Politica de Confidentialitate

De aproape 18 ani, noi, cei de la Scriptum, ne străduim să te ținem informat prin toate metodele pe care le avem la îndemână, despre tot ce apare nou în zona noastră de activitate și este de interes pentru tine. Mulțumim pentru interesul acordat produselor și serviciilor noastre, faptul că ești pe siteul nostru ne demonstrează asta. Suntem onorați că te numeri printre clienții noștri, ești rațiunea pentru care existăm ca firmă. 

După cum probabil știi, folosim mai multe nume sau mărci înregistrate, și anume Editura Scriptum, Librăria Scriptum (www.scriptum.ro), Librăria Petros (www.petros.ro), Revista Lydia (www.lydia.ro), Revista Felinarul copiilor (www.felinarul.ro), Cadouri creștine (www.cadouricrestine.ro), Editura Lumina Lumii (www.luminalumii.ro). Toate acestea le găsești în continuare sub aceeași umbrelă www.scriptum.ro, un portal cu un coș comun pentru toate aceste nume sau mărci înregistrate.

Pentru a-ți putea trimite informații și noutăți prin newsletter, avem nevoie de numele tău și adresa de email. Ca să îți putem livra comenzile, avem nevoie să păstrăm în baza noastră de date, informații minimale, cum ar fi adresă și număr de telefon sau date de facturare pentru firme. Nu stocăm niciodată informații despre carduri bancare. Vizita ta pe site-ul nostru nu este folosită pentru culegere de date. În toată perioada noastră de activitate nu am cumpărat și nu am vândut baze de date. Datele tale personale sunt stocate conform reglementărilor în vigoare și nu sunt folosite decât pentru scopul indicat mai sus. Nu încurajăm mesajele comerciale nesolicitate și facem constant eforturi pentru a ne asigura că mesajele noastre sunt transmise doar persoanelor care le consideră relevante. Tratăm datele colaboratorilor și ale partenerilor noștri, în calitate de operator, cu cea mai mare atenție și considerație. Îți poți exercita oricând dreptul de acces, rectificare sau ștergere a datelor tale personale, dezabonare newsletter, de a restricționa prelucrarea sau de a obiecta la prelucrare, dreptul la portabilitate, precum și dreptul de a nu fi supus unei decizii automate. Ai posibilitatea să te dezabonezi de la newsletterul nostru în orice moment, apăsând linkul din partea de jos a fiecărui e-mail de marketing pe care îl trimitem.

Începând cu data de 25 mai 2018 a intrat în vigoare Regulamentul UE nr. 679/2016 (GDPR), ce are scopul de a proteja informațiile personale ale fiecărui client, prelucrarea si libera circulație a acestora. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Editura Scriptum ("operatorul") prelucreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificare date cu caracter personal pe care ni le furnizezi despre tine, un membru al familiei tale ori o alta persoana ("date cu caracter personal") in vederea indeplinirii unor operatiuni legitime legate de desfasurarea activitatilor specifice derularii activitatii noastre.

Avem nevoie de aceste date despre tine pentru prelucrarea comenzilor, livrarea coletelor, emiterea facturilor și a chitanțelor precum și pentru informarea ta. Dacă nu avem datele minime necesare despre tine, suntem în imposibilitatea onorării comenzilor. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de catre operator și nu sunt comunicate niciunui alt destinatar. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor sau de a cere ștergerea lor din baza noastră de date, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a te adresa justiției. Daca unele din datele despre tine sunt incorecte, te rugam sa ne informezi cât mai curând posibil.

Editura Scriptum nu încurajează SPAM-ul, nu vinde adresa ta de e-mail sau datele tale personale obținute prin intermediul site-ului nostru unor terți (persoane fizice sau juridice). De asemenea, Editura Scriptum nu divulgă datele tale personale altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul tău explicit în acest sens. Singurele situații când unele date personale sunt împărtășite cu terți sunt cele în care e nevoie de serviciile terților pentru a îți oferi serviciile solicitate, cum ar fi adresa poștală împărtășită cu serviciile de poștă sau curierat sau adresa de email cu servicii de expediere a newsletterului. Însă ne asigurăm în prealabil că aceste informații împărtășite sunt tratate cu maximă atenție și discreție, fără a fi divulgate și altor entități nenecesare.

Datele tale personale vor putea fi însă transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificari justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

În ce ne privește, ne dorim din toată inima să rămâi aproape de noi, să fii clientul nostru. Ne străduim să îți oferim cele mai bune servicii și cele mai calitative produse în cel mai scurt timp.

Echipa Scriptum