Lansare de carte Suflet si virtual, Ligia Seman

Lansare de carte Suflet si virtual, Ligia Seman

Editura Scriptum are placerea sa te invite la un eveniment special de lansare a cartii Suflet si Virtual, de Ligia Seman.
Lansarea va avea loc in prezenta autoarei si cu participarea editorului general al volumului Mariana Dvorszik la Libraria Scriptum din Oradea, joi, 07 martie 2019, ora 18:00, str. Primariei, nr. 31/A

Nu trebuie sa lipsesti de la acest eveniment. Te asteptam cu interes si mare drag!

„Prin romanul de fata, Ligia Seman poate fi circumscrisa in galeria scriitorilor creatori de ample fresce sociale ce aduc in prim-plan aspecte de mare gravitate morala, prin intermediul unor personaje emblematice pentru categorii umane extrem de vulnerabile: adolescenti cu probleme de abuz, de respingere din partea parintilor, gata de a face concesii anturajului pentru a fi acceptati de acesta, cu un pret incalculabil ulterior, parinti ce se lupta, la randul lor, cu sechele emotionale nerezolvate din copilarie, sechele ce le greveaza dureros relatiile, inclusiv cu cei din propria familie, traficul de persoane, prostitutia cu ramificatiile ei oneroase etc.
Realismul scriiturii, implicit al viziunii, nu este unul liniar, nici nu degenereaza in scepticism ori ironie, ci se conjuga intr-un mod sui-generis cu viziunea crestina despre lume si viata, dar una luminata de cea mai curata teologie biblica.”
— Mariana Dvorszik - editor

Volumul 1 - 354 pagini 
Volumul 2 - 320 pagini

Suflet si virtual intrupeaza o larga intrebuintare a valorilor‑simbol ale omenirii, in general, si ale crestinismului, in special. 
In alegerea subiectelor tratate in Suflet si virtual am fost inspirata de unele dintre cele mai acute probleme cu care se confrunta generatia noastra: dependenta de computer si jocuri electronice, comunicarea defectuoasa in virtual si in familie, singuratatea, presiunea anturajului, efectele negative ale teoriilor si filosofiilor gresite despre viata si eternitatea oamenilor, crizele adolescentilor si ale celor de varsta mijlocie, dependenta de droguri, prostitutia etc. Pentru ca traim in generatia DIGI, un obiectiv major urmarit prin scrierea acestui roman a fost acela ca persoane de toate varstele care se regasesc in astfel de lupte sufletesti sa afle solutii eficiente pentru a iesi din situatiile de criza. 

LlGIA SEMAN este o cunoscuta scriitoare crestina. Romanele sale, Funiile dragosteiHandicapul constiinteiTragedie si triumf, Portrete din cioburi (vol. 1 si  vol. 2), s-au bucurat de un real succes in randul publicului larg, iar cartea de studiu devotional si psihoterapie feminina, Domnind peste imprejurarile vietii, este o provocare la autoanaliza si un pas semnificativ spre vindecarea interioara a multor femei si a numeroaselor cupluri. Ligia si sotul ei, Tibi, vorbesc la conferinte din tara si diaspora, se ocupa de consiliere pentru femei si familii si coordoneaza conferintele nationale anuale de femei de la Mamaia. De asemenea, conduc Scoala Debora ce formeaza ucenici dupa modelul biblic. Ligia si Tibi sunt casatoriti de peste 30 de ani si au doua fete, Ruth si Rebeca.