi acest produs?

 
În stoc
SKU
0248
Share
Conectați-vă pentru a câștiga puncte de fidelitate pentru partajare!

Recomanda-ne pe retelele de socializare și acumulezi 1 punct
de fidelitate pentru fiecare recomandare (maxim 5 pe zi).

Cumpara acest produs si acumulezi 60 puncte de fidelitate.
Scrie o recenzie si acumulezi 100 puncte de fidelitate.
Punctele de fidelitate acumulate, pot fi folosite la plata comenzilor tale. Detalii aici.
Afla primul cand este reducere de pret la acest produs. Click pe butonul de clopotel.
Pentru informatii sau alte detalii ne poti contacta si pe chat.

Introducere in teologia biblica a VT prin prisma principalelor teme teologice ale acestuia.

Rezumat:
Crestinii au tendinta sa neglijeze cartile VT, poate cu exceptia Psalmilor, Proverbelor si a unor carti profetice. Desi aceasta stare de lucruri poate fi explicata prin importanta acordata Persoanei si lucrarii lui Hristos, consecintele negative sunt inevitabile: fara cunoasterea si intelegerea VT pierdem o mare parte din sfera de cuprindere a revelatiei de Sine a lui Dumnezeu si, in consecinta, avem o imagine incompleta despre scopurile si planurile Lui. In plus, predicatorii si misionarii care isi bazeaza intreaga pregatire pe NT nu au cum sa-i dea Cuvantului lui Dumnezeu intreaga sa putere. Nu in ultimul rand, pierdem puntea de legatura dintre Biblie si viata obisnuita, cea din \"casa si in piata\"", unde putem cunoaste dragostea si indurarea lui Dumnezeu in termeni concreti. Fara VT, pierdem intelegerea adecvata a locului individului in familie, in comunitate si in stat, precum si a stilului de viata dat de Dumnezeu poporului Sau.

\""Teme alte teologiei VT\"" ne propune un demers introductiv in teologia biblica a VT, tocmai pentru a acoperi golul existent in intelegerea acestei parti importante a Scripturii. Spre deosebire de teologia sistematica, ce se concentreaza pe relatia dintre temele biblice si implicatiile istorice si filozofice ale acestora, teologia biblica studiaza temele fundamentale recurente ale Bibliei, precum si caracterul lor progresiv, revelarea lor tot mai clara. Autorul, William Dyrness, nu doar ca este convins de importanta egala a celor doua testamente pentru crestin, dar ne ajuta sa vedem cum, asemenea unei simfonii, aceleasi \""linii melodice\"" sunt dezvoltate sub forma unor teme esentiale introduse de VT si preluate pentru a fi duse la apogeu, \""intr-o gama mai inalta\"" in NT, totul legandu-se \""intr-un mod mai complex si minunat. Daca nu ascultam atent Vechiul Testament, s-ar putea sa nu auzim unele dintre cele mai miscatoare melodii ale Noului Testament.\"" Cartea ne ajuta sa vedem modul in care VT contureaza si dezvolta urmatoarele teme-cheie: interactiunea lui Dumnezeu cu oamenii prin legamant; Legea ca element complementar legamantului; forma de inchinare instituita in sanul legamantului si relatia ei cu viata morala a comunitatii (etica si intelepciunea); viziunea legamantului final, pe care Hristos il va realiza prin moartea Sa.

Cuprins:

Prefata
Abrevieri
Introducere
1. Revelatia de Sine a lui Dumnezeu
2. Natura lui Dumnezeu
3. Creatia si providenta
4. Omul: barbat si femeie
5. Pacatul
6. Legamintul
7. Legea
8. Inchinarea
9. Evlavia
10. Etica
11. Intelepciunea
12. Duhul lui Dumnezeu
13. Profetia
14. Speranta lui Israel
Bibliografie
Indice de referinte biblice

Autor:
William Dyrness si-a luat licenta in teologie in Statele Unite, dupa care si-a continuat studiile in Europa (BA, Wheaton College; BD, Fuller Theological Seminary; DTh鯬, Universitatea din Strasbourg; Doctorandus, Universitatea Libera, Amsterdam; studii post-doctorale la Universitatea Cambridge, Marea Britanie). Are o experienta de peste 30 de ani in invatamant si a predat in Statele Unite, Filipine, Kenya si Coreea de Sud. Dupa terminarea studiilor post-universitare in Europa, a lucrat mai multi ani ca misionar in tari din lumea a treia. Este autorul a numeroase lucrari si articole de specialitate. Din 1990 si pana in prezent este profesor de teologie si cultura la Fuller Theological Seminary, SUA (al carei decan a fost intre 1990-2000). Totodata, din 2000 este slujitor ordinat in Biserica Prezbiteriana.

Grupuri tinta:
> studenti la seminarii si colegii biblice;
> preoti, pastori;
> invatatori de scoala biblica;
> responsabili cu invatatura in biserica;
> crestini interesati de o mai buna intelegere a Bibliei.

Caracteristici speciale:
> manual de teologie biblica, structurat logic si placut de lecturat, datorita cursivitatii discursului;
> abordeaza un domeniu frecvent neglijat, dar deosebit de important, cel al teologiei VT ca baza pentru intelegerea teologiei NT;
> selectie judicioasa a temelor esentiale ale teologiei biblice a VT;
> indice de referinte biblice.

Alte detalii:
> Coperta: supracoperta, policromie, folie mata
> Legare: cusuta, cartonata"
Mai multe informații
ISBN 978-973-8461-03-1
Editura Logos
Data aparitiei 09.02.2011
Numar de pagini 288
Autor William Dyrness
Dimensiune [mm] 165x235
Limba Nu
Permite impachetare Da
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTeme ale teologiei Vechiului Testament
Ratingul tău

Attachments

Gol