Umblarea cu El - o aventura

Descriere

Disponibila in format electronic. Click aici!


Ce te inspaimanta cel mai mult, cand te gandesti sa pasesti prin credinta? Daca vrei sa-ti implinesti menirea, trebuie sa fii gata sa pasesti pe ape!


ISUS mi-a devenit Prietenul cel mai apropiat si alaturi de El am invatat lectii pretioase de viata. Asta m-a determinat ca intr-o zi sa-mi scriu „povestea“. Nu este o autobiografie! Este mai degraba o colectie de ganduri tematice, scrise sub forma unei povestiri. Fiecare capitol cuprinde o felie din viata mea… Iar impreuna prezinta  trairea mea intr-o continua aventura cu Domnul: cand pasind pe ape, cand plutind peste hauri, cand umbland lin pe poteci de El stiute.
Umblarea cu El, o aventura este locul unde pur si simplu vreau sa vorbesc cu voi, sa va povestesc…  si sa va provoc sa va descoperiti scopul vietii si chemarea, pentru ca apoi sa puteti pasi cu indrazneala in implinirea destinului vostru!


 


Minuni


Vorbesc in cartea mea despre minuni!
Dar nu despre genul acela de evenimente pe care imaginatia ni le-ar starni la simpla rostire a cuvantului minune! Ci despre acelea pe care le traiesti zilnic si pe care eu le numesc minuni transformatoare, minuni ale devenirii. Minuni care au de-a face cu dezbracarea de omul cel vechi si imbracarea in omul cel nou si care se petrec in unire cu Duhul Celui Preainalt!


Este o minune sa poti sta de vorba cu Dumnezeu, Creatorul, pe care nu-L vezi, dar Il simti si stii ca este acolo! Este o minune sa-ti poti iubi vrajmasii, sa poti ierta… sa te smeresti si sa-ti ceri iertare. Este minune sa ai pace cand treci prin valea umbrei mortii. Minune este sa ai gandul lui Cristos,
sa renunti la tine si sa slujesti altora… Este minune sa crezi ca intr-o zi vei fi ca El si apoi vei mosteni vesnicia impreuna cu El!
Ador aceste minuni! Despre ele vorbesc!


Si tu le poti trai in fiecare zi daca te asezi la bratul LUI si cooperezi cu Duhul lui Dumnezeu, daca esti gata sa-I spui: merg oriunde ma duci Tu si fac tot ce-mi spui sa fac! Asta-i tot! Si asta este o MINUNE!


 


Despre autor
Lidia Schiopu este coordonator al lucrarii cu femeile in cadrul Fundatiei EBE Romania, organizand cursuri semestriale si conferinte anuale nationale.
De asemenea, este redactor al revistei crestine pentru femei, Priscila. Lidia este casatorita cu Dorel de peste cincizeci de ani, au patru copii, casatoriti, si opt nepoti. Locuiesc in Timisoara, Romania.


 


Aprecieri pentru aceasta carte


„Cu rucsacul plin de provizii pentru suflet, Lidia ne invita intr-o calatorie prin anotimpurile vietii, impartasind cu generozitate amintiri, experiente, decupaje din realitate... In toata aceasta aventura, ramane o singura constanta: cautarea permanenta a cunoasterii voii si planului lui Dumnezeu pentru viata ei.
Cu o pasiune si disciplina care impun respect, Lidia este o pioniera a lucrarii cu femeile in Romania, infruntand prejudecati si deschizand noi drumuri.
Cu toata fiinta, cu toate resursele si darurile cu care a imbogatit-o Dumnezeu, a implinit porunca facerii de ucenici investindu-se mereu in altii. Spiritul didactic transforma fiecare experienta intr-o lectie de folos, fiind in acelasi timp o mostenire de pret pentru generatiile viitoare. O carte scrisa cu inima pentru alte inimi de femei, indiferent de varsta.“
—Angela Tiprigan, parte a echipei nationale de femei
din Fundatia EBE, colaborator la revista Priscila,
vorbitor la conferinte pe plan national si Diaspora.


„Cartea de debut a Lidiei Schiopu se adreseaza in egala masura femeilor si barbatilor, chiar daca ea este cunoscuta in Romania si Diaspora ca o destoinica slujitoare in domeniul educatiei spirituale a femeilor. Este o carte care imbina intr-un mod fericit aspecte din biografia personala cu invatatura biblica si provocari la aplicatii practice.
Cartea este valoroasa prin accentele biografice care o descopera pe Lidia Schiopu intr-un caleidoscop de lumini pornind de la contextul in care s-a intors la Dumnezeu, felul in care a inteles sa fie o partenera creativa, cum si-a crescut cei patru copii, recunoscandu-si vulnerabilitatile, apoi, cum si-a descoperit chemarea si slujirea, cum a invatat sa ierte, sa fie rob de buna voie si sa faca ucenici, cum si-a construit identitatea in Hristos, dar si cum a facut fata esecurilor si suferintei alaturi de cei dragi. Nu in ultimul rand, trecand usor de 70 de ani, cum se pregateste sa-L intampine pe Domnul ei, Caruia i-a slujit o viata, caci viata cu El e o continua aventura…
Este o carte care, cu siguranta, va va imbogati, dar trebuie citita cu sufletul si cu mintea deschise, dand curs provocarilor.
Multumesc, Lidia, ca m-ai facut parte la nasterea acestei carti!“
—Corina Sandor-Martin, parte a echipei nationale de femei,
din Fundatia EBE, colaborator la revista Priscila,
vorbitor la conferintele locale si nationale pentru femei.


„La prima vedere, o carte autobiografica a carei structura tematica raspunde dorintei autoarei de a expune experiente esentiale ale vietii crestine. La o privire mai atenta, fiecare detaliu autobiografic trimite, de fapt, la biografia Celui ce a insotit-o de-a lungul intregului traseu existential, invatand-o ca viata alaturi de El este o mare aventura.
Constiinta reflexiva, analitica, de o exigenta morala impecabila, autoarea surprinde cititorul prin arta de a extrage din fiecare experienta de viata invataturi simple, practice, rod al unei trairi autentice, al unei sinceritati si vulnerabilitati admirabile.“
—Titiana Dumitrana, colaborator la revista Priscila.


„Cartea aceasta m-a provocat la o noua forma de umblare cu Dumnezeu: „brat la brat cu El, sa pasesc plina de curaj pe ape...“
Asta a facut Lidia Schiopu in ultimii 30 de ani, timp in care a invatat lectii valoroase de traire crestina practica. Acestea sunt impartasite cu o admirabila transparenta si cu un talent de povestitor care te cucereste.“
—Ligia Centea, profesor la
Liceul Teologic Penticostal „Betel“ din Oradea


 


 


Cuprins


Multumiri   
Cuvant-inainte   
Introducere   


Capitolul 1
Am invatat… ca pot sa am siguranta cerului   


Capitolul 2
Am invatat… sa fiu o partenera creativa  


Capitolul 3
Am invatat… despre roluri diferite, in diferite etape ale vietii   


Capitolul 4
Am invatat… sa umblu pe ape   


Capitolul 5
Am invatat…sa-I aud vocea   


Capitolul 6
Am invatat…sa nu judec   


Capitolul 7
Mi-am descoperit… identitatea   


Capitolul 8
Am invatat… sa slujesc cu credinciosie   


Capitolul 9
Am invatat… sa iert   


Capitolul 10
Am invatat… sa fac ucenici  


Capitolul 11
Am invatat… sa umblu prin vale   


Capitolul 12
In asteptarea Mirelui… epilog 


Anexa 1
Sigurantele crestinului   


Anexa 2
O viziune care s-a nascut dintr-o intrebare:
De ce nu faceti ceva si pentru femei?   


Anexa 3
Dr Radu Gheorghita
catre familia Faragau   

Ultimele Recenzii

Umblarea cu El
by on
Umblarea cu El, o aventura
Cartea de debut scrisa de Lidia Schiopu il provoaca pe cititor, femeie sau barbat, sa paseasca pe ape, ,,brat la brat cu Dumnezeu in implinirea chemarii ceresti”.
Alegerea autoarei de a debuta cu o carte cu tenta autobiografica este un act de curaj intr-o era dominata de narcisism si de perfectiunea imaginii afisate pe tot felul de scene, podiumuri, reviste sau ecrane. Este o alegere care sfideaza spiritul acestei vremi in care traim – era post-adevar – datorita autenticitatii autoarei.
In aceasta carte nu vom gasi retete de succes ale femeii – sotie, mama, slujitoare sau lider – pentru ca nu aceasta a fost intentia autoarei. In schimb, vom gasi lectii valoroase de viata, pe care ea le-a invatat si pe care, ca un act de generozitate, si-a propus sa le transmita generatiilor urmatoare. Sunt lectii despre identitate, relatii, slujire, viziune, frangere si har. Sunt lectii de care cititorii au nevoie in aceasta vreme de confuzie, o vreme in care toate invataturile contrazic principiile Imparatiei concepute de Creator: in care sensul si semnificatia identitatii au fost complet modificate de corectitudinea politica; in care exista un adevarat razboi cultural impotriva familiei traditionale; in care se promoveaza egoismul, nu altruismul; in care oamenii sunt invatati ca suferinta nu are niciun sens; in care se propovaduieste ca absolut totul, orice victorie sau succes, sta in puterea noastra.
Subiectele abordate sunt variate si reflecta provocarile autoarei in diverse sezoane ale vietii. Un subiect este prezent constant, de la inceputul si pana la sfarsitul cartii: frangerea inimii. Cu onestitate si gingasie, autoarea isi dezveleste inima, lasandu-l pe cititor sa-i vada cicatricile, ca o marturie a atingerii lui Dumnezeu. Fiecare rana a avut un scop in viata ei: sa-i descopere puterea vindecatoare a lui Dumnezeu, sa-i descopere harul Sau scump. De fapt, fara aceste rani, dar mai ales fara har, autoarea n-ar fi invatat atatea lectii pretioase care au dat viata prezentei carti.
Sunt si cateva subiecte extrem de incomode, precum legalismul, misoginismul si prejudecatile, pe care autoarea le abordeaza cu indrazneala, insa in smerenie, cu sinceritate si intelepciune.
Cele douasprezece lectii de viata ale autoarei sunt despre biruinta in Numele Lui in incercarile si ispitele de tot felul care se ivesc pe neasteptate in viata noastra si care ne pregatesc aici, pe pamant, pentru intalnirea cu Mirele in vesnicie: 1) lectia sigurantei cerului in mijlocul furtunii produse de nesiguranta; 2) lectia identitatii de partenera creativa in casatorie; 3) lectia diversitatii rolurilor in diferite etape ale vietii; 4) lectia umblarii pe ape in cautarea implinirii unei viziuni; 5) lectia identificarii vocii lui Dumnezeu, intr-o vreme in care auzim atatea voci in jurul nostru; 6) lectia despre judecata intr-o lume in care fiecare se pretinde judecatorul celuilalt si detinatorul dreptatii; 7) lectia despre identitate, in valtoarea diversitatii; 8) lectia despre slujire intr-o lume in care tot mai multi asteapta sa primeasca, in loc sa ofere; 9) lectia iertarii, intr-o lume tot mai bolnava de neiertare si ura; 10) lectia ucenicizarii, intr-o vreme in care sunt din ce in ce mai putini lucratori autentici; 11) lectia suferintei, intr-o lume care se teme de durere, intr-o vreme in care oamenii prefera tot felul de „droguri” pentru a-si alina durerea fizica, sufleteasca sau emotionala, in loc sa-i inteleaga scopul si binecuvantarea; 12) lectia asteptarii intalnirii cu Mirele.
Fiecare lectie ascunde recunostinta profunda a autoarei in fata maretiei lui Dumnezeu, in fata dragostei Sale neconditionate.
O carte care incurajeaza cititorul sa-si traiasca viata oferita in dar de Datator in iubire, uimire, ascultare, recunostinta si asteptare. Poate ca acestea sunt cateva dintre ingredientele unei aventuri frumoase cu Dumnezeu, ale unei vieti implinite in El!

Scrie recenzia ta

Umblarea cu El - o aventura

Umblarea cu El - o aventura
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Umblarea cu El - o aventura

Disponibila in format electronic. Click aici!


Ce te inspaimanta cel mai mult, cand te gandesti sa pasesti prin credinta? Daca vrei sa-ti implinesti menirea, trebuie sa fii gata sa pasesti pe ape!


ISUS mi-a devenit Prietenul cel mai apropiat si alaturi de El am invatat lectii pretioase de viata. Asta m-a determinat ca intr-o zi sa-mi scriu „povestea“. Nu este o autobiografie! Este mai degraba o colectie de ganduri tematice, scrise sub forma unei povestiri. Fiecare capitol cuprinde o felie din viata mea… Iar impreuna prezinta  trairea mea intr-o continua aventura cu Domnul: cand pasind pe ape, cand plutind peste hauri, cand umbland lin pe poteci de El stiute.
Umblarea cu El, o aventura este locul unde pur si simplu vreau sa vorbesc cu voi, sa va povestesc…  si sa va provoc sa va descoperiti scopul vietii si chemarea, pentru ca apoi sa puteti pasi cu indrazneala in implinirea destinului vostru!

33,00 Lei

Valabilitate: In stoc

33,00 Lei

Acest produs iti aduce 33 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-606-031-025-9
Editura:
Scriptum
Data aparitiei:
Numar de pagini:
296
Tip coperta:
flexibila
Autor:
Dimensiune [mm]:
145x205
Rasfoieste cartea:
Preview
Limba:
Nu