Viata cu Dumnezeu

Descriere

Viata cu Dumnezeu: Practicarea prezentei divine in rutina cotidianului
"Aparitia atator editii in numeroase limbi a prezentei lucrari demonstreaza capacitatea fr. Laurentiu de a trezi interesul diverselor confesiuni crestine. El, impreuna cu experienta Prezentei lui Dumnezeu traita de el, apartin unui spatiu situat deasupra confesiunilor, subliniind un adevar ce apartine atat crestinismului catolic, cat si celui protestant, in ciuda evidentei contextului sau carmelit. Desi a trait in secolul al XVII-lea, cand inca nimeni nu vorbea de ecumenism, el a fost mesagerul unui crestinism care traverseaza toate confesiunile."-- Walter Nigg
"Exista in lumea asta, in locuri solitare, fiinte umane care au raspuns chemarii Mantuitorului de a face din viata lor, in sanul Bisericii, o mica flacara vesnic aprinsa, sensibila la prezenta Sa. Dar asemenea oameni exista si in freamatul vietii, in mijlocul treburilor gospodaresti, acasa in caminele lor - asemenea unor mici faclii ce fac sa straluceasca un oras" spunea Conrad de Meester in introducerea editiei ingrijite de el a scrierilor fr. Laurentiu. Cartea fr. Laurentiu este o invitatie adresata tuturor celor ce-L iubesc pe Domnul lor sa devina asemenea flacari vii. Subiectul principal al cartii e reprezentat de cugetari si scrieri despre deprinderea de-a trai viata in prezenta lui Dumnezeu. Fratele Laurentiu al Invierii / Nicolas Herman, pe numele sau adevarat Nicolas Herman, s-a nascut in 1614 in localitatea Heremenil, situata in provincia franceza Lorena. Parintii sai Dominique si Louise Herman, i-au insuflat de timpuriu teama de Dumnezeu, si dorinta de a traii curat, potrivit cu principiile crestine de viata. Intre anii 1631-1635 participa ca simplu soldat la Razboiul de Treizeci de Ani (1618-1648), dand dovada de mult curaj si darzenie. Este luat prizonier de trupele armatei inamice si amenintat cu moartea prin spanzurare sub acuzatia ca ar fi spion, dar fara a se pierde cu firea, respinge acuzatia ce i se aduce, si intrucat constiinta „nu ii reprosa nici o faradelege”, afirma ca i este indiferent daca moare sau nu. Aceasta atitudine curajoasa, ii impresioneaza pe ofiteri armatei inamice, care-i dau drumul. Dupa o scurta perioada in care gusta viata de sihastru, la 26 ani se hotaraste definitiv pentru viata monahala, si la 15 iunie 1640 intra in ordinul carmelitilor desculti, a caror manastire se afla in Paris pe strada Vaugirand. In 14 august 1962 depune juramantul de credinta, dedicandu-se irevocabil, vietii monahale. In scrierile sale el ne-a lasat un drum ce merge direct spre inima Maiestatii Sale Divine, care astazi, mai mult ca oricand, ne invita pe noi, traitorii din secolul XXI-lea - cu vietile noastre atat de irosite in multimea de treburi si griji - sa raspundem afirmativ, provocarii ce ne-o infatiseaza, inlaturand astfel orice oprelisti din calea harului lui Dumnezeu ce sta gata sa se reverse asupra noastra.

Ultimele Recenzii

Nu este nici o recenzie la aceasta carte. Ai putea fi primul care adauga o recenzie!

Scrie recenzia ta

Viata cu Dumnezeu

Viata cu Dumnezeu
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
  • Apasa pe stea pentru a da o nota.
Close
Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.

Viata cu Dumnezeu

Cartea fr. Laurentiu este o invitatie adresata tuturor celor ce-L iubesc pe Domnul lor sa devina asemenea flacari vii. Subiectul principal al cartii e reprezentat de cugetari si scrieri despre deprinderea de-a trai viata in prezenta lui Dumnezeu.

Pret: 10,00 Lei

Special Price 7,50 Lei

Valabilitate: In stoc

Pret: 10,00 Lei

Special Price 7,50 Lei

Acest produs iti aduce 8 puncte de fidelitate.

More
Less
Adauga la Wishlist

Share si aduna puncte de fidelitate

Logheaza-te la Contul tau pentru a aduna mai multe puncte de fidelitate atunci cand promovezi acest site pe retelele tale favorite de socializare.
ISBN:
978-973-88121-2-7
Editura:
Discipolul
Data aparitiei:
Numar de pagini:
150
Tip coperta:
soft cover
Autor:
Dimensiune [mm]:
105 x 175
Rasfoieste cartea:
N/A
Limba:
Limba Romana