Politica de retur

Produsele achiziționate de pe site-ul nostru pot fi returnate conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (denumită în continuare O.U.G. 34/2014).

Astfel, în termen de 14 zile de la primirea produsului comandat ai dreptul legal de a renunța la cumpărarea produsului, fără penalități și fără invocarea unui motiv.

Pentru a-ți exercita dreptul de retragere trebuie să informezi SC POLICONTACT SRL, la sediul din Oradea, str. Simion Bărnuțiu 2, jud, Bihor, telefon: 0259457428, comenzi@scriptum.ro cu privire la decizia ta de retur. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.
Vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la tine nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia ta de a te retrage din contractul dintre noi. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care ți-ai exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ai furnizat dovada că ai trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată. Va trebui să suporți costul direct al returnării produselor.

Expediază produsele sau înmânează-ni-le direct sau, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ai intrat în posesia fizică a produsului comandat. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire și/sau intervenții neautorizate etc. Ești responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.

Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice. Astfel, consumatorul are dreptul să notifice comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Prezenta clauză operează doar în cazul în care repunerea părților în situația anterioară este posibilă.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).
În cazul în care în termenul de 15 de zile de la dată denunțării contractului de către cumpărător, acesta din urmă nu returnează produsul, denunțarea unilaterală a contractului nu va opera.
Rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la data denunțării contractului, de către cumpărător.
Acesta clauză se aplică conf. O.G. 130/2000 , în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță, aplicându-se definițiile cuprinse în O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.
În cazul în care produsul returnat a fost achiziționat într-o perioada promoțională însoțit de alt produs cadou, se returnează și cadoul aferent produsului de baza, care face obiectul returului.
În cazul în care produsul returnat a fost achiziționat într-o perioada însoțit de cupon valoric cadou, iar valoarea cuponului a fost transformată în discount și consumată la o altă comandă ulterioară, valoarea cuponului consumat se va reține cumpărătorului din valoarea produsului returnat.